[ Miloje Sekulic @ 16.08.2004. 09:19 ] @
GSM PUBLIC, izdavač Mobilnog i e magazina

Potrebna osoba za samostalno vođenje, ažuriranje i unapređenje internet prezentacija.
Predviđeno je zaposlenje a ne rad po projektima.
Škola nije na odmet, prevashodno se traži iskustvo o kome govore izvedeni projekti.

Vašu biografiju pošaljite na mail:
[email protected]

Detalje oko angažmana osobe koje budu pozvane saznaće na razgovoru.

pozdrav
Miloje

[ Marko Bijelic @ 16.08.2004. 14:16 ] @
Interesantan oglas, prvenstveno zato što je webmastering kao zasebna pozicija u okviru kompanije na ovim prostorima još uvijek golema rijetkost. Ukoliko je riječ o full-time poslu, interesuje me šta sve angažman obuhvata i iako rijetko praktikujem da postavljam ovako direktna pitanje oko cijene, kolika je predviđena plata?

S druge strana, predpostavljam da na novčani iznos utiče i obim rada webmastera, zato što ne postoje univerzalna pravila šta angažman tačno obuhvata (tipa kreiranje sadržaja i promocija sajtova su dva različita polja).
[ Miloje Sekulic @ 16.08.2004. 15:26 ] @
Razvoj prvenstveno naših sajtova (www.emagazin.co.yu , www.mobilnimagazin.com , www.proceschool.com i dr.) je došao u fazu da je potrebna osoba koja bi se neprekidno brinula o njima. Do sada je to rađeno kao usluga izvan firme ili kao dodatna delatnost grafičkog studija.
Sa druge strane uvođenje u firmu webmastera koji ima i organizacione sposobnosti može da bude začetak internet sektora koji bi radio i za klijente van firme. O tom potom, za sada ima dovoljno posla i u "našem dvorištu".

U prvom planu bi bio razvoj funkcionalnosti koje treba da doprinesu atraktivnosti sajtova za posetioce. Iz tog razloga osobe koje se javljaju treba da poseduju dobro znanje internet programiranja.

Što se generisanja sadržaja tiče tu su dve redakcije sa kojima će se najtešnje sarađivati. Za dizajn i promociju (off line) sarađivaće se sa dizajn studiom i sektorom marketinga.

Obzirom da je potrebna stalna interakcija sa različitim organizacionim celinama firme i neprestano usavršavanje sajtova kao i pokretanje novih predviđeno je stalno radno vreme a ne rad po projektima.

Kao što je mungos rekao ne postoje univerzalna pravila za ovo radno mesto a obim posla dobrim delom zavisi i od sposobnosti osobe koja bude izabrana kao najbolja solucija. Time ni novčani iznos nije preciziran već zavisi od procene sposobnosti kandidata i usaglašavanja mogućnosti firme sa zahtevima budućeg kolege. Iz tog razloga bi vas zamolio da razmislite o iznosu za koji bi se angažovali.

Veoma bi nas zanimalo koje su očekivane zarade za ovako predstavljen angažman. Naravno da ne očekujemo tačne već relativne iznose u nekim granicama. Mislim da bi ova rasprava bila interesantna i kao vodilja za buduće poslodavce kojih će nadam se biti sve više.

pozdrav
Miloje