[ zek @ 20.09.2004. 09:00 ] @
Da li novi Pioneer DV-470 podržava subtitlove i ima li neko ko ga je probao ???
[ JOSYP @ 02.11.2004. 20:00 ] @
da www.helikop.hr/index.asp

575A: http://www.helikop.hr/docs/B4BA2096.BIN
470: http://www.helikop.hr/docs/B4FA2096.BIN
[ zlaja789 @ 07.11.2004. 17:29 ] @
Prepravljeni firmware sa našim slovima by MTZ

http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=148&hl=Yamada
[ zek @ 08.11.2004. 08:32 ] @
Hej narode, ako ovo stvarno radi sa nasim svim slovima, zasto se onda muciti sa nekim plejerom kao sto je SkyVision kad Pioneer isto kosta a ipak je to - PIONEER
[ gorang @ 08.11.2004. 15:15 ] @
da li ovaj prepravljeni podrzava oba kodna rasporeda (ISO i WIN)?

da li je kod pioneer-a bitno da film i titl budu istog naziva (sorry nisam stigao da proverim od ranije) ?
[ zlaja789 @ 10.11.2004. 23:08 ] @
99.9% titlova je po win standardu,odnosno istočno-evropski win cp-1250.
Početak naziva titla i filma treba da budu isti da bi ih plejer povezao.
Iso standard je ‚‚zakuvao‚‚ ESS i zato philips 630, neo,mustek i neki drugi ne prikazuju Š i Ž.

The filename of the movie file has to be repeated at the beginning of the filename for the external subtitle file.

For external subtitle files the following subtitle format filename extensions are supported (please note that these files are not shown within the disc navigation menu): .srt, .sub, .ssa, .smi
· Some external subtitle files may not be displayed correctly or not at all.
· The filename of the movie file has to be repeated at the beginning of the filename for the external subtitle file.
· The number of external subtitle files amongst which can be switched for the same movie file is limited to a maximum of 10.

Prepravljeni firmware za 575 i 470
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=148&hl=Yamada

[ Pici man @ 11.11.2004. 00:49 ] @
Prosto ne mogu da poverujem!
Posle velikog razocarenja sa SkyVision plejerom prva misao je bila PIONEER 575a.
I to najvise zbog podrske DVD-audio i SACD, kao i delimicne DivX.
Sada kada saznah da je neko modifikovao firmwer odusevljenju nikad kraja.

Interesuju me iskustva sa modifikovanim firmverom tj. dali su sve funkcije plejera netaknute i rade kao sat i normalno podrska za DivX titlove. Iskreno razmisljam o nabavci ovog plejera i to u najskorije vreme narocito sada kada podrzava i titlove.

Hvala!

[ StAnO1E @ 11.11.2004. 07:38 ] @
Citat:
Hej narode, ako ovo stvarno radi sa nasim svim slovima, zasto se onda muciti sa nekim plejerom kao sto je SkyVision kad Pioneer isto kosta a ipak je to - PIONEER

Kako to mislis isto kosta kao SkyVision? -skuplji je i to podosta.
[ zek @ 11.11.2004. 07:46 ] @
Mozda nije bas ista cena, ali je priblizna. Mozes ga naci za oko €150
[ lancia88 @ 11.11.2004. 09:46 ] @
Pozdrav,
pa ako se tako gleda, moze se i SV naci za 100-105 eura, ali to je ipak 50% razlike u ceni sto opet ne mora nista da znaci ako je sam uredjaj bez gresaka koje kvare ugodjaj.
pozdrav
[ zek @ 11.11.2004. 10:10 ] @
Ako se malo potrazi Pioneer 470 ima i za €110 a to je isto kao SV (mislim po ceni)
[ lancia88 @ 11.11.2004. 10:44 ] @
Pozdrav,
da, to je vec informacija vredna traganja, razlika je zaista minimalna u tom slucaju a opaska o kvalitetu ostaje
pozdrav
[ predrag17 @ 11.11.2004. 14:22 ] @
Juce sam ga uzeo, Sve dobro radi, sa ovim novim firmware-om titl je povecan i cita nasa slova.
Na vecini Divx filmova nemam boju. Nisam jos sve procackao, pa mozda nesto treba da se podesi, ali ako neko ima slicno iskustvo, nek javi.
[ indicator1 @ 11.11.2004. 15:03 ] @
Jel titl mora da ima isto ime kao AVI ili moze nezavisno da se selektuje?
Ajde neko neka fotografise ekran da vidimo kakva je velicina titla.
[ StAnO1E @ 11.11.2004. 16:09 ] @
Citat:
Ako se malo potrazi Pioneer 470 ima i za €110 a to je isto kao SV (mislim po ceni)

Ne preteruj, postavljas cene za koje moze da kupi mali broj povlascenih ili dilera, onda tu cenu moras da uporedis sa dilerskom za SkyVision i opet se dolazi do razlike od 30-ak % u korist Pioneer-a.
[ Pici man @ 11.11.2004. 17:03 ] @
Dajte ljudi, vredi dati i 5o evra vise ako plejer funkcionise bez onoliko bagova koliko ih ima SkyVision. Jel treba nabrojati i mehanicke probleme tipa ne otvaraju se vratanca. To se iskreno da kazem nije desavalo ni na "beta nad betama" verzijama klasicnih CD plejera, zatim softverske mane, kocenja i zaglavljivanja. Rezultat svega toga je veoma kratak vek trajanja SkyVision plejera a samim tim cena nije presudan faktor uopste tj. za "iznajmljivanje od par meseci" bi trebala biti mnogo niza od 100 evra.
Sve je to dobar razlog napustanja Sky-a i kupovina razumnog firmiranog plejera.

Demantujte me ako gresim!

Pozdrav!
[ predragi @ 11.11.2004. 21:02 ] @
Da li je regionalno otključan ?
[ zek @ 12.11.2004. 10:43 ] @
Hajde testeri, koji ste kupili Pioneer 470, dajte malo vise podataka:
- da li su podrzana sva nasa slova čćžšđ
- da li je kompletan titl (u dva reda)
- da li se i kako vidi na svetloj podlozi (ima li sopstvenu tamnu podlogu)
- da li je ostao isti raspored svih komandi na daljincu i na plejeru
- kakav je po pitanju muzike (reprodukcija CD-a i MP3-a)

Dosta pitanja od mene za sada
[ Praetorian @ 13.11.2004. 11:31 ] @
Hi, guys...

Maltretiram se vec neko vreme sa NEOm, pa onda sa SkyVisionom i tek sam nedavno saznao da se i u Beogradu moze kupiti Pioneerovi modeli, pre svih 575.

MOLBA: Ako neko zna gde se moze kupiti (sa flashovanjem), molim da to objavi, a ako ne moze zbog pravila foruma neka mi obavestenje posalje
na [email protected].

PLEASE! Dosta mi je kojekakvih novo-pazarskih shitova...

Hvala unapred i pozdrav svima...
[ predrag17 @ 13.11.2004. 13:53 ] @
Sve sto sam stavio u 470 on je procitao. Sa ovim novim firmverom nema kuka i motika, prikazuje sva nasa slova, prilicno je uvecan i bez ikakvih problema se cita. Naravno, titlovi moraju da budu sub. ili srt.
[ Pici man @ 13.11.2004. 22:29 ] @
Mogao bi objasniti onaj koji vec ima ovaj plejer u cemu je fora sa citanjem titlova sa CD-a? Kako sam shvatio on cita titlove ako su oni istog "imena i prezimena"?!?

Interesuje me dali je bitno da se titl nalazi u istom folderu kao i film ili je samo bitno da ima identicno ime bez obzira gde se nalazi?
Zatim dali ce moci da se modifikuje firmver i prevazidje ta poteskoca?
Kakva su iskustva u radu i vrlo bitno pitanje kakav je zvuk?

