[ noctua @ 20.08.2004. 11:32 ] @
Pozdrav!
Imam jedan problem tehnicke prirode:
Hocu da narezem *x distribuciju (4 iso image-a) ali 1 disk nije butabilan vec u sebi ima boot.iso koji se nareze na 5-ti cd i sa njega se pokrence instalacija (ili diskete).
(dakle: nekako iscupas boot.iso iz prvog_diska.iso, narezes sve diskove: 4+1, pokrenes boot.iso disk, pa krenes redom 1-2-3-4 cd)
Pitanje je:
Da li je moguce (a ako je moguce, kako to da izvedem?) da se napravi butabilni cd? Dakle, da narezem cd sa prvog_diska.iso a boot sa boot.iso u isto vreme?
[ nesh @ 21.08.2004. 10:24 ] @
On Fri, 20 Aug 2004 12:32:29 CEST "noctua" wrote:

Citat:

Da li je moguce (a ako je moguce, kako to da izvedem?) da se napravi

butabilni cd? Dakle, da narezem cd sa prvog_diska.iso a boot sa

boot.iso u isto vreme?

Koja distribucija?

Inace, mozes da mountujes .iso fajl pa onda da izvadis boot.iso

i da ga narezes.

--

CU, nesh

Registered Linux User 282159

[http://counter.li.org]
[ dares @ 26.08.2004. 22:20 ] @

Pa mozda bi moglo da uz pomoc nekog program za manipulaciju iso image-ima (ja koristim Magic ISO Maker) otvoris boot.iso i unjega prepises sadrzaj prvog cd-a (tj sve fajlove iz prvi_cd.iso).

Ovo je sve teoretski jer nisi rekao koja je distribucija u pitanju a i ko zna sta sve instalacioni program trazi.

Dare
[ noctua @ 27.08.2004. 08:50 ] @
Pozdrav!

Citat:
dares: Pa mozda bi moglo da uz pomoc nekog program za manipulaciju iso image-ima (ja koristim Magic ISO Maker) otvoris boot.iso i unjega prepises sadrzaj prvog cd-a (tj sve fajlove iz prvi_cd.iso).
Ovo je sve teoretski jer nisi rekao koja je distribucija u pitanju a i ko zna sta sve instalacioni program trazi.
Dare

Nisam naveo distribuciju jer mi, generalno, nije ni bila bitna (suse 9.*)... bitan mi je postupak (da li je moguce zadati neku komandu + opcije i napraviti bootabilni CD)

Radi se u RHEL distribuciji ciji prvi CD nije butabilan vec u sebi ima boot.iso. Ja sam instalirao RHEL tako sto sam na posebnom CD-u narezao boot.iso i njime pokrenuo instalaciju (onda normalno CD1->CD2...).
Sad me zanima, kako da sve to (poseban boot CD - i CD1) spojim u jedno?

Citat:
nesh: Inace, mozes da mountujes .iso fajl pa onda da izvadis boot.iso
i da ga narezes.

E, to je ono sto bih zeleo da izbegnem: rezanje posebnog CD za sam boot... Moze li to odjednom da se ukombinuje?
[ dares @ 27.08.2004. 11:51 ] @
Kao sto rekoh, probas da sve fajlove sa prvog cd-a ubacis u boot.iso. Pretpostavljam da se u boot.iso nalazi instalacioni program (ili vec nesto sto pokrene instalaciju). Kad se on pokrene verovatno potrazi odredjene fajlove sa prvog cd-a i pokrene instalaciju. Trebali bi da mu je svejedno da li su ti fajlovi na tom cd-u (taj prosireni boot.iso) ili na nekom drugom.

Naravno ovo pricam sve kao jednu teoretsku mogucnost.

P.S. Zaboravih reci da je Magic ISO Maker za Windows-e. :)

Pozdrav,
Dare
[ Goran Mijailovic @ 27.08.2004. 11:54 ] @
Radi ovaj Magic ISO Maker bas lepo, probaj sa njim pa nam posle kazi jesi li dobio to sto si hteo?
Pozdrav.
[ Goran Mijailovic @ 27.08.2004. 11:57 ] @
PS
U liniuxu ne znam sa cim bi mogao tako nesto da uradis