[ Shinhan @ 10.09.2004. 16:04 ] @
| Pre neki dan sam instalirao Mozilla Firefox 0.9.3 i jako mi se svidela. Jeste da sam Session Saver malo teže našao, ali sada ona izgleda vrlo slično Operi.
E, sad. Jedan mi je drug rekao da firefox ima problem sa "preusmeravanje upita ka bazaa (ne znam samo kako mu to ide od ruke, to je serverski posao), SSL...".
Šta mu to znači (preusmeravanje upita ka bazama) i da li firefox ima stvarno neke ozbiljne probleme.
Ono što sam ja primetio je ako se neka stranica ne otvori (pogrešno ukucan link, recimo upisao sam gogle umesto google), onda on ne ostavi samo napiše (untitled) na tabu i ne napravi link.
Ali druge stvari su me jako privukle firefox-u, tako da mi je potrebna municija da mu uzvratim kako je Firefox najbolja stvar ipak napisana u Open Source zajednici :-) |
[ enterpriserx @ 10.09.2004. 21:51 ] @
Ja koristim Firefox negde vise od 9 meseci od 0.6->0.9.3 do sada, mogu reci da je Firefox ponudio vrlo zadovoljavajuce iskustvo, podrska za IE-optimizovane sajtove je odlicna, extension system (plug-in) je vrlo bezbedan za sad (0.9.2 su izbacili zbog problema u tom pogledu), naravano moze da se skinuje browser, tabbed browsing je cistije nego kod Opera. Popup blocker extension je stvarno vredna, posto je odlicno zamisljena, i vecina IE-skriptova rade sa modifikacijama u about:config i s nekoliko ekstenzija.
Redirekcija ka bilocemu se moze proveriti sa (pogodi) ekstenzijama za to. Ali ne, Firefox nema neku specificnu bubu sto je kriticna (bar ne za sad), a posto je open source, otvorena je da se proverava dali ima "backdoors".
[ VRKY @ 10.09.2004. 21:54 ] @
Ma meni je Duplo bolji Firefox od opere (to nije svakom tako) kod Opere mi je previše tog nabacano.. sve te funkcije.. Izgleda mi nekako nepregledno.. A FireFox mi je baš cool...
Koristim već FireFox pola godine...Operu sm samo koristio dan dva
[ custominstall @ 10.09.2004. 23:27 ] @
I meni se čini da je Opera prilično 'nabudžena', ali to je zaista stvar ukusa. Mislim da joj nedostaje fleksibilnost koja odlikuje većinu drugih browsera, recimo ne podržava plugin-ove, filtere i sl., interfejs joj nije dovoljno prilagodljiv. Ona je u svakom slučaju veoma ozbiljno urađena, možda i vodeća što se tiče podrške za standarde, zatim sjajno koristi cache, vrlo je stabilna itd. itd. Ipak, FF je browser koji se odlično može prilagoditi potrebama zahvaljujući ekstenzijama, a ima i dobro poreklo (netscape/mozilla). Lično koristim Mozillu, dok FF vidim kao lite verziju iste (sa tim se takođe neće svako složiti).
Rekao bih da je Opera dobar izbor za nekoga ko je koristi i za mail (možda i za chat) i tako ima više rešenja u jednom.
PoZ
P.S. Za municiju moraš sam da se snađeš :)
[ Slobodan Milivojevic @ 11.09.2004. 09:30 ] @
Koristim firefox odavno (jos kad se zvao firebird). Pre sam koristio Mozilla-u, sto i sad ponekad ucinim, mada je suvise glomazna (ne prenatrpana, al ipak glomazna), dok je firefox mnogo laganiji i komotniji.
Sto se opere tice, nije to los browser, ali ako nije "kupljena" ima onu reklamu koja me nervira, tako da nju nisam koristio skoro ni 2 dana ukupno u zivotu, tako da ne mogu nista podrobnije da kazem.
Trenutno imam verziju 0.91, i prezadovoljan sam. Mozda se desilo da 2 puta pukne, zbog necega, al je dosta stabilan, pouzdan, lagan, imas pluginove, mozes da izbacis sa stranica sve sto ti smeta...
To za baze, ne znam kako je moguce, jer browser ne komunicira sa bazom, vec sa server-side skriptom/programom, koji dalje prica sa bazom, tako da se taj sto ti je to reko malkice zeznuo.
[ Marenović Slaviša @ 11.09.2004. 17:51 ] @
Jedino zbog cega ne volim OPERU je zbog offline rada. Volim da sacuvam neke stranice pa da ih na miru pogledam, a kod opere je to malo drugacije. Zato sam se odlucio za FF.
