[ naum @ 15.09.2004. 17:57 ] @
| Elem, da li je neko pokusao da gadja .NET servis iz klijenta napravljenog u necemu drugome?
Naime, naisao sam na dva problema:
1. Kad se gadja servis, mora se navesti naziv metoda u http requestu u headeru kao polje SOAPAction!????
2. Kad se response (isto kao i request sto ocekuje) pakuje u soap:Body, dodaje xmlns="definisani.name.space", ali prefiksa nigde nema, pa ja ne znam posle kako da uselektujem odgovarajuci nod XPatom.
Izvinite sto sam na brzinu pisao, molim da mi neko odgovori ukoliko zna. Rado cu pojasniti ako sam ostao nejasan.
Inace, servis gadjam iz javascripta koristeci xml parser 4.0. |
[ -zombie- @ 16.09.2004. 18:05 ] @
// ovaj, cenim da je ovo više za JS nego za .NET forum..
0) naravno, web servisi se redovno gađaju sa različitih platformi, i sve to (uglavnom ;) radi kako treba..
1) da, SOAPAction je obavezan header u HTTP biding-u..
2) sa xmlns="..." se definiše "default" namespace u koji onda spadaju svi elementi unutag tog koji ima taj atribut setovan (naravno, osim onih koji pak imaju drugi NS setovan).
btw, šta ti je to "xml parser 4.0"?
// sada mi se, po mojim odgovorima, čini da je ovo možda ipak za XML forum (pošto već nemamo poseban za SOAP)
[ mmix @ 19.09.2004. 14:24 ] @
Citat:
-zombie-: btw, šta ti je to "xml parser 4.0"?
MSXML4, mislim da ide uz Win2003/IE6, ostali moraju da ga downloaduju...
[ naum @ 28.10.2005. 22:41 ] @
Citat:
1) da, SOAPAction je obavezan header u HTTP biding-u..
To ne nadjoh u SOAP specifikaciji nikako....
Citat:
2) sa xmlns="..." se definiše "default" namespace u koji onda spadaju svi elementi unutag tog koji ima taj atribut setovan (naravno, osim onih koji pak imaju drugi NS setovan).
Super je to, ali i dalje nema odgovor na to da prefiksa nema.... Znaci ne stavi xmlns="prefix:definisani.name.space" vec xmlns="definisani.name.space", tako da ne mogu XPatom da ga uselektujem nikako.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.