[ atlas @ 20.08.2004. 14:07 ] @
Evo ovdje jedna lista programa koji nece raditi kako treba pod Windows XP ako instalirate SP 2 (Services Pack 2)

Evo adresa http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884130 (na engleskom)

BRAVO MICROSOFT (najbolji ste)

Edit: Reljam - skinuta lista programa koja nema nikakve veze sa onom koja je na sajtu. Pogledajte link i opise problema.

[Ovu poruku je menjao Reljam dana 20.08.2004. u 09:52 GMT]
[ Vranac @ 20.08.2004. 14:21 ] @
Citat:
atlas: Evo ovdje jedna lista programa koji nece raditi kako treba pod Windows XP ako instalirate SP 2 (Services Pack 2)

Nero 6 Ultra 6 Ahead
Need for Speed Hot Pursuit 2 1 EA Games
Kerio Personal Firewall 4 Kerio
Excel 2003 Microsoft
Outlook 2003 11 Microsoft
Visual Basic 6 Microsoft
Style XP 2 tgtsoft

E ovako
Nero radi 6.3.1.17
NFSHP2 meni radi
kerio koristim 4.0.16 radi
excell i outlook 2003 iz office 2003 paketa radi
VB6 sp6 radi
style xp 2.13 radi
[ Lazarevac @ 20.08.2004. 14:37 ] @
Neka neko kaže briše li mp3 pesme i divx filmove sp2 ?
i šta je još štetno
[ Vranac @ 20.08.2004. 14:51 ] @
jok, imam 29gb mp3 i 55gb divx-a i sve je ok, doduse ne koristim windows media player za njihovo pustanje nego winamp za mp3 i bsplayer za divx

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 20.08.2004. u 21:10 GMT]
[ reiser @ 20.08.2004. 14:52 ] @
Cekajte, jer treba da izadje jos neki patch za SP2 ili ne ?
Da znam da li da instaliram SP2 na racunarima ili da sacekam da se sve sredi ?
[ Vranac @ 20.08.2004. 14:53 ] @
sacekaj jos malo, pre neki dan je na yahoo bilo vec vesti da je nadjen security hole
[ mladenovicz @ 20.08.2004. 15:00 ] @
Jednom mom kolegi je nestalo 1.5 GB MP3jeva sa HDDa. Koristio je WMP, ali nije slusao sve pesme koje su nestale. Pola fajlova je nasao u Recycle Binu, a ostalo je povratio sa nekim Data Recovery Toolom.

Ja sam iskljucio Firewall cim sam instalirao SP2, a jedini problem koji vidim do sada je da mi Opera puca 10ak puta dnevno.
[ BytEfLUSh @ 20.08.2004. 15:23 ] @
@Marko:

Naravno da treba da izađe još patcheva za SP2. Instaliraj SP2.

@Lazarevac, mladenovicz:

SP2 *NE* briše ni MP3 fajlove ni DIVX-e. Ne znam odakle te gluposti. Možda je u pitanu neki virus/worm ili neznanje korisnika.

Opera mi nijednom nije pukla od kako sam instalirao SP2.

Inače, za sada mi *SVI* programi normalno rade, iako se veliki broj njih nalazi na onoj listi.
[ vindic8or @ 20.08.2004. 16:00 ] @
sp2 *sigurno* ne brise nista od tvojih licnih fajlova, pa makar oni bili teroristicke pretnje dzordzu bushu licno (u mp3 formatu), ili kiddie snuff pr0n (u divx formatu) :)

ono sto blokira odredjene programe je novi windows firewall (ukljucen po default-u). verovatno je to razlog pucanja tvog browsera.
lista ovih programa je na:
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=842242#appliesto
[ dr ZiDoo @ 20.08.2004. 16:27 ] @
Taj SP2 je koliko ja partim stvari u svjetu više prašine digao svojim ubijanjem drugih aplikacija nego što je pokrpio sigurnosne rupe.

Što se tiče divX-a i SP2 to je zbog nove MS zaštite za neki overflow. Najavljen je novi divX codec koji će to prebroditi a možda je već i izašao.

Ne vezano previše za temu, da li ijedan od programa koji ne radi sa SP2 "Windows XP Designed"?
[ caboom @ 20.08.2004. 17:10 ] @
hmm... zanimljivo je koliko stvari drugacije izgledaju iz drugog ugla:

http://joelonsoftware.com/articles/APIWar.html

kao i citati

Citat:

I first heard about this from one of the developers of the hit game SimCity, who told me that there was a critical bug in his application: it used memory right after freeing it, a major no-no that happened to work OK on DOS but would not work under Windows where memory that is freed is likely to be snatched up by another running application right away. The testers on the Windows team were going through various popular applications, testing them to make sure they worked OK, but SimCity kept crashing. They reported this to the Windows developers, who disassembled SimCity, stepped through it in a debugger, found the bug, and added special code that checked if SimCity was running, and if it did, ran the memory allocator in a special mode in which you could still use memory after freeing it.

kao i...

