[ zare74 @ 11.09.2004. 17:44 ] @
Kupio sam knjigu "PHP 4 Od pocetka" i u poglavlju 3. -Uzimanje podataka od kljijenta- je nastao problem koji ne mogu da resim. Naime, ovo poglavlje se bavi primenom Web formulara at- ributima ACTION I METHOD i njihovim vrednostima GET I POST.Svi prostiji primeri iz knjige ra- de besprekorno ali vec od sledeceg primera krecu problemi koje ne mogu da resim i ne vidim sm- isao prelaska na dalje primere ako ne resim ovaj problem. problem je u sledecem: Iskucam sledecu html stranu sa obrascima: --------------------------------------------- <html> <head></head> <body> <FORM METHOD=GET ACTION="text.php"> Who is your favorite author? <INPUT NAME="Author" TYPE="TEXT"> <BR> <BR> <INPUT TYPE=SUBMIT> </FORM> </body> </html> ------------------------------------------------ Sacuvam ga kao datoteku text.html i sacuvam je u korenskom direktorijumu Inetpub/wwwroot/dir koji sam napravio za ucenje i proveru primera. Takodje, iskucam i sledeci skript: -------------------------------------------------- <html> <head></head> <body> Your favire author is: <?php echo $Author; ?> </body> </html> ------------------------------------------------------ Sacuvam ga kao datoteku text.php i ,takodje, smestim je u korenski direktorijum Inetpub/wwwroot/dir Kada pokrenem html stranu i unesem ime i pritisnem dugme SUBMIT QUERY Server otvori stranu ali ne prikaze ime autora. Inace u knjizi se napominje da vrednost promenjive mora biti napisana istom velicinom slova, ja sam to proverio mnogo puta ali nema poboljsanja. Inace imam instaliran IIS server i verziju PHP 4.3.4 Pomozite mi da resim ovaj problem. Unapred zahvalan Zare74! |