[ random @ 11.09.2004. 18:21 ] @
Citat: Slobodan Milivojevic: Koristim firefox odavno (jos kad se zvao firebird).
Neki će se možda setiti da se zvao i Phoenix. A šta je tek s nama koji smo koristili Mozillu dok je izgledala ovako, jer ništa bolje nismo imali.
Citat: Slobodan Milivojevic: Sto se opere tice, nije to los browser, ali ako nije "kupljena" ima onu reklamu koja me nervira,
Ali ne lezi vraže, sad i Firefox-u možeš (ako želiš) da imaš reklamu koja nervira.
[ Shinhan @ 11.09.2004. 20:38 ] @
Eh, da, reklame.
To sam isto hteo da pitam. Ko je skinuo adbar extension. Ja jesam.
Meni se jako svi=C4=91aju google targeted reklame, jer tako cesto mogu doci
do zanimljivih stvari.
A kod Opere se se=C4=87am da sam imao jako puno problema sa snimanjem
stranica (Save As...) jer mi je jednostavno snimila.... pa ko da je
snimila neki binarni fajl. Ba=C5=A1 =C4=8Dudno.
[ vekica @ 15.09.2004. 01:58 ] @
koristim operu a imam i mozilu. kao sto i vi pricate o operi tako i ja samo da spomenem da operu mozete optimizovati tako sto cete izbaciti one ne potrebne searchove a na primer ostaviti samo google search - jaaaako korisno. reklame i ne vidite kada koristite neki firewall i tako.
ima i notes- strasno korisno. i mail klijent.
ma sve bre radi cudo. drzis shif + ctrl i klik na link i on ti ga otvara u pozadini a tvoja trenutna strana drzi fokus. sjajnooooooooo
pritisnes "g" u sred rada i neucitava ti slike sa strane. ljudima sa slabom konekcijom ako zele da citaju tekst- strasno korisno
i tako sjajno. mada sve to ima i ovaj novi mc internet explorer 2. tako nesto
[ Shadowed @ 15.09.2004. 13:31 ] @
Ako je mc==Microsoft onda je "mc Internet Explorer 2" veoma stara stvar.
[ smeker @ 18.09.2004. 16:16 ] @
Meni se u zadnjih nekoliko dana nesto cudno desava sa Mozillom. Iz cista mira se iskljuci i nestane sa ekrana. Neznam sta da radim!
[ BytEfLUSh @ 18.09.2004. 21:07 ] @
Koja verzija?
[ TomaParComp @ 19.09.2004. 01:24 ] @
Citat: vekica:
ma sve bre radi cudo. drzis shif + ctrl i klik na link i on ti ga otvara u pozadini
A može i samo klik po točkiću. PREPORODIO sam se 
[ ctpaba @ 19.09.2004. 22:18 ] @
Citat:
Ako je mc==Microsoft onda je "mc Internet Explorer 2" veoma stara stvar.
looool to bese na windowsu 3.1 ?
[ MAD-MAX @ 22.09.2004. 09:22 ] @
Citat: Slobodan Milivojevic: Koristim firefox odavno (jos kad se zvao firebird). Pre sam koristio Mozilla-u, sto i sad ponekad ucinim, mada je suvise glomazna (ne prenatrpana, al ipak glomazna), dok je firefox mnogo laganiji i komotniji.
Sto se opere tice, nije to los browser, ali ako nije "kupljena" ima onu reklamu koja me nervira, tako da nju nisam koristio skoro ni 2 dana ukupno u zivotu, tako da ne mogu nista podrobnije da kazem.
Trenutno imam verziju 0.91, i prezadovoljan sam. Mozda se desilo da 2 puta pukne, zbog necega, al je dosta stabilan, pouzdan, lagan, imas pluginove, mozes da izbacis sa stranica sve sto ti smeta...
To za baze, ne znam kako je moguce, jer browser ne komunicira sa bazom, vec sa server-side skriptom/programom, koji dalje prica sa bazom, tako da se taj sto ti je to reko malkice zeznuo.
Isto!
Citat: vekica:
ma sve bre radi cudo. drzis shif + ctrl i klik na link i on ti ga otvara u pozadini a tvoja trenutna strana drzi fokus. sjajnooooooooo
U FireFox-u moze da se podesi da to ide automatski bez shiftova, altova i ctrlova :) I bas sam srecan zbo toga
Btw. to moze i mozilla
[ BytEfLUSh @ 22.09.2004. 12:13 ] @
Citat: ctpaba: looool to bese na windowsu 3.1 ?
Aha... Mada, ima i IE 5.0 za Win3.1.
[ -=k3rn3l=- @ 22.09.2004. 15:52 ] @
Koristim FF 1.0 PR i odlican je.
