[ Aleksandar Ružičić @ 31.08.2004. 00:53 ] @
| Evo imam jedno problemce:
imam problema da napravim plejlistu koja treba da izgleda ovako:
Code:
1. Artist - Title 04:23
2. Artist - Title 03:15
.
.
.
znaci k'o u Winamp-u. Ja sam probao sa koriscenjem ListView-a i radilo mi je sve dok nisam menjao dimenzije listview-a. A kada sam u Form_Resize stavio da mi lista menja velicinu u zavisnosti od velicine forme izgubio sam onaj deo gde pise duzina pesme (!) i slajdere (koje ionako moram da izbacim ).
Bio bih veoma zahvalan onome ko mi pomogne da napravim listu sa sledecim funkcijama:
- znaci da ima oblik "1. Artist - Title 04:23"
- da moze da menja velicinu (resize)
- da moze da menja boje trenutne pesme, pozadine i selektovane pozadine
- valjalo bi i da ima Drag&Drop funkciju za pomeranje pesme (kao u winamp-u da menja redosled pesama...)
Jos jedno pitanje: kako sa slider kontrolom upravljam listom? (mislim da znate na sta mislim)
Hvala unapred.
Pozdrav Svima! |
[ trivuns @ 31.08.2004. 12:00 ] @
[ Aleksandar Ružičić @ 31.08.2004. 23:29 ] @
Hvala, ono prvo sam vec video (isprobao pre nego sto sam postavio temu) al nije to sto mi treba, ovo drugo upravo skidam pa cu da vidim...
Pozdrav
[ VRKY @ 04.09.2004. 23:12 ] @
Našao sam ovaj plyer am netu... Pa ako ti pomogne...
[ Aleksandar Ružičić @ 13.09.2004. 15:02 ] @
Posto nisam uspeo da nadjem nista sto meni odgovara i posto nisam mogao nista da uradim sa
ListView kontrolom, resio sam da napravim listu od PictureBox-ova i Label-a, uradio sam to ovako:
- imam jedan (glavni) PictureBox koji prestavlja PlayList-u
- i jedan PictureBox (lista) koji se nalazi na glavnom picboxu
- i jednu label kontrolu (item) koja se nalazi na listi
- jedan slider uz pomoc koga skrolujem listu
- za svaku pesmu ucitam po jedan item i listi podesim visinu (height) na lista.Height + item.Height
- pesme u playlisti skrolujem tako sto listu (drugi picbox) pomeram pomocu slajdera
Samo imam problem (mozda ste vec shvatili koji): ne mogu da ucitam vise od oko 1170 label kontrola
(pesama) jer je visina (height) PictureBox kontrole ogranicena na 1.00000e5 twip-a, sto je 16383 u pixel-ima.
Evo uploadovao sam ovde deo koda, pa vidite da li mozete da mi pomognete.
Pozdrav Svima!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.