[ vujkev @ 10.09.2004. 18:09 ] @
Napravio sam jedan mali DLL u VB-u i sad imam problema pri radu sa njim. Ukoliko taj DLL dodam kao referencu nekom projektu sve radi kako treba, ali ako ga ucitvam sa "CreateObject" onda pri pozivanju njegovih funkcija sve radi, ali ako hocu da procitam neki property dobijam ovu gresku: Citat: Only user-defined types defined in public object modules can be coerced to or from variant or passed to late-bound functions e sad evo delova koda test projekta Code: ' ovo se nalazi u modulu Public Type typVrednost Tip As String Ime As String Telefon As String Vrsta As String Adresa As String End Type Public dat As typVrednost Code: Dim netDll 'ovo se nalazi na pocetku formu Set netDll = CreateObject("Imenik.extract") 'ovo se nalazi u form_load netDll objekat se lepo kreira i sa Code: for x = 1 to 10 intBroj = netDll.fnObrada(intParam1, netDll.ParamX(x), param3) debug.print intBroj next intBroj dobija neku vrednost. Param1 i Param3 su neke Integer vrednosti, a funkcija netdll.ParamX vraca takodje integer. E sad nastaje problem :( Ukoliko pokusam da sa Code: dat = netDll.Vrednost(intVrednost) izvucem odredjenu vrednost iz array dobijam gore pomenutu gresku. Proceduru koju pozivam u DLL-u je ova Code: Public Property Get Vrednost(ByVal Index As Integer) As typVrednost Vrednost= colVrednost(Index) End Property i nalazi se u Class Modulu (ceo dll je samo jedan Class modul) Ne znam sta jos treba da napisem, pa ako sam nesto vazno izostavio dodacu EDIT: ColVrednost je array definisan okviru general declarations kao Code: Dim colVrednost() As Integer |