[ Bastard @ 30.08.2004. 20:23 ] @
Nedavno sam kupio plocu, procesor i memoriju.Ono sto se desava je da se kursor pomera tokom koriscenja misa sam od sebe na razlicite pozicije sto je vrlo neprijatno.I ne samo to recimo explorer i iexplorer pomeraju stranice napred nazad sami od sebe.I jos kad igram neku igricu tipa pucacine oruzja se menjaju sami od sebe obicno kad hodam ili se zaglavim u ugao.Strasno.
Prvo sto sam pomislio je da je mozda mis.Koristim microsoft mis sa 5 dugmeta(4+tockic).Taj sam zamenio sa nekim koji ima 3 dugmeta.Vise nije bio isti problem.Tesko sam pomerao kursor nagore u windowsu ili u igri.Ali nije nista islo napred nazad.Ovaj mis nema dugmice za napred ili nazad.Ali zato ima isto tockic pa se moglo dogoditi da strana ide gore i dole sama od sebe.
Ovaj mis i tastaturu sam koristio i na prethodnoj konfiguraciji i ovo nisam nikada doziveo.Ili je ploca ili memorija ili cpu a mozda i nesto drugo.
ploca:asus a7n8x-x
cpu:amd 2800+
memorija:256 ddr
sistem win XP sp1
Mozda bi neko sad pomislio da nije windows.Pa verovatno da nije zato sto sam instaliro linux ali je bila starija verzija pa sam ga deinstaliro i primetio sam slicno ponasanje i kod linuxa.
Video karta nije zato sto sam koristio dve razlicite sto nije promenilo ponasanje.
Moram da kazem da se ovo nedesava stalno.Uglavnom kad sam povezan na internet.Povezujem se preko lan kartice i vanjskog 10 metara dalekog wifi modema.Ovakvu konekciju sam koristio i na predhodnoj konfiguraciji i nisam imao nikakvih problema.Moram da kazem da pre nego sto se trzne osetim opterecenje to jes promenu zvuka kulera.
Iznenadjuje me sto se to desava i kad sam diskonektovan sa interneta mnogo manje frekventno ali se desava posebno u igricama.
Otkrio sam da kada sam blokirao NDIS user mode I/O driver da izadje na net to jes da se startuje stanje se poboljsalo ali ne zadugo.To je fajl u system32/drivers zove se ndisuio.sys.
Toliko za sada bolje da posaljem ovo pre nego se pomeri stranicu unazad

[ SoundStorm @ 30.08.2004. 23:45 ] @
ok, iako nisam strucnjak, imam slicnih iskustava
neki mis, ne secam se koji mi je pravio iste probleme, a ni njegova zamena nije pomogla. jednostavno sam uzeo adapter ps2-usb i radio je bez problema. ne znam sta je bilo-verovatno konektor, a mozda je i falicna ploca...
[ Bastard @ 31.08.2004. 14:14 ] @
Jutros sam iskljucio kabal iz mrezne kartice.Mislim da se mrdno samo jednom a mozda mi se samo pricinilo.Ni u igricama se nije menjalo oruzje.I sad kad sam prikljucio nazad kabal jos nepravi problema.Samo mi se mozda cini da pc radi sporije.

Moram da dodam da umesto asus drajvera koristim paket drajvera sa nvidia sajta posto ova moja asus a7n8x-x je sa nvidia chipsetom.To je paket nForceWin2KXP 4.24

This nForce Win2K/XP driver package contains the below components:

Audio driver version 4.31 (WHQL)
Audio utility version 4.31
Win2K ethernet driver version 4.16 (WHQL)
WinXP ethernet driver version 4.16 (WHQL)
Win2K ethernet NRM driver version 4.16 (WHQL)
WinXP ethernet NRM driver version 4.16 (WHQL)
Network management tools version 4.16
GART driver version 3.77 (WHQL) with updated uninstaller files
Memory controller driver version 3.38 (WHQL) with updated uninstaller files
SMBus driver version 4.04 (WHQL) with updated uninstaller files
Installer version 4.38
Win2K IDE 2.5 driver version 4.15 (WHQL) with updated uninstaller files
WinXP IDE 2.5 driver version 4.12 (WHQL) with updated uninstaller files

Cini mi se da je problem i pre postojao.
Jedno dva tri puta mi je puko kernel ali samo kada sam na netu.Mozda zbog firewalla a mozda i ne.
[ Tosaxxx @ 15.09.2004. 20:11 ] @
Moguce da ti konektor na ploci pravi probleme...
[ Antonio555 @ 15.09.2004. 23:03 ] @
Imao sam slican problem sa bjezanjem misa po ekranu, postoji mogucnost da mobitel ostavljas pre blizu racunala. Moj mis je i riknio na taj nacin!
[ cicika @ 15.09.2004. 23:33 ] @
Pretpostavljamo da si mislio na wireless miša?
[ SpelingMistakes @ 16.09.2004. 00:20 ] @
Nikako ne bi trebalo da se cuje "promena" rada kulera - jer ako se tako nesto cuje, ond se nesto cudno cudno desava sa - (da pocnemo od pocetka) napajanjem, plocom, procesorom, hd-om - Sve osim hdd-a ovde moze da pravi veliki problme, a hdd navodim kao jednog od "vecih" potrosaca struje - Ako cujes - kao sto kazes - promenu zvuka prilikom rada kulera - vrlo cudne stvari ti se desavaju onda - To nikako ne bi smelo da se desava - Ne vidim nacin da ploca kontrolise kuler - osim da ga u nekom trenutku iskljuci, ili smanji struju na njegovom prikljucku - hmm - meni to vrlo zvuci problematicno - Kako ti je "uzemljena mreza" - mozda glupavo zvuci, ali da ne trpis mozda neki strujni udar kroz istu, koji ti moze "sprziti" stosta - To su neka moja razmisljanja -
[ cicika @ 16.09.2004. 00:30 ] @
Citat:
Ne vidim nacin da ploca kontrolise kuler


Zar Asus nema qfan control ili nešto slično?
(kod mene na Gigabyte-u Smart Fan Control ili tako nešto pa kad mi procesor dodje do 45C ona mi ubrza kuler)
[ SpelingMistakes @ 16.09.2004. 22:08 ] @
To ubrzavanje kulera u stvari znaci pustanje vise struje na kuler - koji je inace npr projektovan da radi na (lupam sad) 5 ili 12 volti - Hmm - ni to mi se ne svidja - mada je kuler potrosna roba

OFF TOPIC
to bi bilo kao da na ventilator koji radi na 220 v prekidacem saljes 250 v - Ne svidja mi se ni to