Citat:

Raymond Chen writes, "I get particularly furious when people accuse Microsoft of maliciously breaking applications during OS upgrades. If any application failed to run on Windows 95, I took it as a personal failure. I spent many sleepless nights fixing bugs in third-party programs just so they could keep running on Windows 95."

and that's the whole story... sa druge strane windows korisnici su dobili niz dobrih patch-eva. U celoj windows istoriji, najmalignija stvar su zapravo bili application developeri i niz fix-eva se odnosi na njihove budalastine.
[ pctel @ 20.08.2004. 17:17 ] @
Citat:
Da znam da li da instaliram SP2 na racunarima ili da sacekam da se sve sredi ?
Potpuno je svejedno. Vise puta smo imali prilike da vidimo da svaka nova verzija (ili zakrpa) ispravi nekoliko hiljada gresaka i ubaci isto toliko novih (+ nekoliko stotina vise). Ako mislis da sacekas Windows bez greske, bolje zaboravi, covecanstvo to nece docekati.
[ spartak @ 20.08.2004. 18:10 ] @
pctel, preterujes malo mnogo :-)

I ja bih rekao da je njindons pre program nego OS, ali nije bas sve ni tako kao sto ti kazes
[ strange deja vu @ 20.08.2004. 18:40 ] @
Bolje da su dali listu programa koji rade. Manje prostora bi zauzelo :)
Stogod ja sam neki dan dozivio vrhunac toga famoznog microsoftovog updatea. Skinuh neki update i da cu ga instalirat pise da nije kompatabilan sa xp-om malo prckao nije vise htjelo u vindoze i fino sam ih izbrisao. Ionako su mi zauzimali prostor.
A kao sto vidim vi ste ovdje besplatna microsoftova podrska. Samo naprijed. Bill nas ce derat pare a vi radite za njega. Da se mene pita ukinuo bi ovaj forum. Al stvarno bi. Nek odgovaraju na problemi oni koji su placeni za to. :)
[ DjordjeRd @ 20.08.2004. 19:07 ] @
Vidim, držiš se Linuxa. Pametno...

Imam problem samo sa Shareazom. Ne koristim SP2 firewall, a iz virtualne mašine koju sam ostavio na SP1, radi normalno... Isprobao sam i par TCPIP.SYS fikseva, ne pomaže.
[ BytEfLUSh @ 20.08.2004. 20:28 ] @
Citat:
spartak: I ja bih rekao da je njindons pre program nego OS

Stani, otkud sad to? Pa OS je uvek program, ali to ne važi obratno. Pošto je ovde reč o XP-u, OS-u uz koji se dobijaju i uslužni programi, u pitanju jeste Windows OS.

Ako se ne slažeš, želeo bih da čujem tvoju definiciju toga šta je OS, a šta "program".
[ Lazarevac @ 20.08.2004. 21:10 ] @
Citat:
A kao sto vidim vi ste ovdje besplatna microsoftova podrska

Pa besplatan OS pa i podrska besplatna.
[ boki @ 29.08.2004. 03:16 ] @
Citat:
DjordjeRd:
Imam problem samo sa Shareazom. Ne koristim SP2 firewall, a iz virtualne mašine koju sam ostavio na SP1, radi normalno... Isprobao sam i par TCPIP.SYS fikseva, ne pomaže.

I ja isto... Ako nadjes resenje zamolio bih te da mi ga kazes...
[ sasa022 @ 29.08.2004. 12:49 ] @
Citat:
Ako nadjes resenje zamolio bih te da mi ga kazes...

Nemoj instalirati SP2 i neces imati novih problema.

I kao sto pctel rece:
Citat:
Vise puta smo imali prilike da vidimo da svaka nova verzija (ili zakrpa) ispravi nekoliko hiljada gresaka i ubaci isto toliko novih (+ nekoliko stotina vise).

Nije bas 100% tako,ali nije daleko od istine....
[ vvranic @ 30.08.2004. 07:54 ] @
Posto sam instalirao SP2 kad pokrenem NERO (verzija 6.3) javlja mi da postoji neka
nekompatibilnost i da treba skinuti neki update sa Nero-ovog sajta. Medjutim kada otkazes tu poruku NERO se startuje. Interesuje me da li neko zna kakav je to update, da li je neophodan i hoce li NERO i bez njega raditi kako treba?
[ vujkev @ 30.08.2004. 08:38 ] @
Nero je i meni isto prikazao tu gresku, ali je isto tako bez greske snimio CD. Inace slušam muziku preko WMP i NIJEDNA pesma mi se nije izbrisala i to što pričate da SP2 briše mp3 je totalna glupost
[ kUdtiHaEX @ 30.08.2004. 10:16 ] @
Citat:
pctel: Potpuno je svejedno. Vise puta smo imali prilike da vidimo da svaka nova verzija (ili zakrpa) ispravi nekoliko hiljada gresaka i ubaci isto toliko novih (+ nekoliko stotina vise). Ako mislis da sacekas Windows bez greske, bolje zaboravi, covecanstvo to nece docekati.

Ma da...to je opet ona prica o namernom ubacivanju gresaka? :)
[ boki @ 30.08.2004. 11:48 ] @
Meni nero savrseno radi i ne prijavljuje nikakve greske (6.3.1.20)
[ pisac @ 31.08.2004. 10:32 ] @
Možda nije savršen (Windows bilo koji) ali je x-puta bolji od Linuxa za običnog (neukog) korisnika.

I ja sam ljut što Microsoft stalno dodaje nove bagove ispravljajući stare (i nikako da napravi čestit operativni sistem bez bagova i rupčaga), ali to je politika koja im donosi profit, a za to su korisnici krivi jer radje uzimaju sistem sa što više mogućnosti makar bile i bagovite, nego sa manje mogućnosti koje su dobro testirane i čvrste kao stena.

Ne kažem da je Windows najbolji OS, jer o Mac OS ne znam ništa pošto nisam radio na Mac-u.
[ BytEfLUSh @ 31.08.2004. 17:55 ] @
Smatraš da Linux ima manje mogućnosti od Windows-a??? Hehe...
[ fangio @ 31.08.2004. 20:01 ] @
kod mene sp2 .. i sve radi bez problema cak i nero 6.3.1.6 ...