Sto se tice teme prednosti i mane FF vs. Opera. Opera je brza u surfovanju za nijansu od FF. FF je str8 browser tj. nema svoj mail klijent o ostale dodatke koje imaju ostali browseri sto je po meni prednost FF-a a nekima je to njegova mana. FF moze da mi otvori gmail dok opera to ne radi. FF je totalno besplatan dok opera ima reklamu (koja se veoma lako ukloni). FF se podize 2 sec a opera 22 sec. Po meni oba browsera zasluzuju istu ocenu samo terba da vidite sta vama treba i sta vi smatrate nedostatkom tj. prednoscu.
[ Shinhan @ 22.09.2004. 17:01 ] @
Lo=C5=A1a odlika FF 1.0 PR u odnosu na 0.9 je =C5=A1to jo=C5=A1 nema nove v=
erzije
TabBrowsera i MOzila Archive Format-a.
[ wlado_T2 @ 31.12.2004. 17:13 ] @
jednostavno:
opera= 50mb
firefox= 12mb
i meni preko wirelessa brze radi!(mislim firefox)
[ CONFIQ @ 31.12.2004. 18:44 ] @
Brale ti si nešto pogrešio :Đ
Opera ima 3.5MB
[ Walker @ 31.12.2004. 19:36 ] @
Bez Java-e jeste 3.5mb dok je sa Java-om 13,1 mb
[ CONFIQ @ 01.01.2005. 21:41 ] @
Pa i sa FX-om moraš da skineš istu javu, zar ne?
https://addons.update.mozilla.org/plugins/ skroluj malo dole i videćeš link ka sun.com što je isti fajl kao i operin.
Ajde bre nađite neki jači argument a ne ovo :Đ
[ #Ninja# @ 01.01.2005. 23:51 ] @
Treba da se podrazumijeva da već imaš JAVA RE, ako išta razumiješ o webu.
Mozilla Firefox je jedan od rijetkih browsera (možda i jedini) koji su u potpunosti izrađeni prema standardima.
[ CONFIQ @ 02.01.2005. 00:08 ] @
Kakve veze ima standarti sa Java RE?
Anyway ajde da isprobamo nešto najjednostavnije.
idi na http://www.elitesecurity.org/chat/ i FX-om koji nema javu kao plug-in.
Ajde mi sada objasni koji standarti i koji Java RE to FX ima što nema Opera?
[ RAIN--SONG @ 02.01.2005. 12:10 ] @
U windowsima se java odma integrira u mozilli ( bar je meni tako bilo kad sam zadnji put instalirao na windowse ) a u linuxu je samo trebas linkat dok opera kosta. Al nama to ne smeta :-D
A da je opera zvjerka. Jebiga jest.
[ Deda_Mraz @ 02.01.2005. 17:08 ] @
E ovako može do sutra šta je bolje! Mercedes ili BMW
Opera ima svoje mane i prednosti u odnosu na FF, i obratno!
meni iskreno se više svidja FF jer nije onako pretrpan kao Opera! Znam znam u Operi možeš to da isključiš skloniš, a čemu onda to. Onda bolje uzmi FF i nema ništa da ti smeta! Ima plug-inove za sve i svašta, a i posle svega toga uzimajući u obzir kakve mogućnosti poseduje FF, i pri tome da je ona totalnooo Free, mislim da je dalja polemika o tome koji je bolji beskorisna!
Ali opet napominjem to je moje mišljenje, znam da se mnogi (opera-ovci  neće sa ovim složiti, ali ukusi su različiti~~~
Pozdrav 
[ BytEfLUSh @ 02.01.2005. 17:14 ] @
Citat: Deda_Mraz: a i posle svega toga uzimajući u obzir kakve mogućnosti poseduje FF, i pri tome da je ona totalnooo Free, mislim da je dalja polemika o tome koji je bolji beskorisna!
Znam da će neko reći da postoji crack za operu, ali ja bih se pre toga nadovezao na ovo.
Dakle, meni je daaaleko bolje kada pošteno koristim neki software nego da ga kradem.
Toliko od mene. Verujem da većina vas zna moje ostale argumente... :)
[ Deda_Mraz @ 03.01.2005. 12:01 ] @
Evo juče sam instalirao Operu 8.0 beta čisto da malo sa njom surfujem!
Prvi sam se zezao dobrih pola sata, da posklanjam sve (za mene, a cenim i za većinu) gluposti i nepotrebne ikonice sa Toolbars-a!
Onda sam podesio mejl klijent, koji ne možeš da zaustaviš, da ti prilikom podizanja Opere ne proverava automatski poštu (ili možda može, ali ja nisam našao tu opciju) to je jedna veelika mana (bar za mene).
