[ enterpriserx @ 11.09.2004. 22:25 ] @
Planiram da instaliram Linux distribuciju na laptop iz Compaq Evo 1020v serije, moje pitanje je dali ima neko iskustva za drajvere u ovoj seriji, posto koristi ATI 340M cip a ATI ima uzasnu podrsku za Linux...

Neko zna nesto o ovome?
[ NetZero @ 12.09.2004. 13:27 ] @
Koju distribuciju planiraš instalirati? Ja imam Evo N800c, i uspješno sam instalirao gotovo sve distribucije, ali problema sam uvijek imao s Lucentovim winmodemom. Jedino RH sam uspjeo natjerati da ga uspješno prepozna...s ATI-evim chipsetima nisam imao problema.
[ enterpriserx @ 12.09.2004. 15:40 ] @
Za sada nameravam da stavim SuSE-ov prozivod 9.1 Personal, pa da gradim dodatke sam.

Instalirao sam ga i dobro je za sada, ali trebam da dodam Bluetooth i WLAN podrsku, IR jos neradi i modem treba da vidim.

Moguce je da cu se prebaciti na neki Feudora Core u budcnosti, ali SuSE zadovoljava za sada.
[ mbabuskov @ 17.09.2004. 22:23 ] @
Ja imam Evo N160. Nisam probao nista instalirati (osim zip-slack, ali to i ne racunam). Ali sam zato probao Knoppix 3.4 i radilo je (za divno cudo) sve, cak i Bluetooth.

Tako da ako imate problem da nesto podesite, podignite knoppix i vidite kako su oni to uradili (koji kernel moduli su ucitani, i sl.).
[ biotech @ 02.06.2005. 14:36 ] @
i ja imam evo n800c i nisam imao problema sa knoppixom medjutim ati i 3d vrlo tesko...winmodem moze da se potera samo sledi upustva sa neta