[ Ghogilee @ 02.09.2004. 12:39 ] @
| Pozdrav,
Imam problem u postupku instalacije XP-a!
Naime, kada setup dodje do toga na koju particiju da instalira OS.
U setup-u sam obrisao sam sve particije i hteo da napravim nove, medjutim to mi nije bilo omogućeno. Samo mi je bila omogućena opcija kreiranja jedne particije od ukupne veličine hdd-a. Kada sam hteo da ukucam veličinu particije broj(megabajta) je bio zaključan, odnosno nisam mogao uticati na veličinu! U sledećem koraku mi je kao ponudjena opcija za formatiranje stajala samo opcija formatiranja u NTFS (Quick format i format) bez opcije formatiranja u FAT32!
Pošto se relativno retko bavim instalacijom OS-a, jel ovo uobičajeno ili ne?
Napomena: Na hdd-u je već bio isti operativni sistem ali sam odlučio da ga reinstaliram i ponovo formatiram particije!
Šta da radim?
[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 04.09.2004. u 02:01 GMT] |
[ Milan Andjelkovic @ 02.09.2004. 13:10 ] @
Boot-uj sa start-up disketom 98-ice, i koristi fdisk da sam particionišeš disk kako ti se svidja. Onda ponovo pokreni instalaciju xp-a i instaliraj na zeljenu particiju bez formatiranja ili particionisanja.
[ Ghogilee @ 03.09.2004. 05:24 ] @
Hvala na odgovoru, ali floppy mi je u kvaru, tako da ne mogu tim putem. Znam da je jeftin, ali kada je bio u servisu radi zamene, nisu mogli da ga izvade, jer je neki sivonja tako zavrnuo šraf da je glava šrafa skroz oguljena!!!

(toliko o današnjim prodavcima računara, koji su dva puta instalirali windows i sastavili komponente)
Možda jedino da odnesem hard na neki drugi računar?!
[ Milan Andjelkovic @ 03.09.2004. 09:16 ] @
Da, onda ti je to najlakše rešenje. Samo ga prikačiš kao slave, i iskoristiš neku od popularnih aplikacija (fdisk, acronis, PM - koji ne preporučujem,... a možeš i iz samog win-a ako je 2k ili xp).
Eh da, postoji još jedna mogućnost. Ako pri ruci imaš instalaciju win2k, možeš da je pokreneš i pod pretpostavkom da sve prodje ok, odradiš particionisanje odatle, prekineš instalciju i instaliraš xp.
[ Binary Mind @ 03.09.2004. 23:45 ] @
A koji je uopste hard disk u pitanju? Ako je Maxtor ili Quantum moze se vrlo brzo particionisati u Max Blast-u kao i u gomili drugih alata koji se mogu korisititi za sve moguce modele HDD-a koji se mogu skunuti preko neta u jednom paketu poznatom kao Ultimate Boot CD sa ovog sajta:
http://www.ultimatebootcd.com/
Skidanje ultimate boot CD-a inace ide jako brzo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.