Inače ovako kvalitet slike i fontovi su sasvim dobri, možda čak u nekim delovima malo bolje nego u FF! Čini mi se da je skrolovanje stranam, za nijansu bolje odradjeno u Operi, nego u FF!
Inače kao što sam u predhodnom postu rekao manje više sve ostalo je isto....
Mada moram da napomenem da mi se mnogo svidela opcija Fullscreen u Operi jer ti zaista preko celog ekrana pokaže stranu, dok u FF to nije moguće!
Ali i dalje ostajem pristalica Firefox-a
P.S. neko je gore napisao da li ima Serbian language za FF!? Pa jel neko tražio možda, jel našao?
[ Corey @ 03.01.2005. 14:35 ] @
FullScreen u Operi postoji i od ranije.
[ Deda_Mraz @ 03.01.2005. 15:23 ] @
Ma znam da postoji nego sam samo uporedio sa FF.
[ JovanT @ 03.01.2005. 23:52 ] @
Citat: Deda_Mraz:
P.S. neko je gore napisao da li ima Serbian language za FF!? Pa jel neko tražio možda, jel našao?
Pogledaj na www.nasepismo.org. Imaš i ćiriličnu i latiničnu verziju.
[ Corey @ 04.01.2005. 14:19 ] @
Citat: BytEfLUSh: Znam da će neko reći da postoji crack za operu, ali ja bih se pre toga nadovezao na ovo.
Dakle, meni je daaaleko bolje kada pošteno koristim neki software nego da ga kradem.
Toliko od mene. Verujem da većina vas zna moje ostale argumente... :) Nemoj samo da mi kazes da ti nijedan software na PC-u nije krekovan.
[ BytEfLUSh @ 04.01.2005. 14:32 ] @
Još jednom bih citirao sam sebe...
Citat: BytEfLUSh: Dakle, meni je daaaleko bolje kada pošteno koristim neki software nego da ga kradem.
Opera nije vredna crack-ovanja kad već postoji free alternativa koja je, po meni, mnogo bolja od Opere. No further comments.
PS: Ti, kao član moderatorskog tima ES-a, ne bi trebao da deliš crack-ove za razne programe po forumu. Vidim da ima mnogo tvojih poruka tipa "za crack meni na PP". Ako ih već deliš, nije lepo reklamirati se ovde...
[ starisloven @ 06.01.2005. 12:28 ] @
Meni ne uspijeva da ove prevode instaliram.
[ Deda_Mraz @ 06.01.2005. 14:19 ] @
Hvala na informaciji
*ebi ga ono uputstvo za lokalizaciju, malo komplikovano....ipak ću čekati da mozilla zvanično izda prevod na srpski jezik 
[ Corey @ 06.01.2005. 14:29 ] @
Citat: BytEfLUSh: Još jednom bih citirao sam sebe...
Opera nije vredna crack-ovanja kad već postoji free alternativa koja je, po meni, mnogo bolja od Opere. No further comments.
PS: Ti, kao član moderatorskog tima ES-a, ne bi trebao da deliš crack-ove za razne programe po forumu. Vidim da ima mnogo tvojih poruka tipa "za crack meni na PP". Ako ih već deliš, nije lepo reklamirati se ovde... U pravilniku pise da je zabranjeno davati linkove ka warezu a ako je ot zabranjeno neces me videti da to vise radim.
[ Shadowed @ 06.01.2005. 14:34 ] @
Ovako, nije zabranjeno (ne krsi se sa pravilnikom) pisanje stvari kao sto je "za crack mani na PP/mail" ali je nepozeljno (poruka se ne brise ali se obicno promeni). Verujem da ce se ostali moderatori (bar Windows foruma) sloziti.
[ JovanT @ 06.01.2005. 17:08 ] @
Citat: Deda_Mraz:
*ebi ga ono uputstvo za lokalizaciju, malo komplikovano....
Ne znam za tebe ali ja sam uspeo. Nije mnogo teško ali mi je uspela samo altinična verzija dok ćiriličnu nisam mogao.
[ starisloven @ 06.01.2005. 18:58 ] @
Sta radis kada zipovani file prevuces na prazan Firefox. Meni odmah ponudi
da ga otvorim sa Winzipom, i onda stajem... Ne znam sta dalje.
[ JovanT @ 08.01.2005. 10:27 ] @
@starisloven
A odakle zip arhiva. Ja sam na sajt Našeg pisma video da imaju direktan link ka .xpi datoteci. U svakom slučaju, probaj da raspakuješ tu arhivu pa tek datoteku unutar nje probaj da prevučeš na "Plamenu lisicu".
Pozdrav!
