[ Banatski rendzer @ 18.08.2004. 14:39 ] @
Postovani prijatelji,
Umrezio sam dva racunara crossover kablom i ne mogu da se snadjem oko prenosa podataka sa jednog na drugi. Naime na racunaru 1 (test) je instaliran Win98, a na racunaru 2 (home) WinXP . Sa racunara 2 (WinXP) bez problema pristupam racunaru 1 (Win98), ali kada pokusam obrnuto (dakle sa 1 na 2) prijavi mi poruku "resource \\home\\ipc$" i trazi lozinku. Kako da resim problem? Napomenuo bih da je ista radna grupa, fiksne adrese se razlikuju u poslednjem broju (192.168.0.1 i 192.168.0.2), subnet mask ista na oba racunara (255.255.255.0), kreirani isti korisnici sa istim lozinkama na oba racunara, ping radi na oba, kada u konzolu ukucam net view oba su na listi, propisno sam serovao foldere na oba (uklonio znak $ tako sto sam isao na new share), dodelio full control grupi everyone, na racunaru 2( XP) startovani su servisi Workstation, Server i Computer browser, kabl sam proverio na trecem racunaru i ispravan je, mrezne kartice su provereno ispravne. Izgubio sam svaku ideju sta bi moglo da bude. I ranije sam umrezavao racunare sa navedenim operativnim sistemima i nikada nisam imao problem ovakve prirode. Takodje sam pretrazio slicne teme na ovom forumu, ali kao sto rekoh bezuspesno.
Unapred hvala na svakoj pomoci.
[ someone_bl @ 19.08.2004. 07:51 ] @
Hm, ako enablujes guest nalog na XP sve ce da ti radi mada je to se ne preporucuje zbog povecanog rizika (neki ga nazivaju i sigurnosni propust).

elem...
Ja koliko znam nikada se nisam uspjevao zakaciti na ipc$.... nego da li si pokusao sa user name Administrator da se kacis sa 98 na XP.... ako se ne varam to mora da radi... ali pre svega... kad te 98 pita moras da se na mrezu logujes (Log on Network) sa tim Administrator nalogom (mislim da moze i nalog koji pripada administratorskoj grupi na Xp mada za administratora je uvijek sigurno da postoji)... ajd pa javi sta se desava....
[ Banatski rendzer @ 19.08.2004. 12:16 ] @
Nazalost problem ni tako ne mogu da resim, cak sta vise, kada se logujem sa administratorskim nalogom na 98-icu (mislim na administratorski sa XP-a) situacija je jos gora-pojavljuje mi se poruka "Home not accessible". Ista prica je sto se pinga tice, sve radi normalno, a kada unesem u konzolu komandu net view, izlista mi oba kompa. Jos samo da kazem da enablovanje guest naloga ne menja stvar. Nikakvog uticaja nema situaciju.