Ovo me zaista interesuje jer planiram kupovinu ovog plejera i verovatno njegovo dugo koriscenje.

Hvala!
[ stal@o @ 18.11.2004. 07:45 ] @

Kao pomoc svima koji poseduju Pioneer DV-470 na adresi
http://staleto.bluestar.co.yu/PioneerDV470
mozete naci sve aktuelne verzije firmware-a
[ trnje @ 18.11.2004. 19:07 ] @
jel čita xvid1.0
[ stal@o @ 24.11.2004. 06:10 ] @

Probao sam Pioneer 470, medjutim sa originalnim firmware-om nisam uspeo da startujem niti jedan eksterni titl, znaci ne pokazuje nista, cak ni kukice (probao sam i .sub i .srt). Interesuje me da li je to problem do DVD playera, ne bi li ga na vreme zamenio ili je neophodno predhodno promeniti originalni firmware.
[ TDK @ 25.11.2004. 22:02 ] @
Pozdrav PICI MAN-u!
TDK-(Takodje potencijalni kupac odgovarajuceg Pioneer-ovog modela)
[ Samurai Jack @ 26.11.2004. 15:10 ] @
Ljudi, da li je ovaj player regionalno otključan? Kako to da proverim, osim da ubacim neki DVD iz druge zone, koji btw nemam!
[ easyd @ 28.11.2004. 00:16 ] @
Sa novijim firmware-om koji sam dobio dodatno kada sam kupio DV 470 cita sub titlove sa sve nasim slovima, ima nekih situacija koje bas nisu najjasnije:

uspeo je da uz movie.avi procita titl movie_eng.avi korektno

uz film movie.avi nije uspeo da procita Movie.sub kada sam prebacio na drugi cd i oba naziva prebacio u mala slova izborio se.

na disku koji ima 1 film i 3 titla, movie.avi movie_srp.sub, movie_eng.sub i movie_cro.sub bez problema je procitao titl a na subtitle dugme na daljinskom prebacivao izmedju titlova.

izgleda da moraju sva slova da budu identicna u nazivu filma i titla odnosno da u nazivima titlova ima prefix ime filma ali istim slovima (u mom slucaju mala)

takodje sa DVD-a na kome su 4 DIVX-a, sve je korektno procitao.

trenutno sam u potrazi za firmware-om koji ima blago zasivljenu pozadinu iza slova (navodno vec postoji) a navodno ima i mogucnost podesavanja velicine fonta
[ Samurai Jack @ 28.11.2004. 10:01 ] @
Iz onog sto sam ja cackao izgleda da mu nema pomoci kada subtitl kasni ili zuri u odnosu na film. Jel mozda neko nasao opciju tipa "subtitle delay" ili tako nesto?
[ indicator1 @ 30.11.2004. 21:33 ] @
Uzeo sam Pioneer 470, i vec je bi fleshovan tako da cita nasa slova. Po uvodnom ekranu rekao bih da je stavljen MTZ firmware. Titl je odlican, sve je ok, izuzev sto se na par mesta u meniju sada pojavljuju prevelika slova(umesto normalnih). Nista strasno samo bih hteo da neko ko je uradio flesh sa v2 verzijom MTZ-ovog firmvera proveri dali je ista situacija kod njega (npr proverite menu/initial settings/options i pored parental lock pise off(US) pri cemu je ovo US kod mene bar duplo vece od ostalih slova i prelazi u red ispod).
Isto se moze primetiti i kad pritisnete taster display na daljincu, vidi se preklapanje redova pri ispisu proteklog vremena.
Sve ove me zanima cisto da vidim ima li potrebe da ga ponovo fleshujem ili ne.
[ easyd @ 01.12.2004. 00:11 ] @
To je to... neka slova (brojevi) u menu-u su preveliki, ali zato je u odnosu na firmware koji je stigao uz player titl bar za 30% veci sto je i krajnji cilj, zar ne?
[ Samurai Jack @ 01.12.2004. 06:56 ] @
Velicina titla nema veze sa veličinom fonta u .sub ili .srt fajlovima, il grešim?
[ indicator1 @ 01.12.2004. 07:53 ] @
Evo i slike koja demonstrira ono o cemu sam pricao (prevelika slova u pojedinim delovima menija i OSD-a).
[ indicator1 @ 01.12.2004. 08:40 ] @
I jos nesto.
Izgleda da se 470 moze flesovati sa firmverom od 575

http://www.forodivx.com/showth...f40548878e7&threadid=38071

te da moze da pusti i SACD i DVD Audio , uz izvesna ogranicenja.
[ milosvas @ 01.12.2004. 23:07 ] @
Ljudi,
moze li neko da mi pomogne?
Kupi sam danas pioneer dv-470 sa fabrickim firm ware-om uz koji sam dobio disk sa novim koji nikako ne mogu da update-ujem.Ubacim disk ali on mi napise can't play disk i to je sve .Ima li neka caka za ucitavanje firmware-a?
[ SittingCrow @ 02.12.2004. 06:55 ] @
Update instructions

1. Turn on the player, and open the disc tray
2. Put the Software Update Disc on the tray, and close the tray
3. A screen will be displayed inviting you to push the "play" button to start the update
4. The player will load the data, and the tray will open again. It is safe to remove the Software Update Disc from the tray now. Leave the tray open.
5. Wait until the update process finishes and the Pioneer logo is shown on the screen. The update process will complete in less than 5 minutes.

Kolega valjda će pomoći inače gde si ga kupio i koja je cena.
[ milosvas @ 02.12.2004. 07:49 ] @
Sve sam to uradio ali pri ucitavanju napise can't play disk i to je sve. Ima li neka caka? Kupi sam u Tehnomaniji za 8.650 din.
[ milosvas @ 02.12.2004. 08:57 ] @
Zvao sam servisera i rekose da imaju dve verzije pioneer dv-470 od kojih jedna ima problem sa update-om firm ware-a.Ocigledno da je taj moj.Da li je neko imao taj problem i kako ga je resio?
[ indicator1 @ 02.12.2004. 08:57 ] @
Ma lepo sam narezi novi disk sa updejtovanim firmverom i sledi navedenu proceduru.
Inace sa tim frmverom koji si dobio na CD-u neces imati nasa slova, uzmi pecovani firmver za kodni raspored 1250.
[ milosvas @ 02.12.2004. 09:23 ] @
Gde mogu da nadjem tu verziju. Koja je fora sa MTZ firmware-om jer mu je ekstenzija .iso a ne .bin?
[ milosvas @ 02.12.2004. 09:24 ] @
Uzgred,narezao sam novi disk i opet isto.
[ predragi @ 02.12.2004. 11:22 ] @
Otvori nero,idi na open,učitaj taj iso fajl,podesi brzinu rezanja i reži.Džabe si rezao iso fajlove,to su image fajlovi za rezanje u neru ili alcoholu,njih plejer ne moze da prepozna
[ indicator1 @ 02.12.2004. 12:45 ] @
Moze i samo bin da se nareze, ali onda treba zatvoriti sesiju, nazvati disk PIONEER itd..
Jednostavnije je u nera ucitati iso i stisnuti burn (naravno sto rece predragi, spusti brzinu snimanja na 4x).

I naravno, javi dali je uspelo.

