[ pegalic.publiczg @ 19.08.2004. 22:15 ] @
kako da dekodiram mc 60 |
[ pegalic.publiczg @ 19.08.2004. 22:15 ] @
[ skymobile @ 20.08.2004. 00:45 ] @
Kablic+FREIA+test point ako je SW10
[ sasa77 @ 20.08.2004. 02:16 ] @
procitaj ranije postove imas odgovore u vezi tog telefon
Napomena prije pocetka: · Baterija mora biti puna. · Nikad ne skidaj kabal u toku flashanja. · jako je vazno odabrati "MC60" a ne "MC60 boot". ako odaberes "MC60 boot", moze biti svasta!!! (isto i kod C60) 1º -Prvo instaliras "Siemens Dataexchange Software v.2.67" software, upalis telefon, spojis ga na box i pokrenes software. Telefon mora biti bez kartice. 2º - ides u: /java/jam/ folder i kreiras novi folder, u njega ubacis dvije PX5AMD Java aplikacije (.jad & .jar). 3º - Sada upalis telefon sa SIM karticom koju prima (npr. motorola test card) i pokrenes dodanu JAVA aplikaciju. Ova aplikacija ce traziti code, code = 39116. Sada ces vidjeti novi menu, prvo odaberi "backup bootcore", onda odaberi “patch bootcore” i nakon nekoliko sekundi telefon ce se ugasiti. Da zavrsis ponovi istu proceduru i dobit ces poruku "Already OK". Sada je bootcore patchiran. 4º - Jako je vazno napraviti backup flasha. npr. sa "Freia build 10" softwareom odaberi telefon koji radis. Ako bi nesto krenulo naopako imas backup telefona da ga popravis. 5º - Sada flashas “patched bootcore C60". pokreni (Freia build 10), odaberi telefon koji radis, u "Configuration Functions" odaberi "Patched bootcore", pritisni “Write flash to phone”, odaberi “goodc60bootcore.zip.fls” flash file, klikni na “bootcore” box i pritisni “OK”. Software ce traziti da pritisnes ignition dugme, Pritisni ga i software ce flashat telefon za par sekundi. 6º - Zadnji korak je unlock telefona. Odaberes telefon koji radis sa "Freia build 10" softwareom i odaberes "Direct Unlock no map is saved". [ zvex @ 07.09.2004. 20:50 ] @
E ljudi ja ovo nista ne razumem , a svaki da secem oslepeh nacisto !!!!!!!
[ MMilutin @ 07.09.2004. 21:22 ] @
Sašino uputstvo je odlično.
Ja sam uspešno dekodirao svoj MC60 i usput se oslobodio provajderovog logoa (telekom 064). Sledi korake, a java aplikacije imaš u dnu Sašinog teksta (ja ih nisam odmah video). Nikakvo rezanje nije potrebno. Flešovanje sam uradio sa Freiom 9. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|