Pozdrav!
@hyle, HVALA na ovome sto si napisao!
Mada, sad si me (nas) bas bacio u frku!
U firmi smo krenuli u nov projekat koji bi trebao biti "lezati" na AS 10g... Jeste da je to nesto relativno novo ali vec imamo jedan odradjen projekat na AS 4.07, pa, po inerciji se ostalo na istom okruzenju...
Citat:
hyle: ...Oracle je u takvim uslovima imao problema i sa osnovnom funkcionalnoscu (desavalo se da ne ispostuje transakcije i sl.)...
Citat:
hyle: U slucaju nekog bug-a ne mozes da budes siguran da je bug u tvom kodu vec je moguce da je bug i na aplikativnom serveru.
Sada, kada malo preslozim kockice, najverovatnije si u pravu sto se tice ovog. Mi smo takve stvari pripisivali nekim drugim (programer-skim) faktorima, ali, ovaj tekst sad baca drugo svetlo na pricu... i bice sasvim dobar materijal za jednu debelu diskusiju o framework-u za novi projekat...
Sa druge strane, DB je funkcionisao stvarno besprekorno! Godinama!
No, da ne rastezem, HVALA jos jednom a svoje rezultate, ako ne zaboravis, objavi ovde.
Neznam da li pratite mikro-vesti ali danas je izasao jedan novi clanak vezan za oracle koji, cini mi se, potkrepljuje ovaj nas razgovor:
Citat:
4. Oracle prelazi na mesečno objavljivanje zakrpi
----------------------------------------------------------------------
Kompanija Oracle saopštila je da prelazi na mesečno objavljivanje
softverskih zakrpi, slično kao što je to prošle godine uradio Microsoft.
U saopštenju stoji da su u Oracleu "uvereni da je to prava stvar i najbolja
odluka za korisnike", ali se ne navodi kada će kompanija početi sa
objavljivanjem mesečnih zakrpi. (G.B.)
PS. Pitanje je da li su to siguronosne zakrpe ili zakrpe koje sredjuju funkcionalnost????