Uzgred, postoji nacin da se resi problem prevelikih slova u menijima, relativno jednostavno treba prepraviti firmver. Detalje imate na
http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/

pa ko hoce nek proba a videcemo hoce li MTZ da ovo ubaci u svoj firmver (ipak mi se njegov font najvise svidja pa necu ni da probam druge verzije).
[ milosvas @ 03.12.2004. 07:34 ] @
Uspeo sam sve da sredim ali sam se razocarao jer nema izlaz za 5.1 tako da mi sada vise zadnji zvucnini.Ima samo 4 izlaza pa sam povezao front subwoofer i central. Ima li neko ideju kako da povezem sve osim da kupim risiver?
[ error_free2003 @ 03.12.2004. 09:08 ] @
Citat:
milosvas: Uspeo sam sve da sredim ali sam se razocarao jer nema izlaz za 5.1 tako da mi sada vise zadnji zvucnini.Ima samo 4 izlaza pa sam povezao front subwoofer i central. Ima li neko ideju kako da povezem sve osim da kupim risiver?

Pa tako nisi nista postigao, imao si na subwooferu i Central-u isto sto i imas na prednjim....
Mora se povezati preko koaksijalca ili optike na neki 5.1 dekoder....

error_free2003
[ milosvas @ 03.12.2004. 09:25 ] @
Gde mogu da nadje 5.1 dekoder i za koje pare?
[ hrki @ 13.12.2004. 20:00 ] @
Dali podržava čitanje snimljenih mp3-ca na dvd-r i dvd-rw?
[ banej @ 13.12.2004. 22:16 ] @
Da li uopste cita titlove u .srt formatu? Jedino uspeva (bar je tako kod mene) da cita titlove u micro dvd player formatu, preko pc-a mogu da prebacim titl u taj format i sinhronizujem ga sa filmom, ali je to dodatni posao, ovo se sve odnosi na modifikovani firmware od mtz-a.
pozdrav
[ indicator1 @ 14.12.2004. 08:55 ] @
Cita MP3 sa bilo cega ali je to stvarno mucno (pogotovu na DVD kad imas 1000 MP3 fajlova a treba doci do onih na kraju).
Kod mene radi SUB, SRT, SMI ( sa MTZ firmverom). TXT ne radi (radi ako ga preimenujes u .SUB) ostalo nisam probao.
[ hrki @ 14.12.2004. 09:11 ] @
Znam da je to mučno ali je jednostavnije snimiti na jedan dvd nego na 7 cd-a.
Hvala na informaciji.
[ Miroslav Cvejić @ 15.12.2004. 01:15 ] @
Koja je fora sa crno-belom slikom pri gledanju Divxa?
OK je boja kada se DVD pusti.
Probao sam i originalni firmware, i MTZ i još jedan i nema razlike...
[ indicator1 @ 15.12.2004. 08:19 ] @
Prebaci sa AUTO na PAL, verovatno tvoj TV prikazuje NTSC bez boje.
[ stod @ 15.12.2004. 09:21 ] @
Pitanje za sve vlasnike ovog uredjaja: koliko je pouzdan (bagovi i sl.),kakva je reprodukcija, koliki je procenat "procitanih" DVD i DIVX diskova, i generalno da li ga preporucujete, (prvenstveno za DVD)
[ indicator1 @ 15.12.2004. 12:42 ] @
pouzdanost - odlicna, nijedan zasada uoceni bag (izuzev preklapanja redova u pojedinim delovima menija ali to je posledica hackovanog firmvera sa velikim fontovima za titl i po svoj prilici ce biti reseno).

kvalitet slike - medju najboljima (najbolji koji sam ja video)

kompatibilnost DIVX - po mom iskustvu oko 95%, na ostalih 5 % ili nemam ton ili imam desnhronizaciju slike i tona. Zanimljivo ali jos nisam nasao DIVX na kome nije hteo da pusti sliku.

kompatibilnost DVD: za mene problematicna, probao sam oko 20 filmova i svi su radili kako treba ali moje kucne snimke koje sam rezao u DVD formatu pusta vrlo slabo. Obzirom da su bez problema isli na mom starom DVD plejeru, ovo uzimam kao veliki minus.
[ Miroslav Cvejić @ 16.12.2004. 08:18 ] @
Citat:
indicator1: Prebaci sa AUTO na PAL, verovatno tvoj TV prikazuje NTSC bez boje.

Gde to da prebacim? Signal ide preko video rekordera jer trenutni TV ima samo RF ulaz.

I nisu svi DivX filmovi crno/beli. nema nekog pravila, neki jesu, neki ne. MTZ firmver je ubačen.
[ kiza063 @ 16.12.2004. 08:25 ] @
Ugasiš DVD pa zatim držiš >> i upališ DVD sada si na NTSC isti postupak ponoviš i bićeš na PAL.
[ banej @ 17.12.2004. 11:22 ] @
Pojavile su se nove verzije firmware-a za 470 i 575 da li je neko probao nove firmware ?
Ima li kakvih iskustava? Da li jos neko ima problema sa ucitavanjem .srt divx titlova?
http://staleto.bluestar.co.yu/PioneerDV470/
pozdrav
[url]
[ indicator1 @ 18.12.2004. 22:14 ] @
Probao sam firmver za 575 (u 470) sa
http://balder.prohosting.com/pioneerx/PioneerDV575_long_names.zip

Posto sam ubacio svoj font i slike, probao sam ga na par diskova i radi. Glavna unapredjenja: nema vise zabrljanih stavki u meniju i sad se vidde sva slova u nazivima fajlova (bnpr MP3) a ne samo 14 kao pre. Naravno dobije se i mogucnost citanja SACD i DVD audio diskova, no to mi je trenutno nebitno. Mislim da je MTZ-ov V4 firmver ista stvar samo sa njegovim fontom i njegovim backgroundim-a.

