[ risk @ 22.08.2004. 10:45 ] @
Pokusavam da na svoju desktop masinu stavim FreeBSD 5.2.1 Release i imam problem sa bootovanjem sa instalacionog CD-a Ploca je MSI K7N2 Delta ILSR i 120GB Maxtor (8MB PATA) Na sebi ima Promise FastTrack 376 (PDC20376) kontroler. CD je ustvari DVD rezac LG GSA-4081B. Prvo sam probao sa hardom na promise kontroleru. nece ni BTX loader da zavrsi. samo trepne i resetuje se. kada stavim maxtor na onboard kontroler krene kernel i zaglavi neposredno posle otprilike atapci: promise pdc20376 on ... as atapci0 ata2: 0xhexblahblah on atapci0 ata2 [MPSAFE] ata3: 0xisti_hex on atapci0 ata3 [MPSAFE] i stoji do sutra Posto znam da 5.2 ima problema sa apic-om na nforce2 chipsetu sto se privremeno resava iskljuvanjem ACPI samim tim i APIC probao sam i to i Safe-Mode i ponasa se identicno. Jel' zna neko foru ili da probam da instaliram i podesim na nekoj drugoj masini pa da vratim na ovu. Da, zaboravih, pod windows-om radi normalno pod knoppix-om 3.4 iz casopisa ne vidi hard na promise-u (ili ja ne znam da ga namestim) |