[ Justin Time @ 13.08.2004. 18:42 ] @
| Naime, svi se fajlovi fino kompajliraju i linkuju, bez ikakvih warninga, ali prilikom izvršenja programa famozni "kviz.exe has encountered a problem and needs to close. Sorry bla bla bla..." i to uvijek na različitom mjestu, ali uvijek tu negdje. Zanima me ima li neko sličnih problema i kako ih je riješio (ako je uopšte, a ako nije - kukajte sa mnom ako ništa). OS je Windows XP.
Da, i ponekad dođe do kraja funkcije, ali onda se pojavi drugi warning: instruction an neka adresa tried to access nešto at neka druga adresa, and memory can't be 'written'"
Mistery....
Hvala svima koji imaju volje da pokušaju da mi pomognu.  |
[ Reljam @ 13.08.2004. 19:00 ] @
To što si opisao je bag u programu - nije do kompajlera. A za to ne postoji jednostavno rešenje.
[ Vranac @ 13.08.2004. 19:42 ] @
probaj da nabavis numega boundschecker, on ce ti posluziti da vidis jel imas negde memory leak
[ blaza @ 13.08.2004. 19:51 ] @
Probaj da debagujes program. Vrlo je moguce da se radi o upotrebi pointera koji prethodno nije propisno inicijalizovan.
[ Dragi Tata @ 13.08.2004. 20:14 ] @
Citat:
Vranac: probaj da nabavis numega boundschecker, on ce ti posluziti da vidis jel imas negde memory leak
Memory leak nema veze sa ovim. Možda je u pitanju "dangling pointer".
[ filmil @ 13.08.2004. 20:46 ] @
"Justin Time" wrote:
Citat:
programa famozni "kviz.exe has encountered a problem and needs to close. Sorry bla bla bla..." i to uvijek na različitom mjestu, ali uvijek tu negdje. Zanima me ima li neko sličnih problema i kako
Kao što su ljudi već rekli, imaš grešku u programu koja se najčešće svodi na to da pointerom gađaš memoriju koja nije namenjena za tu svrhu. Nebitno je što se greška ispoljava uvek na različitom mestu.
f
[ Justin Time @ 14.08.2004. 13:05 ] @
Aha, već su mi govorili to u vezi dangling pointera, međutim zar se ne bi onda prilikom kompajliranja ili linkovanja pojavio neki warning? Hvala u svakom slučaju, pregledaću pointere.
[ filmil @ 14.08.2004. 13:09 ] @
Naravno da ne. Kompajler pojma nema gde si ti i zašto usmerio pointer.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.