[ Mikes @ 03.09.2004. 14:06 ] @
Instalirao sam Apache web server i php na racunar sa Windows 98. I to radi sve ok. Zelim vrsiti pristup bazama podataka sa web stranice. Zato sam instalirao MySql 4.0.20 (valjda sam ga dobro instalirao) na racunar. Pokrenem po uputstvu u DOS promptu “c:\mysql\bin\msqld --console” i on kaze da je “redy for connection” i koristi port 3306 - znaci trebalo bi da je sve u redu i da MYSQL server radi. Takodje imam dole desno na ekranu slicicu semafora – alatke za rad sa MySql-om. Eh sada zelim das isprobam rad php programa sa bazom podatka i t ona sledeci nacin: 1) pokrenem Apache i pokrenem MYSQL server na gornji nacin i oba su startovana u DOS prozorima (znaci imam 2 DOS prozora pokrenuta) 2) zatim startujem php program preko browsera. Startujem primjer od Ilije Studena u svom tutorijalu i to sledeci: <?php $host = 'localhost'; $user = 'ilija'; $pass = '***********'; $db = mysql_connect($host, $user, $pass) or die('Greska pri pokusaju konektovanja na bazu podataka'); $sql = 'CREATE DATABASE IF NOT EXISTS bee_tut'; mysql_query($sql) or die('MySQL Error: ' . mysql_error());; mysql_select_db('bee_tut', $db); // Radimo nesto mysql_close($db); ?> I onda mi u browseru se pojavi greska kako se poziva nedefinisana funkcija Poruka je sledeca: Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\Program Files\Apache Group\Apache\htdocs\proba4.php on line 6 Sta je u pitanju? Jesam li ja to nesto pogrijesio ili mi cijela koncepcija nije dobra ? |