[ pisac @ 18.08.2004. 14:54 ] @
Dakle, za linux sam newbie, pa da pitam iskusne linuxaše: Koristim ISA rockwell non-pnp 33.6 modem, COM4 IRQ3 (najbolji modem) Konfigurisao sam "pppsetup" pravilno (/dev/ttyS3 itd...)ali nakon komande "ppp-go" dobijam "connect script failed". (proveravao sam module sa "lsmod", i video da se "ppp_generic" učitava posle komande "ppp-go") Ali mogu da se spojim na sledeći način: startujem "minicom" (koji sam otkrije modem), otkucam "ATD..." i kada počne handshake izadjem sa CTRL+A, Q (ne resetujem modem) i startujem "pppd" (pre nego što provajder postavi pitanje za ime i lozinku). Kada dobijem ip adresu, moram ručno da dodam default rutu "route add default gw x.x.x.x" jer je ne dodaje iako u "/etc/ppp/pppoptions" piše "defaultroute", a nakon toga sve radi kako treba. Dakle, pitanje je zašto "pppscript" ne radi, a mogu da se spojim na navedeni način? Modem je sigurno pravilno podešen, jer radi iz windowsa sa istim setovanjima a očigledno radi i iz minicoma. I uzgred, zanima me povezivanje isključivo iz tty sesije, a ne iz X-a (kde, gnome) |