[ jocar @ 30.08.2004. 23:17 ] @
Jedna stvar me odavno izluđuje. Naime, radi se o DiVX filmovima i prevodima koji se UVEK pojavljuju ako se subtitle fajl nalazi u istom direktorijumu gde je i film, bez namenskog pokretanja subtitle fajla. To se desava u svim playerima, dakle, to je neki filter, koji ja ne mogu pronaci. Nije ffmpeg, jer kada u njemu aktiviram tu opciju, imam dva prevoda. A jos kada bih u playeru normalno otvorio subtitle, bilo bi ih tri...
Sumnjao sam na DiVX5, ali nisam nalazio tu opciju (na kraju sam ga deinstalirao). XVID nije, ne znam da nije nesto od paketa ili filtera koji idu uz Gordian Knot, ili mozda nesto oko NVidia detonatora. Ideje?
Hvala!
[ stsung @ 31.08.2004. 00:37 ] @
Pozd.
Instaliraj programche GSPOT ... u njemu mozhesh da vidish tachno koji se sve filteri koriste za reprodukciju nekog video fajla.
Svako dobro.
[ MMX @ 31.08.2004. 09:44 ] @
Nije to do DIVX5. Probleme pravi neki drugi codec (program). Ja na mom kompu imam instaliran samo Divx5 i ni jedan drugi codec, i nisam nikada imao sličnih problema.

Inače, preporuka za divx player :)
http://deje.uw.hu/index.php?fo=download

Stari dobri mplayer. A uz sebe ima sve kodece koji će biti potrebni za reprodukciju video zapisa, tako da nije potrebno instalirati svaki codec ponaosob.
[ jocar @ 31.08.2004. 19:55 ] @
Pomoću aplikacije GSpot otkrio sam krivca: DirectVobSub, koji sam verovatno instalirao u sklopu nekog od codec-a. Ima korisnih funkcija, ali u mom slučaju pravio je navedene probleme. Dobar je za one koji DiVX gledaju sa CD-ova a neće da se muče oko subtitle-ova.
Hvala, stsung