Vodi racuna: sad se uredjaj ponasa kao 574 a ne 470 i zato za neki naredni upgrade firmvera ocekuje fajl B4BA2096.bin pa po potrebi promeni ime firmvera za naredni upgrade.
[ stod @ 19.12.2004. 14:38 ] @
Sta bi se desilo kad bi fleshovanje bilo prekinuto "u pola posla", na primer nestane struja ili je cd sa firmwareom lose narezan ili firmware ima bug...Kako bi uredjaj mogao da se vrati u funkcionalno stanje i koliko bi to kostalo? Kako izgleda titl sa najnovijim firmwareom?
[ malimuc @ 19.12.2004. 18:54 ] @
imam pioneer dv-470.Otprilike pre mesec dana stavio sam novi firmware v2 i sve je radilo tako kako treba.Bili so napisi od divx filma ljepo veliki i čitao je sve (č,ž,š).Danas sam stavio novi firmware v 4 i jako sam ljut jer sada ne čita (š,č,ž) i još su titlovi u pola manji od verzije 2.Onda sam i napravijo nadgradnju i stavio firmware za dv-575 i ništa se nije promjenilo.Podnapisi so još uvijek jednaki.
Sad bi htio da se vratim na stariju verziju i nikako da uspijem.Uvijek kaže can´t play disk.Kako da vratim staro verziju firmware ili original verziju za dv-470.
Molim da mi netko pomogne.
ljep pozfrav.
[ Bojsane @ 19.12.2004. 19:14 ] @
ako nikako drugačije stavi hrvatski jezik u toj MTZ V4 verziji sw i dobićeš naša slova
[ joka123 @ 19.12.2004. 20:38 ] @
nediraj taj firmware je zakon!!! kad upalis divx stisni 2× tipku display na daljinskom i dobices veće titlove ako si podesio jezik u opcijama dobices i čćžđš znakove (to vrijedi za MTZ firmware V4)
[ indicator1 @ 19.12.2004. 22:07 ] @
Da, to sam zaboravio da kazem:za aktiviranje velikih slova treba stisnuti display na daljinskom. Za povratak na V2: ili uzmi verziju za 575 ili promeni ime fajla iz verzije za 470 ( iz B4FA2096 u B4BA2096). MTZ malo laze, v4 verzija za 470 je u stvari verzija za 575 sa drugacijim slikama, zato je i nastala sva ova zabuna.
[ trnje @ 20.12.2004. 08:43 ] @
da li je netko probao jel čita dvd audio discove 470-ka sa tim softwareom od 575-ke
[ indicator1 @ 20.12.2004. 11:13 ] @
Na 3K su pustali uzivo DVD audio sa 470-tke, znaci izgleda da radi.
[ trnje @ 20.12.2004. 18:22 ] @
super pa ovaj softweare nam je ušparao 50e
[ etfovka @ 21.12.2004. 09:57 ] @
e bas je velika ova tema, nemojte mi zameriti ako postavim pitanje na
koje vec postoji odgovor.
tata me zaduzio da mu kupim dvd plejer koji cita i divx, a kako citam
sta pisete, i koliko on para namerava da da, ispada da je najbolji
pionir. e sad koji. 575 ili 470? na jednom mestu videh da je njihova razlika
jedino u tome da 470 nema 5.1 dekoder, sto mom tati i nije
neophodno.znaci, odlucujem se za 470. jel podrzavate odluku?po kojoj ceni se mogu naci, negde sam procitala na forumu za 110e?posto pravila foruma ne dozvoljavaju molim vas da mi posaljete na mail gde plejeri mogu da se kupe
hvaaaaaaaaaaaaala unapred
[ trnje @ 21.12.2004. 19:04 ] @
pitanje Indicatoru,danas smo testirali dv470 sa softwareom od 575 i mogu reči da sam oduševljen sa uređajem što se tiče zvuka,slike(čita i xvid1.0 što mi philips630 nije čitao)titlovi su fantastični,jedino mala zamjerka kod premotavanja divix-a zna izgubit titlove i ima samo jednu brzinu premotavanja divixa(philips630 ima više brzina),da li ima kakvo rješenje za to osim čekanja novog firmwarea
[ hrki @ 21.12.2004. 21:42 ] @
merkur internacional 888kn
kako se vide mp3-ce snimljene na dvd-rw,je to moguće i može neko poslikati i poslati na mail [email protected]
[ indicator1 @ 22.12.2004. 07:54 ] @
To sa gubljenjem titlova nisam primetio. Naravno, posle premotavanja prodje i do par sekundi da se oni pojave (dok ne dodje odgovarauci frame) ali se UVEK pojave.
Za premotavanje mi nije jasno, mediatek chipovi mogu da vrse ubrzani pregled u vise brzina i to sa zadovoljavajucim kvalitetom. Kod Pioneera to nije tako, a kako nikada u uredjaju nisam imao originalni firmver ne znam da li je situacija "u originalu" takva. Medjutim primetio sam da visestruki pritisci na FF ipak imaju uticaja(cak se cuje i promena u zvuku pogona), kao i da kad brzo pritisnes FF,PLAY,FF neki filmovi rade glatko a ubrzano.
Doduse moram reci da je Pioneer pomalo razlicit u odnosu na ostale Mediatek playere, drugacija mu je organizacija firmvera pa cak su i meniji totalno razliciti u odnosu na ostale. Npr, struktura prikaza subtitlova nije ista tako da postupci promene pozicije titla (tj pomeranje pozicije ispisa blize dnu ekrana) koji su "provaljeni" za Mediatek kod Pioneera ne pale. Treba iskopati koja je rutina ovde zaduzena za to.
Sto se tice novih firmvera, pratite
http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/
Svako moze da prouci dokumente na ovoj grupi, i da nauci kako da disasemblira firmver. Dokumentovane su rutine za sve i svasta, ja da imam vremena sigurno bih pripomogao.
[ gorang @ 22.12.2004. 14:57 ] @
Citat:
trnje: jedino mala zamjerka kod premotavanja divix-a zna izgubit titlove i ima samo jednu brzinu premotavanja divixa(philips630 ima više brzina),da li ima kakvo rješenje za to osim čekanja novog firmwarea

pritisni menu da pozoves file browser i ponovo oznaci film i pritisni enter, film ce nastaviti na istom mestu a titlovi ce se ponovo pojaviti...
[ caffe @ 22.12.2004. 21:23 ] @
pozdrav svima
neki dan sam kupio taj dvd i nešto mi nije jasno ....pustim mp3 da sviraju ali nikako da skočim npr. na 50 pjesmu ....ukucam broj ...enter ili play ...ali ništa

moram upaliti tv ....uči u foldere pa onda birati ....mukotrpno

prije sam imao najeftinijeg panasonica kojem je to super radilo ...naravno bez paljenja tv-a

ako neko ima rješenje molim da pomogne ili vama to radi pa da ga reklamiram

pozdrav i hvala
[ biljchica @ 23.12.2004. 02:08 ] @
Pozdrav svima i jedno pitanje. Zelela bih da kupim jedan dvd-divx plejer i dvoumim se izmedju pioneer 470 i philips 630 plejera. Primecujem da se mnogi zale da su titlovi na pioniru nedovoljno citljivi na svetlijim pozadinama, a na filipsu veoma mali, te da je potrebno menjati softver ili tako nesto. Ono sto ne kapiram jeste da li ti problemi postoje samo kod citanja divx ili i kod citanja dvd?

Dakle, ako bi neko bio ljubazan da mi kratko odgovori:

Kako izgleda titl na dvd kod pionira 470 (boja, velicina, vidljivost na svetlijim pozadinama) i isto pitanje samo u vezi sa citanjem dvd kod filipsa 630?

Uzela bih plejer koji moze da cita i divx, ali mi je to manje bitno, pa zato pitam za titlove kod citanja dvd. Mislim, pri tom, na originalni softver koji stize sa plejerom jer ne bih menjala nista, niti znam to da uradim.

Hvala.
[ taxi92 @ 23.12.2004. 11:03 ] @
Narode, zna li neko kako se zonski otkljucava ovo cudo. Cuo sam da postoji neka fora sa daljinskim i sa ir kodovima, pa bi bilo lepo da to neko opise, ako zna. Hvala unapred.
[ j_a_n_d_e @ 23.12.2004. 22:40 ] @
Imam mali problem sa titlovima. Naime na TV-u se ne vidi celi drugi red več su
slova u donjem redu malo oderzana. Ono nije da se ne može gledati, ali opet smeta
toliko da ide na živce. Inače TV je 16:9 formata (samsung 82cm)
Kad su mala slova onda nema tog problema.
Da li itko ima kakvo rešenje ?
Hvala i pozdrav
[ yu_pilip @ 24.12.2004. 00:49 ] @
Zna li neko odakle mogu da skinem orginalni FW za DV-470???
[ hrki @ 24.12.2004. 08:27 ] @
Ovdje imas sve! http://staleto.bluestar.co.yu/PioneerDV470/
[ easyd @ 24.12.2004. 15:08 ] @
Fora je sto se najverovatnije uredjaj resetovao na fabricko podesavanje tako da je sad na NTSC sistemu.

