[ u_m @ 09.09.2004. 12:44 ] @
| napravio sam skripticu koja provjerava da li su racunari na mrezi aktivni, kao i koji servisi su podignuti
pitanje je kako da ping simuliram sa fsockopen i da li bi tako bilo brze? i da li bi radilo na host racunaru gdje ne mogu da izvrsim ping komandu)
p.s: obrisao sam kod, nije potreban
[Ovu poruku je menjao u_m dana 01.10.2004. u 17:51 GMT+1] |
[ u_m @ 30.09.2004. 17:47 ] @
ima li neko ideju, kako da zamjenim pozivanje ping komande, jer brate, uzasno je sporo, trenutno na svakih pet minuta pingujema oko 50 racunara i to traje oko 2 minuta !!
ili kako da ubrzam ping, a da opet budem siguran da se racunari stizu javiti na njega
[ u_m @ 30.09.2004. 20:50 ] @
sta kazete na ovo?
/bin/ping -c 2 -i 0.2 -l 3
[ u_m @ 01.10.2004. 11:35 ] @
win xp sp2 - uh sta mrzim taj firewall
kako da detektujem da li je racunar online, kad je ping firewall-ovan (hah, koji izraz)
mozda netbios? jer ima pusteno share-ovanje. kako da to izvedem iz php-a i linux-a ??
socket?
[ u_m @ 01.10.2004. 16:49 ] @
niko ne odgovara, ali to mene ne sprecava da pitam :)
kako da provjerim mac adresu racunara uz pomoc php-a, naravno??
[ broker @ 01.10.2004. 20:20 ] @
Kad vec pomenu ovo... isto i ja planiram da stavljam nalokalnu mrezu pa me tvoej reenje intereuje. Ja dodus enisam ni seo da pisem skript ali sma razmisljao i dosao do toga da ping nema efekta s obzirom da svima u mrezi preporucujem da stave firewall-e koji filtriraju i ping...
Medjuitm, im ajedna dost akorisnija stvar, skrpt koji bi skenirao racunar sa koja je skript pokrenut i prijavio sta je od portova otvoreno...
Neto kao ShieldUP na GRC.COM naravno mnogo jednostavnije. Nasao sam neke skripte kji to rade ali nekako mi traljavo deluju...
[ boccio @ 01.10.2004. 20:51 ] @
Citat:
u_m:kako da provjerim mac adresu racunara uz pomoc php-a, naravno??
http://www.webmasterworld.com/forum88/4312.htm
[ u_m @ 01.10.2004. 22:05 ] @
ja sam dosta toga napravio, sta se ice interfejsa, po ugledu na whatsup, crtam sliku sa racunarcicima u raznim bojama pomocu imagemagic-a i slicno.
ovo za mac cu malo pregledati, ali to nije to, meni treba da "ispingujem" mac, kao npr angry ip scaner sto radi, znaci skenira mac adresu na mrezi.
s kako ti se cini nmap, on nalazi racunare kojima je ping zazidan
[ u_m @ 14.11.2004. 00:13 ] @
krenuo sam da prodrmam stare projekte
niko nema ideju kako da vidim da li su racunari iza fw-a up? ia PHP-a naravno kao i da ocitam njihove mac adrese??
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.