[ ||NeX|| @ 24.08.2004. 14:38 ] @
Evo u nekim institucijama testiraju IQ pomoću ove igrice:
http://www.lukavac.co.ba/downl...nload/Iq-igra-preko_rijeke.swf

Bit igre: svi moraju prijeci rijeku
Pravila: samo dvije osobe istovremeno mogu prelaziti na splavi - otac ne smije ostati s bilo kojom kcerkom bez prisustva majke, jer ce je otac udariti - majka ne smije ostati s bilo kojim sinom bez prisustva oca, jer ce ga majka udariti - lopov (onaj u prugastom odijelu) ne smije ostati bez policajca, jer ce istuci bilo koga - samo majka, otac i policajac smiju voziti splav - za pomicanje osoba kliknite na nju - sa pomicanje splavi kliknite na crvenu kuglu

Ako neko uspije neka javi kako. Ja sam pola sata vozao se tamo vamo i uvijek mi ostane jedno dijete i policajac i lopov na ovoj početnoj strani.
[ ||NeX|| @ 24.08.2004. 14:47 ] @
Evo sad ih prevede za čas. Sinula mi mala ideja i uspjelo. Juhu!
[ srki @ 24.08.2004. 15:10 ] @
Pa nije tesko ali samo ne treba pokusavati nego samo malo razmisliti i resenje ce samo da se nametne. Vidi se odmah da pajkan i lopov moraju da zapocnu i da zavrse.
[ Bojan Basic @ 24.08.2004. 15:50 ] @
Kao što srki reče, samo treba posle svakog učinjenog koraka razmisliti šta dalje i rešenje se samo nametne. Evo ovde rešenja, ko ne želi da sebi upropasti zabavu neka ga ne čita:
1) Ukoliko pomerimo majku jasno je da u prvoj turi sa njom mora ići i otac (isto važi i obrnuto). Nakon što oni pređu obalu odmah ako se vraća majka mora se vratiti i otac (i obrnuto), i onda kao da ništa nismo uradili. Iz toga sledi da ne smemo prebacivati ni oca ni majku, pa u prvoj turi jasno mogu da idu samo pandur i lopov;
2) Nema svrhe da se obojica vraćaju (kao da ništa nismo uradili), znači u drugom koraku vraća se samo pandur;
3) Sada se pandur mora vratiti jer bi u suprotnom lopov na suprotnoj strani udario onoga ko stigne. Očigledno pandur vodi nekoga sa sobom (da ne bi došlo do ponavljanja), a ne sme povesti ni oca ni majku, iz toga sledi da sad prelaze pandur i sin (može i kćerka umesto sina, svejedno je);
4) Pandur se očigledno vraća, ne može da se vrati sam, pa je očigledno da sad prelaze pandur i lopov;
5) Pandur i lopov sad ostaju gde su (u suprotnom bi prethodni korak bio suvišan), majku ne možemo dirati jer bi ostala kćerka sa ocem, znači prelaze otac i sin (ako pređe samo otac sin bi ostao sa majkom);
6) Vraća se samo otac, u suprotnom prethodni korak ne bi vredeo;
7) Ne možemo voditi pandura i lopova (ne bi imao ko da se vrati sa suprotne strane), majka ne može da ide bez oca jer bi otac ostao sa kćerkom, što znači da sad prelaze majka i otac;
8) Očigledno je da samo majka može da se vrati;
9) Sada ako pređu majka i kćerka onda se moraju vratiti majka i otac. U tom slučaju onda ne bi smeli da se ponovo prelaze ni samo majka ni samo otac pa bi morali da pređu pandur i lopov, a onda ne bi imao ko da vrati čamac. Znači, prelaze pandur i lopov;
10) Kad bi se sada vratili otac i sin onda moraju da pređu majka i otac, zatim se moraju vratiti pandur i lopov i onda nema ko da vozi za ponovan prelazak. Tj. sada ide smo otac;
11) Očigledno, otac i majka;
12) Ako se vrate pandur i lopov opet nema ko da ponovo vozi, sledi samo majka;
13) Očigledno, majka i kćerka;
14) Ako se sada vrate otac i majka opet nikako ne može ponovo da se pređe, što znači da sad prelaze pandur i lopov;
15) Jedino moguće, pandur i kćerka;
16) Opet očigledno, samo pandur;
17) I, na kraju, pandur i lopov.

Čestitamo!
[ Nedeljko @ 24.08.2004. 16:41 ] @
Ja ne umem to da dunlodujem. Kakav je to swf format?
[ Safet Beriša @ 24.08.2004. 17:02 ] @
Macromedia Flash, možeš ga otvoriti u browseru ako imaš instaliran Flash plugin (a verovatno imaš).

http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/
[ zzzz @ 25.08.2004. 00:05 ] @
Naj lakše je ako policajac iskoristi onu kućicu na brijegu i tamo zaključa
lopova.Onda ide sve lako.Nije ona kuća baš bez veze nacrtana.
[ bancika @ 26.08.2004. 02:04 ] @
ovo je relatvno lako.
jeste radili ono sa kucama.
kao ima 4-5 kuca, isto toliko ljudi, cuvaju te i te zivotinje, puse te i te cigare, itd, itd.
to je malo zeznutije, ne moze na srecu da se resi. tj ima vise kombinacija
[ Bojan Basic @ 26.08.2004. 14:44 ] @
Taj zadatak što bancika predlaže je već bio na ES-u (možda čak i više puta, nisam siguran), nalazi se u TOP temi i možete ga tamo pronaći.
[ jomba @ 05.09.2004. 13:35 ] @
bez zezancije...skoro pa minuta i po mi je trebala
skroz jednostavno.Ali zanimljivo.
Znate li gdje ima jos toga?

Pozdrav
[ unknown-3 @ 10.01.2007. 11:34 ] @
kad kliknem na dati link otvori mi se sajt a ne igra...
wtf?