[ pirgos_madden @ 20.08.2004. 01:20 ] @
Zanima me kako je najlakse resiti se nekih aplikacija na Lindzi? Mislim....ok je, znam otprilike gde se nalaze vecina njih ali zar nije malo primitivno traziti neke po hardu i rucno ih brisati? Postoji li neka alatka poput one koju se recimo stavili u win-u <Add/Remove programs >, dakle da dobijem listu svih aplikacija koju su na sistemu i da lako mogu da uklonim neke od njih.
[ tdjokic @ 20.08.2004. 02:00 ] @
Evo, pokusacu da stavim ovde sliku jedne takve alatke za mog novog Lindzu, zvanog Conectiva 10. Ima takvih alatki, ima, malo potrazi pod System ili slicno. Nesto u vezi paketa itd.
[ dpop @ 20.08.2004. 09:19 ] @
More details required ...?
Koja je linux distro u pitanju.... a od toga zavisi i koji packet manager koristiš... RPM, deb, tgz, source tar.gz i sl....
Ovaj konkretni slučaj ( synaptic ) na gornjoj slici je u stvari klasični grafički front-end za famoust apt-get packetizer http://www.apt-get.org poznat kao http://www.nongnu.org/synaptic/ i koristi se kod Deb based distro-a.

Lično sam vjerovatno malo pristrasan ali je po meni apt-get neprevaziđen a sad ovako i lijepo našminkan...Mandrake koristi urpmi, RH/FC rpm a Slack koji mi je favorit za allaround ima jako dobre swaret i slapt-get alate te namjene....

Slična priča bi bila i za service control....
It's up to you...
[ VRider @ 20.08.2004. 15:16 ] @
Kod Slacka ces za to da koristis pkgtools.
Za ono sto si instalirao iz sourcea cesto radi make uninstall. To samo ako si sacuvao kodnakon kompjliranja.
I mnogo smesna pitanja postavljas, Pavlovicu! Kad te vidim, sve cu da ti pocupam usi sto brukas nas Pirocance, pa jos Gimnazijalce ovde.
[ vladab @ 20.08.2004. 20:15 ] @
Mislim da je i portage na gentoo-u odlican. Ja ne znam da li ima nesto graficki, ali je u konzoli odlicno reseno.
[ axez @ 20.08.2004. 21:20 ] @
Pa svaki distro ima KDE, a svaki KDe ima Kpackage bez obzira da li su tgz, deb ili rpm paketi u pitanju
[ Bojan Stojanović @ 31.05.2005. 14:07 ] @
Citat:
Za ono sto si instalirao iz sourcea cesto radi make uninstall.

linux# make uninstall , a..?

Odlicno! B)
[ Srđan Krstić @ 01.06.2005. 02:38 ] @
Mada po neka aplikacija nema rule za uninstall u makefile. Ali vecina ima.
Citat:
VRider: Kod Slacka ces za to da koristis pkgtools.

pkgtool.
Koji package managment koristis?