[ Nije bitno @ 25.10.2006. 11:02 ] @
Ne znam da li je ovo baš trebalo ovdje da se napiše,ne snalazim se još na forumu baš najbolje pa...
Instalirao sam Mozilla Arhive Format (za kompletno sačuvavanje stranica u jednom fajlu).
Da bi sačuvao stranicu na onaj način treba valjda da idem na Tools pa Mozilla Arhive Format,onda Save page in arhive i odaberem .maff...
E pa kad to uradim izbaci mi upozorenje:
Archive operation failed with code: 1
Šta to znači?
Inače,radi se o Mozilla/5.0 - Firefox/1.5.0.7
Hvala puno unaprijed!
[ calexx @ 25.10.2006. 18:29 ] @
Koja verzija MAF? Mnogo se čekalo da izađe verzija koja radi sa 1.5.x pa nije nemoguće da imaš onu staru.
[ Nije bitno @ 25.10.2006. 19:20 ] @
0.6.3 verzija...
[ calexx @ 25.10.2006. 19:37 ] @
Ta verzija radi na 1.5.0.7, da li se tako ponaša sa svakom stranom koju pokušaš da zapamtiš? Da li može da snima u .mht? Ja sam probao .maff i baš ovaj tab i normalno je snimljen.
[ Nije bitno @ 25.10.2006. 23:43 ] @
Da,sa svakom stranom...
U .mht snimi ali nema slika itd...znaš već na šta mislim.
Kad izaberem da sačuvam kao tab a ne kao stranicu kaže mi da je sačuvano ali toga posle nema nigdje...a za stranicu naravno ono sa upozorenjem.
[ ton_majstor @ 26.10.2006. 22:10 ] @
Back to Opera from FF 2.0.
Reasons:
1. Speed
2. Memory usage
3. Wand
Sve ostalo je isto ili lošije u odnosu na FF ili ostalu bratiju! Ovo gore je dovoljno za odluku, uvek.
P.S: Ah, da... ES mi ne radi dobro sa njim. Relativno brzo blokira, onda pomaže samo restart. TO se dešava nakon neodređenog vremena, broja upita... wtf. Samo na ES.
MAIN REASON!
Pozdrav!
[ calexx @ 27.10.2006. 17:15 ] @
Niko se još nije žalio da mu ES ne radi kako valja pa je verovatnije da si ti nešto zabrljao. Što se prednosti i mana tiče, posle kraćeg navikavanja sam bez problema prešao sa Maxthona na Firefox ali sam kasnije više puta probao da pređem na Operu i nedostajalo mi je previše toga pa sam uvek odustajao. Možda opet probam pa ću da popišem šta ne radi, možda samo ne umem.
[ ton_majstor @ 27.10.2006. 20:51 ] @
Hah, zabrljao.
Ponavljam, SAMO ES. Drugi sajtovi su mi normalno radili. Čak je FF 1.5.0.7 radio ok. FF 2.0 jednostavno ne.
Pošto sam na ES nekoliko sati dnevno, žao mi je... ali ne mogu da koristim browser koji mi ne radi osnovni posao.
Inače, Maxthon, Avant, IE6, Netscape, Opera... sve to lepo radi. Nisam baš TOLIKO zabrljao!
Pozdrav!
[ strba @ 27.10.2006. 21:12 ] @
Evo mene iz lisice 2 gledam ES i ne vidim ni jednu gresku.. inace u FF2.0 imam blagi :) utisak opustenog rada i laganog ucitavanja stranica za razliku od prethodnih verzija....
E sada kapiram ja da je i opera ok browser... ali koristio sam je malo.. i to tek po izlasku 9.xxx.. verzija. a inace sam toliko naviknut na lisicu da mi se jednostavno ne prelazi na bilo sta drugo...Pogotovu sto dvojka ima gorepomenute :) prednosti.. (osecaj laganijeg ucitavanja stranica koji nikako da prestane...:)
Pozz
[ stemark @ 28.10.2006. 10:12 ] @
Dobri su i jedan i drugi mada po meni Opera ima prednost zbog funkcija koje su integrisane u nju. Poseduje mail klijent, irc, beleške, widgets itd. kao i po pitanju sigurnosti je ispred FF što je i najbitnije.
[ ton_majstor @ 28.10.2006. 18:17 ] @
Zaboravio si i torrent klijent, kao i pretragu torrenta!
Mana su joj da je mahom nepodržana kao FF i IE, od strane institucija, aplikacija za sredjivanje sistema, njen engine nije popularan kao od ove dvojice.
Isto, Yahoo Mail Beta je i dalje solidno ignoriše.
Pozdrav!
