[ tweeester @ 06.09.2004. 14:52 ] @
... vidla zaba da se krave kuju pa i ona digla nogu ... dakle i ja narucim FreeBSD 5.2.1 (ili tako nesto), kao rekoh, da vidimo o cemu se tu radi. Imam nesto malo iskustva sa Win i Lin pa da bacim pogled i na BSD (FreeBSD konkretno). Elem, instalaciju preguram nekako, jes' da mi nista nije bilo jasno: sta ce mi 3 CD-a kad je jedan sve sto treba (i to ne ni CD1 ni CD3 nego bas CD2 - al to treba da mi odgovori onaj koji mi je poslao CD-ove?), sysinstall je super al nikad ne znas sta se desava, nisam imao blagu ideju kad treba space a kad enter al sve to prodje (ne trazim pomoc, samo pokazujem kolko su me razmazile godine) i na kraju cak dignem X ali tu me saceka mina (i sustina ovog post-a): CPU je non-stop 20-30% in use (samo kad je X startovan), cak sam izbunario da treba setovati r128 drajver za ATI Rage 128 i cak izgleda da je drajver ucitan (gledah X-ove logove) ali nije bilo ni trunke poboljsanja. Inace, process koji non stop jede procesor je neki libxxx_xxxx (izvinjavam se sto sam zapamtio samo prva tri slova i podvlaku, ima negde i slovo "g" al ne bih se zakleo gde sam ga vid'o). E sad, zrtvovao bih se ja i tako ali na racunaru stvarno nista ne moze da se radi, ni mis ne moze da predje 2 cm a da ne "secne", a kad treba da otvorim terminal .... auuuuu ... (CPU na 100% nekoliko sekundi - vise od 5 ) kafa se ohladi dok cekam. Za kraj da napomenem da je CPU Intel Celeron 1 GHz (PIII familija - familiju mu njegovu). E sad ako bi neko znao da mi kaze gde sam to debelo omasio ja bih mu bio veoma zahvalan (i mozda bih FreeBSD-u dao jos jednu sansu ) Pozdrav |