[ alpha @ 13.09.2004. 03:50 ] @
... elem... da se razumemo, ja sam i dalje totalni pocetnik, to je jedna stvar ali ima i druga... dobio sam da radim odrzavanje izvesnog sajta, jer njegov vlasnik nije zadovoljan sistemom rada mog prethodnika koji je inace i dizajnirao taj sajt... i trebalo je dodati neki tekst na jednu od strana, sto sam ja zdusno hteo da uradim u Dreamweaveru, navikao da radim tako i to ti je... medjutim: kada otvorim stranicu (koja se sastoji iskljucivo od teksta i slika, nikakav css nikakav javascript - koliko ja vidim) kompletan tekst mi bezi skroz udesno, kao da je nekako potpuno opaljeno formatiran. Nikakav problem, sve se to i dalje lepo vidi u Exploreru i Operi, ali mnogo muke oko brisanja i postavljanja novog teksta. E sad, prvo pitanje: da li se nekom jos desilo ovo, i zasto se to desava (pretpostavljam da je neki html tag u pitanju, samo ne znam koji). Zasto sam pomenuo Frontpage? Pa, dobar deo sajta je radjen kao Word dokumenti snimljeni za web (znam, uzas, ali nista se ja tu nisam pitao) ili kao FrontPage dokumenti (ovo zakljucujem na osnovu ovo malo iskustva u prepoznavanju koji program sta trpa u <head> i <body> od ostalih tagova). Shvativsi to, pokusao sam da taj isti dokument otvorim u Frontpageu, medjutim ovaj se tako leop zakucao da sam morao da resetujem(!) racunar da bi ga opasuljio... Sve u svemu, problem sam, kako tako, resio, ali sad ide drugo pitanje: zanima me da li je neko imao slicna iskustva sa ovim kombinacijama programa i kako da se ubuduce postasvim prema ovakvim stvarima, odnosno, sta da radim ako je strana vec lose uradjena a ja kao treba da dodajem nesto ili menjam nesto? Da li ici from scratch (i da li takve stvari mogu da se naplate) ili ostaviti i zakrpiti sto se moze? |