[ Zoran Rodic @ 29.10.2006. 06:56 ] @
Sve sto je rekao ton_majstor
minus za firefox (nezasita glad za memorijom ... spooooorost ....)
plus za operu zbog torenta
ALi Opera ima tu manu da u Bookmark toolbaru posle nekog vremena pocne da brlja sa ikonicama, pa recimo [es] ikonica poprimi ikonicu b92 dok na kraju ceo bar ne bude izmixovan.
To me izludjuje
Namestio sam 2.0 pre neki dan i radi sasvim OK, cak je i sto kaze moj sin "šmeksi"
Ipak, FF se podvuce pod kozu pored svih mana i uvek se vracam na njega i ako sam pre par meseci "cvrsto odlucio" da ga batalim
[ BBS @ 30.11.2006. 19:39 ] @
Misli da bi trebalo konkretizovati i navoditi kao sto u naslovu pise prednosti i mane.
npr Opera brza, bolje resen pregled slika, podesavanje kako zelios da ti izgleda sajt koji posecujes (Author i user mode), prevod na srpski isl, ili FF mogucnost raznih nadogradnji tj prilagodljivija je itd itd
[ Deda_Mraz @ 30.11.2006. 20:20 ] @
Citat: BBS: Misli da bi trebalo konkretizovati i navoditi kao sto u naslovu pise prednosti i mane.
npr Opera brza, bolje resen pregled slika, podesavanje kako zelios da ti izgleda sajt koji posecujes (Author i user mode), prevod na srpski isl, ili FF mogucnost raznih nadogradnji tj prilagodljivija je itd itd
To da je Opera brža od Firefox-a, zavisi od korisnika do korisnika. Recimo meni je bolja preglednost i klasifikovanje/raspored slika u FF-u nego u Operi, a pošto radim neke stvari na sajtovima koji zahtevaju stalnu pretragu i uplodovanje slika, bolji mi je FF.
Npr sve što Opera poseduje a FF nema, može da se nadoknadi instaliranjem raznih extenzija, tako da mu opet dodjemo na isto... I jedan i drugi browser su odlični!
[ Masamunea @ 30.11.2006. 22:07 ] @
Ja sam negde procito da Opera ne moze (nece) da prikaze neke strane radjene u WEB 2.0 standardma
[Ovu poruku je menjao Masamunea dana 01.12.2006. u 00:25 GMT+1]
[ BBS @ 02.12.2006. 06:56 ] @
@I jedan i drugi browser su odlični!
u potpunosti se slazem, a sto se tice slika mislim na variantu kad se onemoguce pa se potom naknadno ucitavaju. Opera to ima kao standardu opciju dakle ucitati, ne ili kes, dok je to kod FF moguce tek sa ekstenzijom koja se i zove slike kao opera ali ne moze da povuce iz kesa iako ima naprednije opcije u stilu samo ovaj sajt i sl. a zato ta ekstenzija automatski ponistava ostale ekstenzije koje omogucavaju pojedinacne prikaze slika. naravno ko je na mesecnom zakupu interneta bez ogranicenja potrosnje sa odlicnom vezom ovo mu moze zvuzati u potpunosti nebitno, ali ko je na pripaid-u ili dialup ovo je bitna stavka
FF moze biti brzi samo bez ekstenzija, ogoljen pa da dobije na brzini (mislim dakle na podizanje)
[ Danilo Cvjeticanin @ 02.12.2006. 08:52 ] @
Citat: Masamunea: Ja sam negde procito da Opera ne moze (nece) da prikaze neke strane radjene u WEB 2.0 standardma
[Ovu poruku je menjao Masamunea dana 01.12.2006. u 00:25 GMT+1]
Web 2.0 standardima?
[ Masamunea @ 02.12.2006. 11:45 ] @
"Opera 9 prema nasem sudu je otpala iz trke pre svega zato sto izvestan Web strana (pogotovo one koje su radjene prema Web 2.0 standardima!) cesto uopste nije bila u stanju da prikaze." COM&GSM broj 222, strana 26
[ ATII @ 03.12.2006. 02:25 ] @
Naterao sam sebe da radim u FF mesec dana bez obzira dali mi se svidja ili ne i da ne koristim Operu.
To je bio NAJGORI mesec koriscenja Interneta u mom zivotu.
[ ton_majstor @ 03.12.2006. 10:26 ] @
Mislim da na sud tog časopisa možemo uredno da se "istovarimo". Ne dajem zaključak o nekom featureu, pogotovo ako ga ne koristim ili ne primećujem njegovo eventualno odsustvo!
