[ slovas @ 08.09.2004. 12:45 ] @
Zbog bezbednosnih razloga želeo bih da neke informacije (dokumenta i fotografije)budu van domašaja drugih ljudi. Najbolje bi bilo ako bih imao zaključan folder koji ne moze da se otvori bez lozinke.
Znam da postoji puno programa koji se koriste u ove svrhe, ali meni je potreban jednostavan program koji radi samo ovo - stavlja lozinku na fajl ili folder.
Naravno, uslov je da je freeware ili shareware ili da moze da se kupi kod nekog od nasih "prodavaca".

Hvala unapred
[ VRKY @ 08.09.2004. 13:09 ] @
Pošto znaš da ima taki programa zašto pitaš.. Otiđi na www.download.com ili www.soft32.co i vidi tamo i svakkako proguglaj se.. a ako već oćeš pez programa....
Onda kompresiraj te foldere i stavi password
[ Shadowed @ 08.09.2004. 13:13 ] @
@VRKY, covek zna za te programe ali je ocigleno da trazi predlog koji da koristi.

@slovas. Program PGP. Kreiraj PGP disk i sve stavljaj na njega. Njemu se pristupa pomocu sifre.
[ filo @ 08.09.2004. 13:48 ] @
a efs?
hint-pritisni F1 pa upisi efs
[ `and @ 08.09.2004. 17:54 ] @
E ovo sam pokupio u nekom "hackers tips & triks" txt-u ! Koristis folder.htt fajl ( u njemu se nalaze podesavanja foldera kada namestis ono View->Customize this folder->Create or edit html ...)

---bof
...
1.Go into the directory that is to be protected .view-->user-defined derectory-->creat or edit HTML document-->Next-->Complete。

2.Copy c:\windows\Folder.htt to the derectory to cover with the original file.

3.Find var L_Intro_Text="..." (Warning contents),use"Want to know the content of the derectory ?Please input the password !" instead.<input type=password name=pwd><input type=submit value=Enter onclick=ShowFiles(); return false;\'>"

4.Use
function ShowFiles(){if (pwd.value=="Your password"){Info.innerHTML=L_Intro_Text+"<br><br>"
+L_Prompt_Text;showFiles=true; document.all.FileList.style.display=""; document.all.Brand.style.display="none";FixSize();}else{alert("Error!Please try another password");pwd.select()}}
instead of original function ShowFiles(){......}
...
---eof

E sad razlicito je od sistema ( win98,me,xp,etc), ali ovaj html kod je isti ... pa provali ...

[ BytEfLUSh @ 08.09.2004. 19:43 ] @
Aaargh! To bi možda pomoglo kod baš apsolutnih početnika koji pokušavaju da pristupe fajlovima, ali kao zaštitu NIKAKO ne preporučujem.

Sem toga, ne verujem da to radi u XP-u, ali nikad mi nije ni palo na pamet da pokušavam.

Dakle, DriveCrypt, BestCrypt, PGP itd itd.
[ VRKY @ 08.09.2004. 20:12 ] @
@Shadowed
Krivo sam ga shvatio....
[ aleksandaraleksandar @ 09.09.2004. 03:12 ] @
folder guard pro
[ vvranic @ 09.09.2004. 09:41 ] @
O slicnom problemu se raspravljalo u jednoj prethodnoj temi. Korisnik KCD je ostavio
link sa kojeg se moze skinuti ovaj program: FolderAccess2.0.0FreeVersion.EXE

a evo i linka:http://www.dswnet.com/LockFolder/FolderAccess2.0.0FreeVersion.EXE.

Inace program je besplatan i vrlo jednostavan. Napravis folder, smestis u njega sta hoces i zastitis lozinkom. Folder je kasnije nemoguce otvoriti, dok se desnim klikom na njega ne startuje opcija Unlock folder.
[ aleksandaraleksandar @ 09.09.2004. 21:15 ] @
ako ce to da radi onda je The Bat! neprikosnoven. sve stoji u jednom
fajlu, kriptovano i kada se deinstalira program, fajl je moguce
prebaciti na cd i sacuvati sve sto je bilo u njemu. kasnije na bilo
kom racunaru taj fajl opet otvoriti batom.

ali kada neko vec ima instalirane stvari, najbolje je da folder
guard-om proglasi te foldere necitljivim, nevidljivim i necitljivim
ili read-only.
[ slovas @ 21.09.2004. 13:33 ] @
Skinuo sam FolderAccess2.0.0FreeVersion.EXE i to je upravo ono sto mi je trebalo.
Hvala svima!
[ monya @ 21.09.2004. 14:17 ] @
Lock2
odličan program i to na srpskom
zaključani fajlovi i folderi ostaju zaključanii pose deinstalacije programa
što znači da možeš i da ih narezuješ kao takve
evo ga link: http://www.dnj.host.sk/prgs/lock2.htm
za registraciju ga (autora programa) kontaktiraj na Mob : 381(0)64/2-069-045
jer činimi se da ne koristi mail koji je naveden u programu
[ BytEfLUSh @ 21.09.2004. 15:09 ] @
Monya, spam-uješ... Nadam se da će korisnici ipak odabrati bolje programe sa jačom enkripcijom...
[ monya @ 22.09.2004. 01:47 ] @

sory

probaj CryptCD
[ kime1 @ 22.09.2004. 02:12 ] @
AxCrypt (GNU)