Pritisnes dugme >> na samom uredjaju, drzis i pritisnes power. Na display-u ce se pojaviti NTSC, ugasis, i ponovis postupak. Pojavice se PAL i to je to.
[ yu_pilip @ 24.12.2004. 21:35 ] @
Pa koji od ovih je orginal????
Onaj prvi???? "B4FA2096.BIN"???
Koja je to verzija orginalnog FW-a (ako jeste)?
[ hrki @ 25.12.2004. 10:04 ] @
Prvi
[ yu_pilip @ 25.12.2004. 23:44 ] @
Zar ne bi trebalo da FW bude iste velicina? Ovaj "orginalni" je manji nego modifikovani... Koliko ja znam, trebalo bi da budu iste velicine, neka me ispravi neko ako gresim.
[ hrki @ 26.12.2004. 16:29 ] @
Zasto mi ne stane na tv, mozda nesto nije u redu titlovi su mi onda uz sam rub.
Ne vidi se bas dobro.
[ caffe @ 26.12.2004. 16:33 ] @
...molio bi savjet ...sa kojim frmwareom da napunim dv-470 da bi mogao da pokaže puno ime mp3 i da odem direktno na neku pjesmu npr. pri kraju cd-a ...
funkcija divx-a mi nije tako važna

od svih ponuđenih firmwarea ne znam koji najbolje podržava baratanje sa mp3

hvala
[ hrki @ 26.12.2004. 18:30 ] @

zadnji
[ caffe @ 26.12.2004. 20:15 ] @
hvala na odgovoru ....ali dali može biti verzija za uređaj dv-575 tj .predzadnji....
koji mi je bolje staviti ...ili bi se mogli javiti kakvi problemi ....

oprostite ako sam dosadan ...ali sve to mi je novo a nebi želio zbrljati uređaj star par dana ...

hvala
[ yu_pilip @ 27.12.2004. 01:04 ] @
Citat:
hrki: Zasto mi ne stane na tv, mozda nesto nije u redu titlovi su mi onda uz sam rub.
Ne vidi se bas dobro.

Predpostavljam da ovo nema nikakve veze sa mojim pitanjem. Zna li ko odgovor da li svaki FW treba da bude iste velicine???
Tj. da li je prvi FW na http://staleto.bluestar.co.yu/PioneerDV470/ original (tj. nemodifikovani) za 470? Ako nije, gde moze da se nadje original?
[ indicator1 @ 27.12.2004. 11:39 ] @
Firmveri ne moraju da budu ise duzine a "originalni" (verzija 2.09) ima duzinu od
1.395.256 bajta.
[ Alltodvd @ 27.12.2004. 22:16 ] @
Najnoviji firmware za Pioneer DVD plejere mozete skinuti na:http://www.alltodvd.com u sekciji: Novo u nasoj ponudi (http://www.alltodvd.com/htm/novo.htm).
Objasnjena je kompletna procedura za upgrade.
Bonus - Meniji na SRPSKOM!!!
Uzivajte!
[ yu_pilip @ 27.12.2004. 22:47 ] @
Citat:
indicator1: Firmveri ne moraju da budu ise duzine a "originalni" (verzija 2.09) ima duzinu od
1.395.256 bajta.

HVALA!
Da li je to zadnja verzija oficijalnog firmware-a?
[ indicator1 @ 28.12.2004. 12:02 ] @
Da.
[ miloradn @ 28.12.2004. 21:34 ] @
Moze li neko da mi kaze gde mogu da kupim dv-470 i po kojoj ceni? (u Beogradu, naravno)
[ ziza @ 29.12.2004. 09:14 ] @
Praktično nigde, bar ne po "normalnoj" ceni. Probaj eventualno u *** ako im je ostalo ali cena je kod njih preko 12.000 tako da je možda bolje da sačekaš posle Nove Godine (ja sam bar rešio da sačekam).
[ lancia88 @ 29.12.2004. 11:03 ] @
Pozdrav,
zamolici ponovo da se konkretne informacije o distribucijama i prodaji razmenjuju preko PP.
Hvala,

pozdrav
[ hrki @ 03.01.2005. 19:12 ] @
Da
[ indicator1 @ 04.01.2005. 10:28 ] @
"Skrpio" sam jedan firmver za Pioneer 575 pa ako neko hoce poslacu mu ali uz obavezu da ga okaci negde na net-u.
Ima beli titl BEZ PODLOGE ali sa crnim obrubom (ustvari najblize crnoj boji sto sam nasao, meni se ovo daleko vise svidja nego poluprovidna podloga), imena fajlova duzine 26 karaktera , zadrzan preview slika i scroll bar pomeren u desnu stranu, , srpski jezik za menije (delo ALLtodvd - a), pozadine sa motivom orhideje (boje su "boli glava"), titl odmah ide povecan bez da se pritiska display i slicno.
Probao na svojoj 470-ici i radi.
Firmver je kompilacija raznoraznih koje sam nasao na net-u, uz modifikacije objasnjene na http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/
Naravno, sve ovo na vasu sopstvenu odgovornost itd , jedino sto garantujem da na mom plejeru posle dva odgledana filma nisam uocio nikakve probleme.
[ stal@o @ 05.01.2005. 06:51 ] @
Posalji mi FW na mail i postavicu ga na
[ bgd @ 05.01.2005. 14:04 ] @

http://mtz.softpedia.com/index...inks&catid=70&Itemid=4

Pioneer575_1250_v4_Mtz
Firmware suitable for this languages: English, Croat, Czech, Hungarian, Polish, Romanian, Slovak, Slovene and Serbian.

What's new:
1. Added support for DivX subtitles: .srt, .sub, .ssa, .smi.
2. New amazing backgrounds and font for subtitles made by Mtz.
3. Added support for the following Language Code Pages: 1250, 1251, 1253, 1255
4. Full width file browser. Up to 30 characters allowed.
5. Removed language 7 because I was forced to do that. :(
Subtitles characteristics in the firmware:
The subtitle font can display up to 44 characters/line and the size is very similar to movie subtitles of TV Stations. Maximum 2 lines. Outlined. No annoying grey background.

Download the firmware for your language to see the subtitles and the menu in your language displaying correct !
Warning: the firmware for Pioneer 470 starting with v4 is the same for Pioneer 575. If you want to upgrade again your Pioneer 470 and after inserting CD it say "Unknown Disc" upgrade with an Pioneer 575 firmware. The 575 firmware has more features (audio) than 470.
[ indicator1 @ 06.01.2005. 11:03 ] @
Ok, link za firmver je
http://pio575update.tripod.com/B4BA2096.zip

Vlasnici 470-ica treba da promene ime fajla iz B4BA2096.BIN u B4FA2096.BIN

Znaci , beli titl BEZ PODLOGE ali sa crnim obrubom , imena fajlova duzine 26 karaktera , zadrzan preview slika i scroll bar pomeren u desnu stranu, , srpski jezik za menije (delo ALLtodvd - a), pozadine sa motivom orhideje , titl odmah ide povecan bez da se pritiska display.

Procedura narezivanja je vec vise puta objasnjena: staviti label PIONEER za cd, narezati kao ISO 1 i Disk at once nekom nizom brzinom.

Inace da se zna, MTZ ne hackuje firmvere, on samo ubacuje svoj font i svoje slike i kaci ih pod svojim imenom, covek i sam kaze da nema Pionner vec to radi "naslepo".
[ Mad Mate @ 06.01.2005. 23:12 ] @
Thanx! Odlican firmware.
Stvari izgledaju sve bolje.
Nego, moze jedan request?
Da li je moguce napravit neku vizualizaciju dok se pustaju mp3-ovi i audio cd-ovi (trenutno je samo crn ekran)?
I da cita ID-tagove.
Cini mi se da sam vidio da neki Mediatec playeri to mogu.