Zaključak časopisa je sličan tvrdnji (imaginarnoj) da većina ljudi mrzi elektronski limitator brzine ugrađen u najnoviji Porsche Carrera GT! Da, mrze ga, iako ga niko od njih ne vozi!
http://www.opera.com/docs/specs/
Pozdrav!
[ calexx @ 03.12.2006. 11:21 ] @
Citat: ATII: Naterao sam sebe da radim u FF mesec dana bez obzira dali mi se svidja ili ne i da ne koristim Operu.
To je bio NAJGORI mesec koriscenja Interneta u mom zivotu. Kada sam došao u novu firmu, zatekao sam FF pa pošto ne volim da guram nešto pre no ukapiram da je vreme za to, probao sam ga uz paralelno korišćenje Maxthona. Firefox bez ekstenzija je najprazniji browser ali kada se prouče i instaliraju, skoro da bez njega više nema Interneta. :) Sada Maxthon koristim u 2% situacija kada se mora, a Operu pokušavam da overim svako malo i kada vidim da nema mnogo toga a da nema mogućnosti da se to doda, odustanem.
[ SqlByte @ 03.12.2006. 11:25 ] @
Kao i Ton Majstoru i meni je lisica 2 zamrzavala ceo windows, i uglavnom mi je bio otvoren ES... mada ja mislim da nije zbog ES-a vec do Winblowsa. Retko ko se zhalio na Firefox 2, shto ne mogu da kazhem i za Operu 9 =)
[ maksvel @ 03.12.2006. 21:40 ] @
Uf. pre dva dana aninstalirah Betu 2 FF-a, jer poče da puca samo tako
Nego, probaste li da otvorite http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ sa Operom 9? Nigde linka za download FF-: kod FF i IE pokazuje se normalno... Da li je neko podešavanje u pitanju ili jednostavno taj neki JavaScript ne prolazi kod Opere?
[ igisar @ 12.12.2006. 21:44 ] @
Oba su browsera odlicna samo trebamo da odlicimo dali nam treba "prenatrpan" browser kao opera i da trebamo da iskljucujemo neke opcije ili da uzmemo lisicu koji je u pocetku dosta "prazan" ali mozemo da koristimo extenzije
jedino shto stoji uz lisicu je da je on besplatan(ipak je bolje koristiti FREE program nego koristiti CRACK)
PS: Koristim firefox vec 2 godine i nikad nisam imao problem sa ucitavanjem i radom na ES-u
[ zoran_dojkic @ 12.12.2006. 22:05 ] @
Citat: igisar:
jedino shto stoji uz lisicu je da je on besplatan(ipak je bolje koristiti FREE program nego koristiti CRACK)
Opera je besplatna (a i bolja).
[ Deda_Mraz @ 13.12.2006. 13:04 ] @
Opera je besplatna već godinu i više dana, a to da je bolja je diskutabilno 
[ Backy @ 13.12.2006. 16:14 ] @
kad je izašla opera 8 (mislim da je to prva za dž) probao sam čisto da vidim šta tu ima... pre toga sam koristio ff (tad beše 1.0.5 ako se dobro sećam)
ostao sam na operi jer mi više odgovara da skinem jedan instalacioni fajl i da odmah sve imam, nego da jurim ekstenzije za koje mi treba duplo više vremena da ih skinem...
jedino čega mi je žao su neki skinovi :), al to i nije toliko bitno (bar meni)
[ zoran_dojkic @ 13.12.2006. 17:38 ] @
Citat: Backy:
ostao sam na operi jer mi više odgovara da skinem jedan instalacioni fajl i da odmah sve imam

[ calexx @ 13.12.2006. 19:05 ] @
Da je taj jedan dovoljan tj da ima sve na šta sam sa FF navikao, odavno bih prošao na Operu. Nekoliko puta sam probao i nisam video način da dodam nešto na šta sam navikao a poznato je kako izgleda imati pa nemati ... i odustajao sam. Možda će neka sledeća verzija da bude otvorenija za dodatke.
[ ton_majstor @ 13.12.2006. 20:28 ] @
Svi zaborave na Widgete... ja zaista ne znam šta to extra koristite u FF, a da nije pokriveno u Operi?
Ilustracija: skoro greškom POMERIM tab i preselim ga na drugo mesto u koloni! Radovao sam se kao dete! Nisam ni znao za to!
Toliko o "naprednom" korisniku...
Pozdrav!
[ calexx @ 13.12.2006. 20:53 ] @
Pa ajde da opet probam i Operu pa da prenesem šta mi sve nedostaje a neko će možda da me opravi, možda samo nisam našao kako se to koristi. Sledećih dana ću da ih probam paralelno i prenosim zapažanja. :)
Što se ilustracije tiče, ja to povremeno koristim u FF, ne znam da li je deo osnovne verzije ili je tome doprineo TabMixPlus.
