[ Vuk Nikolić @ 23.08.2004. 22:51 ] @
pozdrav svima. posto sam instalirao mnogo stvari windows xp mi je mnogo usporio. i onda sam odlucio da prvo obrisem neke od tih programa, a posto to nije pomoglo onda i da sklonim neke servise koji se automatski pokrecu sa windowsom... i ocigledno sam iskljucio neki neophodni, posto mi se windows stalno resetovao u trenucima kad treba da se pojavi logon ekran. da bi se izvukao na brzinu instalirao sam ponovo xp (bez service packova, posto mi je taj disk kod kuce) sve se vratilo u normalu, osim internet konekcije. kad odem na network connection, postoji samo mreza (koja je inace izmedju mog i sestrinog racunara). kad god zelim da naparavim konekciju (make new connection...) ne mogu da izaberem da se povezujem preko modema... (ima ponudjene 3 opcije, ja mogu samo poslednju da izaberem, a to je u slucaju da imam broadband konekciju, sto nemam) preko internet options-a mi je stalno prijavljivao gresku 711 kad ocu da napravim konekciju. pogledao sam, ta greska je kad nije ukljucen servis Remote Access Connection Manager. ja preko computer managmenta ocu da ga ukljucim, ali mi se prijavi greska 5. odnosno "access is denied". e sad ja ne znam zasto se to pojavljuje posto sam ulogovan kao administrator. bilo je namesteno da se remote access connection manager manuelno ukljucuje, ja sam ga stavio da se automatski ukljuci, ali opet nista. pogledao sam da li mozda zonealarm ne pravi problem, ali sve je podeseno kao i sto je bilo pre reinstalacije, kad je konekcija dobro radila.. i posle ovolike price je sustina da ja ne mogu da ukljucim Remote Access Connection Manager posto nemam dozvolu, a ulogovan sam kao administrator. tako da nemam pojma sta da radim, odnosno, ako administrator ne moze, ko moze? jel moze neko da pomogne? |