[ Ilija Studen @ 07.09.2004. 06:11 ] @
Ali sad stvarno ne znam gde da postavim ovu temu... Toliko tehnologije objedinjenih na jedno mesto zarad postizanja jednog cilja... Manje više nebitno, nek je moderatori prebace gde joj je mesto.

Dakle... Hoću da napravim aplikaciju koja čiji se GUI bazira na XUL-u (i ostalim tehnologijama koje čine celu ovu priču). Znači, hoću da imam sopstvene objekte s kojima mogu manipulisati pomoću JS-a, jezgro aplikacije, sistem za rad sa pluginima i tako dalje.

Pitanja su sledeća:
- Koja je najbolja platforma za ovako nešto? Ja se dvoumim između Jave i C# (Mono je čudo), međutim koliko vidim XPToolkit i Rhino su daleko bliži Javi nego C#.
- Iako sam našao prilično literature i par referenci i dalje me sve to buni. Može li mi neko ko je malo bolje upoznat sa ovom pričom objasniti kako je sve implementrano. Koncepciju razumem, tehničku realizaciju ne...
- Gde se može naći potrebna literatura (kako na početničkom tako i na naprednom novou)? Odakle ste vi učili?

Dakle, opet da naglasim: ne želim da napravim aplikaciju baziranu na Mozilli, već aplikaciju koja koristi Mozilla tehnologije zarad postizanja "višeg" cilja ;)
[ NetworkAdmin @ 07.10.2004. 21:59 ] @
I sta bi od ovog svega Ilija?

Izvini mene isto ljubopitljivost obuze.
[ Ilija Studen @ 08.10.2004. 16:13 ] @
Možda najkorisniji tekst za početak je Mozilla Hackers Gettings Started Guide. Naravno, sve informacije vezane za izradu Mozilla ili Mozilla baziranih aplikacija su u Coding sekciji. Tu su informacije o downloadu sourca, kompajliranju Mozille i tako dalje.

Konkretnu literaturu nisam pronašao (naravno, JS i XUL dokumentacija su dostupne), ali verujem da su ovi tekstovi dovoljni za početak. Za dalje treba hackovanje postojećeg koda i kontanje kako i šta je pesnik gde hteo da kaže :D

Ono što mi je prilično žao je što nisam imao dovoljno vremena da se više posvetim ovom, ali verujem da ću sad, kad je oktobarski prošao imati više vremena i proučiti malo bolje ovo materijala što je dostupno.

Mislim da je Mozilla odlična platforma za dalji razvoj (multiplatformska, skriptabilna i stabilna), ali zbog nedostatka dokumentacije je prilično zeznuta za početnike...
[ -zombie- @ 10.10.2004. 15:36 ] @
postoji i literatura, npr od o'rejlija Creating Applications with Mozilla, a za one sa jeftinijim ulaznicama tu je i besplatna verzija na http://books.mozdev.org/.