[ ChanMaster @ 17.09.2004. 22:47 ] @
Ima li neko ideju kako bi se mogao napraviti backup sa northon Ghost-om koji bi pasovao na svaki kompjuter?

Problem je u chipset-u...

Ima li iko ideju kako bi se moglo zaobici taj problem i napravio UNIVERZALNI cd koji bi mogao "instalirati" system za samo par minuta na svakom kompjuteru..?!?!?!?

[ filo @ 17.09.2004. 22:56 ] @
potrazi malo po netu dokumentaciju za sysprep
ili jos lakse-potrazi na xp instalacionom disku deploy.cab i u njemu sysprep&uputstvo
[ DjordjeRd @ 18.09.2004. 00:12 ] @
Drugim rečima, odgovor je nikako. Da može, ljudi se ne bi mučili i pisali instalacije za OS...

OPK tools + Ghost + Sysprep, i opet imaš problem na različitim pločama!
[ u_m @ 28.10.2004. 19:54 ] @
Citat:
ChanMaster:
Problem je u chipset-u...

Ima li iko ideju kako bi se moglo zaobici taj problem i napravio UNIVERZALNI cd koji bi mogao "instalirati" system za samo par minuta na svakom kompjuteru..?!?!?!?

zar ne bi mogao nakon instalacije "univerzalne verzije" instalarati drajver za odgovarajuci chipset??

[ Cyberghost @ 28.10.2004. 20:51 ] @
Ja sam probao X puta na X masina ghost bez drajvera samo cista instalacija i XP-a i Win 2000 i uvek zakuca prilikom podizanja, a na mojoj masini gde je pravljen to radi savrseno. Drugim recima za svaku masinu(razlicitu) moras da pravis poseban Ghost ili se molis Bogu da proradi na drugoj masini.
Pozdrav
[ cveleks @ 28.10.2004. 23:01 ] @
Problem je u tome sto Windows ne instalira univerzalne drajvere nego drajvere koje on ima za taj uredjaj tako da opcija sa univerzalnim drajverima otpada.
[ ChanMaster @ 29.10.2004. 09:02 ] @
CyberGhost hvala na odgovoru - samo bi ti skrenuo paznnju da ne moras za svaku mashinu ponaosob da pravis ghost vec samo za posebne chipsatze, sto ce reci- trebaju ti za Via, Sis, Nvidia i Intel (ako sam neki zaboravio podetite me vec) zanaci trebaju ti 4 ghost-a sa suvom instalacijom (bez drivera ) windowsa i radice na svakoj mashini ... Isprobano i testirano ...
Ono sto sam ja hteo da napravim je 1 cd ghost-a koji pokriva na neki nacin sve te chipsatze i koji pri podizanju windowsa (nakon instaliranja) ne zakoci vec instalira potrebni chipsatz...
Verujem da sam i ranije bio razumljiv sto se toga tice ali eto doslo mi da pisem
Pozdrav svima
[ Cyberghost @ 29.10.2004. 10:19 ] @
ChanMaster moram priznati da nisam znao da je u pitanju Chipset, ako si probao i radi znaci to je to. I opet se vracamo na staro mora da se przi disk za svaki Chipset (bedak) ali sta da se radi.

Pozdrav
[ cveleks @ 29.10.2004. 19:23 ] @
I da nezaboravimo Nvidia, Ati kombinacije. :)