[ Acid.Reconected @ 07.09.2004. 19:41 ] @
Pozdrav svima, joj ljudi, blam me da pitam, ali moram: Kako glasi sintaksa for each petlje u C++ (microsoft visual c++.net)? Probao sam: Code: foreach type promenljiva in nesto {} ali nece?? HVALA> |
[ Acid.Reconected @ 07.09.2004. 19:41 ] @
[ Dragi Tata @ 07.09.2004. 19:47 ] @
Tako nešto ne postoji u C++u, već u C#-u.
U C++u imaš for_each, ali ne verujem da si na to mislio: http://www.sgi.com/tech/stl/for_each.html [ Mrav @ 08.09.2004. 15:21 ] @
Citat: U C++u imaš for_each, ali ne verujem da si na to mislio: I to nije standardno deo jezika nego verovatno nečija ekstenzija (Microsoft?). U svakom slučaju postojanje foreach petlje u c# dolazi od toga što su svi nizovi u njemu zasnovani na klasama i što svi nizovi podržavaju određene funkcije i imaju property-je koji govore kolika je veličina niza (u c# int[4] nije samo pokazivač na prvi element niza). Moguće je napraviti sopstveni niz koji će moći da se koristi u foreach petlji. [ Dragi Tata @ 08.09.2004. 15:48 ] @
Citat: Mrav: I to nije standardno deo jezika nego verovatno nečija ekstenzija (Microsoft?). Naprotiv, for_each je šablon funkcija iz standardne C++ biblioteke. [ leka @ 08.09.2004. 16:19 ] @
Nemanja je vec dao odgovor, ali ja moram samo nesto da dodam Nikoli - nemoj nikada da te je blam da nesto pitas ovde. Veruj mi na rec, bar za sebe mogu to reci, ni moje znanje C/C++-a nije bas najbolje, I ja moram non-stop da ucim i da se usavrsavam na ovom polju. Svaki dan moram da se podsetim necega, prisetim neke funkcije, metoda, koncepta... No, moja sreca je da sam naucio kako da lako nadjem resenje sam. A to sam naucio dok nije bilo ovako lepih foruma gde covek moze da pita narod koji je "potkovaniji" u nekoj IT grani od njega... sada su dosli "neki novi klinci" kojima je sa jedne strane puno lakse, sa druge, pak, puno teze. :)
[ Acid.Reconected @ 11.09.2004. 13:51 ] @
Hvala,
ov mi je trebalo za listanje fajlova u direktorijumu preko IO::DirecoryInfo (.net framework) gde bi u C# to islo ovako: Code: IO::DirectoryInfo dir=new IO::DirectoryInfo("C:\\"); foreach IO::FileInfo file in dir.GetFiles() { // bla bla... } A jel bi to u C++ moglo da ide ovako: Code: IO::DirectoryInfo dir=new IO::DirecotryInfo("c:\\"); IO::FileInfo[] file=dir.GetFiles(); ? [/code] [ leka @ 11.09.2004. 16:38 ] @
Pretpostavljam da bi moglo, ako ne tako, onda na slican nacin, ali sa Managed C++-om. Sto znaci, to je skroz neportabilan nacin rada.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|