Hvala.
[ srdjanpantic @ 08.01.2005. 11:41 ] @
Cao svima prvi put sam na forumu..Imam jedan mali problem koji ne znam da li je jos uvek resiv.
Kupio sam pre mesec dana Pioneer dvd 470 i jako sam zadovoljan onim sto pruza za taj novac, slika je odlicna zvuk takodje.
Instalirao sam poslednji firmware.
Ono sto se cudno desava jeste da pri gledanju nekih divx filmova (napominjem ne svih) ton(zvuk) i slika ne idu u isto vreme, zvuk ide sekundu, dve ranije..Iste filmove kada gledam na racunaru sve je ok..Da li je taj problem resiv ili postoji neko podesavanje u samom dvd uredjaju..Ako neko nesto zna o ovome bio bih jako zahvalan da mi odgovori.
Pozdrav svima..Srdjan
[ gorang @ 08.01.2005. 16:36 ] @
Citat:
indicator1:

Znaci , beli titl BEZ PODLOGE ali sa crnim obrubom , imena fajlova duzine 26 karaktera , zadrzan preview slika i scroll bar pomeren u desnu stranu, , srpski jezik za menije (delo ALLtodvd - a), pozadine sa motivom orhideje , titl odmah ide povecan bez da se pritiska display.

mozes li malo opisati koji BANK treba editovati, i na kojim mestima (hex adrese i vrednosti) za podesavanje file browsera (duzina fajlova, sa i bez previwa, pozicija skrol slajdera itd.)

ima lepih pozadina na http://lazadezign.fw.hu ali je potrebna mala modifikacija za file browser...

[ indicator1 @ 08.01.2005. 21:02 ] @
Ove vrednosti se nalaze u Bank1, 8032 kod
Duzina imena fajla je na adresama 666B, 666F, 6679, 667D ( ja sam uzeo 26 tj 1A)

za skrol bar je potrebno definisati pocetnu i krajnu poziciju po x osi (X1 i X2)
X1 je na pozicijama:
5604 (gornji bajt) 5608 (donji bajt)
8E5A (gornji bajt) 8E5E (donji bajt)
A105 (gornji bajt) A109 (donji bajt)
X1=0x24f => gornji bajt = 02 ; donji bajt =4F
X2 na pozicijama :
560E (gornji bajt) 5612 (donji bajt)
8E64 ... 8E68 ...
A10F ... A113 ...
X2=0x25F => gornji bajt = 02 ; donji bajt = 5F
Naravno shodno ovome treba napraviti i MPEG3, mogao bi neko ima iskustva u COREL=u da to odradi.

treba i produziti zuti pravougaonik koji selektuje fajl> Adrese za to su :
29c4, 29c5 gornji, donji bajt
29cc, 29cd . . .
29d4, 29d5 . . .
29dc, 29dd . . .
29e4, 29e5 . . .
29ec, 29ed . . .
29f4, 29f5 . . .
29fc, 29fd . . .

ja sam uzeo 0x170 tj gornji bajt = 01, donji = 70

brisanje prethodnog imena pre ispisa novog: duzina brisanja na adresama
A174 gornji bajt
A172 donji bajt

stavio 0x166

ispis ekstenzije fajla
65A0 80
65A1 05

Moguce je podesiti poziciju za ispis titlova, ali mislim da ovo nema smisla, jer kod mene je u NTSC-u drugi red titla vec na donjoj ivici ekrana. Nazalost nemoguce je definisati posebno za PAL a posebno za NTSC, ali ko hoce da proba evo:
BANK 3
37EC 00 28 <-X1
37EE 01 82 <-Y1
37F0 02 A8 <-X2
37F2 01 CD <-Y2

Mozda bi trbalo probati sta su MPEG2 i MPEG5. Mozda je upravo MPEG2 pozadina pri MP3 reprodukciji a mislim da je MPEG5 pozadina za KODAK photo album.

U samom firmveru postoji dosta stvari koje nisu implementirane, npr ekvilajzer, ID3 tagovi mada postoje delovi (ili prakticno cele rutine?) u kodu namenjene bas za to. Teoretski samo treba vezati tabelu od daljinsko upravljaca sa skokom na proizvoljnu rutinu u firmveru i eto novih funkcija.Prakticno , naravno , nije uopste tako jednostavno.
I na kraju da ne bude zabune: nista od ovoga nisam ja "izmislio". Sve je sa vec vise puta pominjane http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/ ima tu dosta dokumenata u kojima su opisane razne stvari u vezi plejera sa MTK chipovima. Pioneer je malcice drugaciji, ima nestandardan meni ali su ostale stvari vrlo slicne sa npr Yamadom i ostalim plejerima.

[Ovu poruku je menjao indicator1 dana 10.01.2005. u 23:44 GMT+1]
[ gorang @ 09.01.2005. 01:02 ] @
Hvala, to je to... pratio sam i ja mtk na yahoo grupi, ali sam malo pomesao postove, nisam vise znao sta od onoga radi, a sta je test...

ja licno stavim Arial Narow font, sa outline-om i onom poluprovidnom podlogom, mislim da je to vec stvar ukusa...

pa kome treba, evo linka za ono sto sam ja skupio (thanks to OpenMTKTeam, ALLToDVD, Mtz, lazadezign, indicator1) :
http://users.vtkom.net/~gorang/Pioneer470.zip

uz poruku su screenshotovi kako izgleda file browser (prosiren do 40 karaktera, preview mi nije bitan, ali moze i ovako da prodje - dimenzije su preuzete iz OpenMTK "long filename" verzije)

VAZNO: naravno, sledi ograda, onaj ko zeli da stavi ovaj fw na svoj uredjaj, radi to na sopstvenu odgovornost, da ne bude posle jao
[ Milan2004 @ 09.01.2005. 12:32 ] @
Ja imam yamahu s-550 .
Meni je slika bila kao da je usporena sa nekim divx-ovima.Malo sam surfovao i dosao do resenja.
Probaj ovo da uradis mozda ce ti pomoci.Posalji mi e-mail da probam da ti sibnem programe.U stvari evo ti adrese!
http://www.videohelp.com/tools?tool=MPEG4_Modifier

I treba ti Microsoft.Net Framework 1.1 package !!!

Istaliras prvo Framework posle toga startujes MPEG4,otvoris avi koji hoces da obradis i
samo selektujes unpack bitstream i ides na save i to je to.To sve traje nekih minut,dva.
Posle narezi u neru i probaj.
Javi mi da li ti je uspelo !!!!!!!!!
Pozdrav !!!!!!!!!
[ caffe @ 10.01.2005. 22:29 ] @
...može li mi netko objasniti kako postaviti žutu boju za slova ...i kad krene divx malo se poveča slika na ekranu kao za širinu dva slova ...tak da se nevide rubovi ...
[ Butthead @ 13.01.2005. 09:23 ] @
Da li postoji neki firmware za pioneer 470 koji omogucava da se ucitaju prevodi koji nisu istog imena kao i film? Ili da postoji mogucnost da sami unesemo putanju prevoda?
Unapred zahvaljujem
[ sly51 @ 13.01.2005. 13:13 ] @
gde moze da se nabavi ovaj player i za koje pare
neka mi se javi na pm
interesuju me samo novi
hvala
[ indicator1 @ 14.01.2005. 10:16 ] @
"Moguce je podesiti poziciju za ispis titlova, ali mislim da ovo nema smisla, jer kod mene je u NTSC-u drugi red titla vec na donjoj ivici ekrana. Nazalost nemoguce je definisati posebno za PAL a posebno za NTSC"

Nisam bio u pravu!!! Izgleda da je moguce ovo uraditi, pojavio se softver pod nazivom MTKWindows koji omogucava proizvoljno pozicioniranje prozora (pa i onog za titlove) i to nezavisno za PAL i NTSC....)

