[ ljube @ 14.09.2004. 20:34 ] @
Zdravo, imam sledece strukture kojima zelim da pristupim preko pointera: Code: typedef struct _PROPERTYITEM { char propName[255]; char curValue[255]; int nItemType; char cmbItems[255]; char Description[255]; }PROPERTYITEM, *LPPROPERTYITEM; typedef struct _PropertyDescriptor { int count; struct _PROPERTYITEM* pit_pointer; }PropertyDescriptor, *LPPROPERTYDESCRIPTOR; U programu mi je potrebno da dinamicki kreiram broj PROPERTYITEM-a pa ih allociram kao: Code: static PropertyDescriptor PropertySpaceHoldeer; static int PropertySpaceHoldeerPointer; static int p_items; p_items = 24; // alociraj prostor za 24 property item-a PropertySpaceHoldeer.pit_pointer=calloc(p_items+1,sizeof(PROPERTYITEM)); Problem mi je da ne znam kako da pridjem clanovima struktura. Za clanove tipa char uspio sam to rijesiti kao: Code: strcpy(PropertySpaceHoldeer.pit_pointer->propName+(sizeof(PROPERTYITEM)*PropertySpaceHoldeerPointer), PropertyName); gdje mi varijabla PropertySpaceHoldeerPointer pokazuje na indeks kojem zelim pristupiti ali ne znam kako da pridjem int clanu (nItemType) na odredjenom indeksu. Ovo vjerovatno spada u pocetnicka pitanja, ali nikad do sada nisam imao potrebu radim sa pointerima na array jedne strukture koja se nalazi unutar druge. Pokusao sam ovo: PropertySpaceHoldeer.pit_pointer->nItemType = 2 // ovaj je na 0-tom indeksu i to je OK, ali kako de pristupim recimo 15 indeksu. PropertySpaceHoldeer.pit_pointer->nItemType[15] = 2 // to ne radi :( Pozdrav, Ljubisa |