[ bokac @ 09.09.2004. 09:05 ] @
| Ljudi imam jedno pitanje. Jel moguce na neki nacin u C# Windows Forms "ukljuciti" MS Access bazu u sam .exe fajl kao sto je to slucaj sa npr. slikama (.jpg, .gif, ...)? Znaci ukompajlirati i samu MS Access bazu u .exe (Ne u SETUP.exe pa da se raspakuje u Program Files-u!). Ako nije, jel moguce npr. u neki .dll i ako je moguce kako? Znaci da mogu iz aplikacije normalno da citam iz nje a da korisnik ne zna da je u pitanju Access baza (imebaze.mdb). |
[ havramm @ 09.09.2004. 09:59 ] @
Ne moze.
[ bokac @ 09.09.2004. 10:04 ] @
Pa, tako sam i mislio. Bilo bi previse dobro da moze : )
[ *.net @ 10.09.2004. 10:19 ] @
Ovo mi se tema bas svidela za razmisljanje pa i ako nemam neki odgovor hteo sam da prokomentarisem da bi verivatno najveci problem bilo upisivanje u isti fajl koji se trenutno izvrsava. Sve jedno da li je mdb ili obicna datoteka, ne znam da li u opste sam windows moze da dozvoli da program "upisuje sam u sebe". Bas me zanima da jos neko po nesto kaze.
[ Shadowed @ 10.09.2004. 12:09 ] @
Windows nece tek tako dozvoliti da program pise sam po sebi ali nije nemoguce.
Nisam probao ali mozda mozs da imefajla.mdb preimenujes u imefajla.dat (ili.stagodvec) i da promenis naziv fajla u connection string-u. Nisam siguran da li bi radilo ali probaj. Naravno ako neko proba da otvori fajl u Access-u vedece sta je u pitanju.
[ Željko @ 10.09.2004. 12:24 ] @
Citat:
Shadowed rece:
mozs da imefajla.mdb preimenujes u imefajla.dat (ili.stagodvec) i da promenis naziv fajla u connection string-u. Nisam siguran da li bi radilo ali probaj
To ce sigurno raditi, ali kao sto je receno file se moze otvoriti iz access-a, medjutim ne moze se otvoriti click-om na sam file (ili double click-om).
pozdrav Željko
[ bokac @ 10.09.2004. 12:29 ] @
Da, kao sto rece Zeljko, upravo sam probao i radi, a takodje ne moze ni da se otvori jednostavno klikom. Nije lose resenje. Hvala.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.