Moze se naci na http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/
(postaje dosadno stalno navoditi ovaj link).
Prvo procitajte kao se koristi na http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/message/3428
[ Butthead @ 15.01.2005. 13:34 ] @
Da li postoji neki firmware za pioneer 470 koji omogucava da se ucitaju prevodi koji nisu istog imena kao i film? Ili da postoji mogucnost da sami unesemo putanju prevoda?
Nadam se da ce mi neko odgovoriti...Unapred zahvaljujem
[ yu_pilip @ 18.01.2005. 00:01 ] @
Problem sa Pioneer-om 470, sa svim FW:
Nece da mi cita titl sa DVD-a!!!
Uzeo sam film Big Bounce i kad ga ubacim sve je normalno, ali nema titla! Kad pritisnem subtitles, on uradno pokaze da postoji jedan titl, ali ga ne prikazuje!
E sad, ne bih se ja mnogo zacudio da isti film kog mog ortaka na LG-u ima titl, a ima ga i kod mene na kompu, ali ga pioneer ne prikazuje (ali ga definitivno vidi). Da li je nekome poznat ovaj problem????
Titl na kompu mi je zute boje, nisam gledao nesto mnogo filmova na kompu, ali mi se cini da su titlovi bili bele boje, da li to moze da bude problem?

PoZdRaV
Filip
[ yu_pilip @ 18.01.2005. 01:29 ] @
I jos jedna stvar koju sam upravo primetio na tom filmu, timer se ne pomera! Odnosno vreme stoji! Ali ne staje u jednom istom trenutku (0:00) vec npr. jednom stane 0:05, drugi put na 0:013 itd. Ponekad kad premotam se pomeri timer, ali ne uvek.
I jos jedna stvar, player se automatski stopira posle recimo minut.
Da li se ovo ikome desilo???
[ milosvas @ 20.01.2005. 08:47 ] @
Pojavio mi se juce problem sa pioneer-om 470.Film Natinal treasure nije hteo da pusti.Zablokirao se prilikom ucitavanja verovatno je neki novi codec.Ima li varijanta da menjas codece kao kod Skyvision-a?
[ indicator1 @ 20.01.2005. 09:45 ] @
Pogledaj pomocu Gspot-a koji kodek i koja rezolucija je u pitanju.
U principu Mediatek chipovi podrzavaju najvise kodeka, npr Xvid sa QPEl-om i GMC, ali samo na nekim setovanjima. Pioneer ima najnoviji RISC/DSP kod pa bi trebalo da bude medju najboljim pleyerima sa pomenutim chipom. Naravno, to ne znaci da ce 100% filmova da radi, uvek moze da se koduje sa nekim cudnim parametrima i rezolucijama. Najvise problema po meni ima sa DivX3 Fast Motion, rezultat je desinhronizacija slike i zvuka. Imam vise od 500 filmova, jos nijedan mi nije blokirao plejer pa me bas zanima o cemu se radi kod tebe i ovog filma konkretno. Inace sve varijante firmvera za Pioneer imaju isti ARM/DSP segmet koda pa prema tome potpuno isto pustaju filmove, razlikuje se samo sminka (velicina i polozaj titla, pozadine, fontovi...)

Ne znam odakle ti ideja da na SkyVision mogu da se "menjaju kodeci". On ima ESS chip koji je zastareo u odnosu na MTK , XVID podrzava samo u osnovnom obliku, a za update koliko vidim sa foruma ne da ne postoji, nego se ne zna ni proizvodjac doticnog.
[ Caiser Schlose @ 21.02.2005. 00:47 ] @
Pomerio mi je prikaz menija i slike na divx filmovima u levu stranu na tv . Molim vas hitno za pomoc!!! Probao sam sa firmware v5 ali situacija je ostala ista. Neki put prevod sa viseslovnih mesta izlazi sa ekrana u levu stranu!!! Unapred hvala !!!
[ majevica @ 22.02.2005. 17:45 ] @
@indicator1

dali je moguce da se u postojecu verziju firmware sa srpskim prevodom omoguci da dvd player dodatno pored latinice cita i cirilicne titlove ja sam nesto pokusavao sa
MTK Remaker 0.2RC3 sve sam napravio znaci izbacio sam ona kineska slova a ubacio dodatno cirilicu dali je to sve ili jos nesto treba da se odradi.
za sve odgovore unapred vam se zahvaljujem.
[ gracija68 @ 24.02.2005. 13:21 ] @
Podržava li DV-470 MP3 playliste (.m3u) i da li se za vrijeme dok svira pjesma na LCD ekranu uređaja ispisuje ime pjesme? Ako ovaj DVD to ne podržava postoji li neki kod kojeg je to moguće?

[Ovu poruku je menjao gracija68 dana 28.02.2005. u 14:10 GMT+1]
[ indicator1 @ 25.02.2005. 17:07 ] @
-dali je moguce da se u postojecu verziju firmware sa srpskim prevodom omoguci da dvd player dodatno pored latinice cita i cirilicne titlove -

Za sada tesko. Mislim moglo bi se to uraditi ( kao sto su npr firmveru za Yamadu dodali stavke za izbor fonta), ali je prilican posao. Medjutim , postoje najave da ce sam Pioneer izdati update koji ce izmedju ostalog omoguciti da se bira izmedju desetak fontova, sigurno ce tu biti i cirilica, a ako ne ubacicemo je sami.
[ majevica @ 27.02.2005. 22:46 ] @
evo u na moj prosli post sam zakacio font koji sam napravio sadrzi latinicna i cirilicna slova eto pogledaj i reci sta mislis dali bi ga mogao ubaciti ja sam nesto radio ali zanima me tvoje misljenje ja sam recimo sa MTK ReMaker u zadnju verziju od MTZ ubacio srpski jezik od http://www.alltodvd.com/ i sve radi sad sam mislio samo da ovaj font isto ubacim a izbacim onaj od MTZ i to bi trebalo da je to
[ indicator1 @ 28.02.2005. 14:53 ] @
Do sada nisam video da se u MTK (ili nekim drugim) plejerima koriste karakteri sa kodnim brojem > 256, i mislim da ovako nece moci. Ovde uvodis 2-bajtno adresiranje i verovatno ces "srusiti" plejer (cim dodje do ispisa titla na ekran). Stvarno nisam proucavao mogucnost da se "ubaci" cirilica na Pio575, ne znam ni kodni raspored za cirilicu , tako da ove moje tvrdnje mogu i da ne budu tacne. Cini mi se da MTZ ima neki firmver sa cirilicom, ali onda nema latinice (u stvari ima ali ne pokodnom raporedu 1250 - srpska slova).

A nevezano za ovo, pogledajte: http://foncreator.boom.ru/ .Covek je uradio firmver koji ima par poboljsanih stvari, najbitnije mogucnost aktiviranja shuffle moda kod MP3-a . Firmver je jedino za kodni raspored 1251 (cirilica), nema srpski jezik, pa ga treba malo doraditi u MTKRemaker-u da bi zadovoljio nase potrebe, ali to bar moze svako da uradi.
[ trninic @ 28.02.2005. 15:54 ] @
Pozdrav svima,

Ako neko zna gde se moze kupiti 470 za manje od 11200 zamolio bih ga da mi javi na pp.

--Damir
[ seaman @ 04.03.2005. 08:27 ] @
Pozdrav svima!!!! I mene takadje interesuje gde moze da se nabavi Pioneer dv-470 po pristupacnoj ceni!!! Hvala unaped, poruke saljite na pp!!!!
[ indicator1 @ 04.03.2005. 09:25 ] @
Izgleda da ste svi zadovoljni svojim Pioneer-ima jer je sve manje postova u ovoj temi (sem ovih sto pitaju gde kupiti plejer). No, evo jedan novi firmver pa ko hoce moze da proba. U njemu je uradjeno sledece:

- Povecani font za titl : velicina 43 pixela, outlined sa prozirnom podlogom, sva srpska slova
- Ispis titla do 50 znakova u redu / do 3 reda / max 158 znakova
- Ispis titla pomeren na dno ekrana i u PAL i u NTSC modu
- Dodatne stavke u AUDIO meniju: Equilizer, Bass Boost, Treble Boost, Super Bass
- Dodatna stavka u INITIAL SETTINGS: Izbor tipa TV uredjaja : Multisync, Pal, Ntsc
- Moguce aktivirati shuffle mod pri MP3 reprodukciji (pritiskom na taster SURROUND na daljinskom)
- Long file names - do 40 znakova za ime fajla
- Srpski jezik za menije
- Nove pozadine

Font ce mozda nekima biti i preveliki, slobodno stavite manji ako niste zadovoljni. A ako neko hoce jos veci , neka se javi ako treba uradicemo i da titl zauzima ceo ekran ;-).