[ Backy @ 14.12.2006. 14:38 ] @
@calexx
to je TabMixPlus...
@t_m
obično se žale da im fali nešto za blokiranje reklama, ne mogu da se setim kako se zove.
[ noisy @ 14.12.2006. 17:16 ] @
Citat: @t_m
obično se žale da im fali nešto za blokiranje reklama, ne mogu da se setim kako se zove.
adblockplus
[ calexx @ 14.12.2006. 17:48 ] @
Citat: Backy: @calexx
to je TabMixPlus... Mislio sam da je odatle ali ne znam da nisu možda to ubacili i u osnovnu verziju pošto meni TabMixPlus bude jedna od prvih ekstenzija pa ne stignem da overim čist FF.
Za početak nisam našao dve sitnice u Operi. Da li tabovi mogu da se malo prilagode, ja sam navikao da mi dvoklik zatvara tab a ovde to ne radi i nisam video da može da se promeni. Drugi detalj je inline autocomplete, gde (tj da li) se to uključuje?
Vidim da sada Opera ima neke sitnice kojih ranije nije bilo pa bih baš mogao da je probam još jednom. Meni je u principu i Maxthon dovoljan, uglavnom ima ono što mi je potrebno ali bih da malo više odmaknem od IE pa sam prvo prešao na FF a sada možda probam sa Operom. :)
[ ton_majstor @ 14.12.2006. 18:15 ] @
Za blokiranje popapova Opera ima ugrađen mehanizam, to i vrapci znaju. Ako se dalje želi blokirati neki sadržaj, desni klik na stranici otvara:
... a onda se bira šta ti smeta sa te stranice:
Zaista oba browsera imaju svojih prednosti, ali je ipak sve stvar navike. Kao i koje pivo volite, o tome se ne raspravlja.
Inače, najveća moja zamerka Operi je loša saradnja sa sajtovima koji očekuju isključivo IE ili FF. Ima ih mnogo više nego što sam očekivao. Čak i sada, posle toliko vremena. Pomalo se osećam kao Linux-ovac u Seattleu...
Naravno, nije tu samo Operina krivica... opako me nervira kad u adress baru vidim nešto kao "browserselect=false" ili slično tome (ne sećam se), znam da ću imati problema.
Wand (pamćenje passworda je SJAJNO). Ima par prelepih skinova za Operu, sa sve efektima... Plain FF 2.0 skin je baš lep, ali Noia RULEZ!
Pozdrav!
[ blackbomb @ 14.12.2006. 22:11 ] @
Opera je besplatna od 7(znam zato sto imao sam 7.23 koja je 100% besplatna)
Sto se tice Opera Vs Firefox kod mene je opera odavno pobedila:
-Brzina ucitavanje stranice je 2 puta brza
-Skoro uvek na Firefoxu stranice stanu na pola pa moram relodujem
-Na nekim sajtovima images uopste ne rade
Ova situacija nije kod svih kod mog ortaka firefox radi bez problema ali idalje mu je sporija od opere
Ako iskreno zelite da znate koji je bolji neslusajte nikoga nego sami testirajte i jedan i drugi pa ko pobedi njega koristite
[Ovu poruku je menjao blackbomb dana 14.12.2006. u 23:28 GMT+1]
[ calexx @ 14.12.2006. 22:38 ] @
Kako se u Operi rešavaju stranice na kojima mora da se pristupi sa IE? Ne prolazi maskiranje ili predstavljanje kao IE. To sam u FF rešio ekstenzijom koja mi konkretne strane otvara u IE tabu.
Celo veče probam Operu, još ne nalazim nešto u čemu je baš bolja od FF, neke detalje na koje sam navikao preskačem i nekako se snalazim ... sve mi deluje da će Opera ipak da čeka neku drugu šansu.
[ BBS @ 15.12.2006. 00:08 ] @
@maksvel
O cemu ti to?
http://img251.imageshack.us/img251/9062/opera9av8.jpg
Nije ukljucena java ni javascript, nissta radi kao zmaj
[ lonelyrider_44 @ 15.12.2006. 21:53 ] @
Prvo, zadnja verzija opere koja nije bila "free" je bila v8.00, a ne 7 ali to nije tako bitno, dajem moj glas operi, vec dugo je koristim i svidja mi se upravo to sto se sve nalazi u njoj, surf, chat, mail po najjeftinijoj ceni, tj. najmanje resursa trosi...
Smatram da je ova rasprava bespotrebna jer su ukusi razliciti, ali zato nema potrebe osporavati kvalitete browsera koje ne koristimo...
ps. osim ako nije u pitanju IE... on stvarno ne valja! :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|