Adresa za download je http://pio575update.tripod.com

Naravno, probate na svoju odgovornost, ne garantujem nista izuzev da u mom plejeru (Pio 470) ovo radi vec neko vreme kako treba.

Obzirom da je u najavi novi firmver od strane Pioneera, mislim da se vise necu baviti ovom verzijom. Sacekacemo da vidimo sta ce biti novosti. Ocekuje se multi code page podrska, tako da ce verovatno omoguciti i cirilicne titlove. Ugradnja ove opcije u trenutnu verziju firmvera bi mi odnela mnogo vremena, a mora i da priznam da nisam nesto motivisan, jer i nemam filmove sa cirilicnim titlom.
[ majevica @ 05.03.2005. 14:04 ] @
Svaka cast sto se uopste trudis i hvala na firmware . Sta mislis dali ce uskoro mislim imali tacan datum kada izlazi novi firmware od Pioneer-a? I jos jeli mozes da promenis i postavis pozadine za DV-575
[ indicator1 @ 07.03.2005. 08:44 ] @
Sto se izlaska novog firmvera, testiranje je pri kraju ali ne znam kada ce ga zvanicno objaviti (bice verzija 2.10).

Sto se zamene pozadina tice, to je veoma lako. Sve sto vam treba je program MTKRemaker http://personal.inet.fi/koti/m...r/mabreaker/mediatek/programs/ i fajl koji sam prikacio uz poruku. Procedura je sledeca:

1. Skinite sa neta pozadine (ili ih kreirajte sami). Potrebne su vam 3 slike ( u stvari 2, trecu dobijate modifikaciom prve), obe u formatu bmp i 24-bitna boja. Prva slika predstavlja uvodni ekran, tj ono sto vidite kada upalite plejer. Druga je file browser, pozadina koju imate kada vrsite pregled fajlova na disku. Ova druga je malo komplikovanija za izradu, pogledajte primer pa ce vam biti sve jasno.
Prvu sliku izradite u rezoluciji 720x576. Potom uradite resize u nekom programu za obradu slika na rezoluciju 720x480. Obe ove varijante se moraju ubaciti u firmver, jedna je za Pal a druga za NTSC sistem. Sliku za browser treba izraditi samo u rezoluciji 720x480.
2. Fajl koji je prilozen uz poruku raspakujte u neki direktorijum, uzmite jednu od ove tri slike i prebacite u taj direktorijum i promenite joj ime u back.bmp . Sad startujte make.bat i dobijate fajl back.mpg koji je velicine 30-60KB. Promenite ime back.mpg u nesto drugo, pa proceduru ponoviti za sve tri slike. Tako dobijate tri mpg fila koje treba ubaciti pomocu programa MTKRemaker.
3. Startovati Mtkremaker. Ucitajte firmver kome hocete da zamenite pozadine, i kliknite na MPEG Block u levom prozoru. Dobijate slike MPEG1 do MPEG5.Zamena slike ide tako sto kliknete desnim dugmetom na odgovarajucu sliku i izaberete replace. Treba zameniti MPEG1, MPEG3 i MPEG4, gde je MPEG1 pozadina u rezoluciji 720x480, MPEG3 file browser (takodje u 720x480) a MPEG4 pozadina u rezoluciji 720x576. Sve sto ostaje da se uradi je klik na File pa Save CD i dobijate prepravljeni firmver.

Zanimljive pozadine imate na http://www2.freeweb.hu/lazadezign/pioneer.htm
Preporucujem da ne upotrebljavate MPG-ove sa ove adrese vec samo BMP (pa sami napravite po navedenoj proceduri mpg-ove), jer cete dobiti dosta bolji kvalitet.

[Ovu poruku je menjao indicator1 dana 08.03.2005. u 09:04 GMT+1]
[ lancia88 @ 07.03.2005. 10:24 ] @
Pozdrav,

samo dve reci stoje uz ovo:

svaka cast.
[ GoranYu @ 07.03.2005. 19:19 ] @
Da, nema mnogo novih postova u ovom forumu i svi pitaju gde ima da se nadje Pioneer.

Ja imam Technics-ov audio sistem sa 5.1 ulazom i treba mi Pioneer 575.

Pokusavam vec dve nedelje da ga nadjem u Novom Sadu i NEMA GA NIGDE, sve neke socijalne varijante playera. Ako neko zna mesto gde ova sprava moze da se kupi (bilo gde u Srbiji) molim da mi javi na PM ako nije dozvoljeno da se takve informacije objavljuju javno.

Jos jedna stvar: mislim da prodavci u Srbiji ne bi znali ni kako se zovu (cast izuzecima) kada biste ih pitali, a da ne pricam o tome da li znaju koji player ima 5.1 audio izlaz. Samo se covek iznervira kada trazi kvalitetnu stvar...
[ indicator1 @ 08.03.2005. 07:53 ] @
Ako imas risiver sa optickim ili koaksialnim digitalnim ulazom mozes jeftinije proci sa Pioneer 470, jer ti nisu potrebni analogni izlazi.
[ GoranYu @ 08.03.2005. 08:36 ] @
Nemam na risiveru takve ulaze, to i jeste problem.

Nije mi jasno da samo Pioneer i neke leve kompanije proizvode uredjaje sa 5.1 izlazom. To nema ni Sony, ni Philips, ni Samsung.
[ acer @ 09.03.2005. 10:31 ] @
Pozdrav svima.Prijatelj ima dotični player i da li netko od vas zna kako uklonit Macrovision protection,pošto ima i stacionarnu dvd pržilicu i ne može kopirati orig.dvd-e.
Da li postoji kakva verzija firmwera za to ili postoji kakva druga fora?
THX na odgovorima.
[ pancco @ 10.03.2005. 20:54 ] @
Videh u zadnjim halooglasima baja prodaje nov 575 za 240e,pise nov,sad...
[ pitchwayz @ 11.03.2005. 19:27 ] @
Mi ostali mozda smaramo, ali ako neko zna please na private napisite gde kupiti doticni player, neki kontakt tel???

Pozdrav
[ lancia88 @ 11.03.2005. 22:17 ] @
Pozdrav,

nemojte vise pozivati na krsenje Pravilnika trazenjem da se javno objavljuju mesta kupovine, obzirom da ima vec pobrisanih poruka sa vrlo preciznim objasnjenjima, sledeci korak ce biti brisanje ovih poruka koje traze javno objavljivanje mesta za kupovinu.

Hvala na razumevanju.
[ yu_pilip @ 12.03.2005. 00:20 ] @
Jedno veliko izvinjenje svima zbog mog prethodnog posta, pre svega licno izvinjenje lancii88!

U svakom slucaju, koga zanima gde ima da se kupi pioneer 470 moze da me kontaktira na pm ili mail. Samo cu reci da ima da se kupi u Beogradu na bazaru. (ja se nadam da ovo nije krsenje pravila)
[ GoranYu @ 13.03.2005. 16:34 ] @
Mislim da prodavci Pioneer-a, kao ni uvoznik (koji ima smesan site), nisu zasluzili da covek kupi nesto od njih. Tako sam ja pogledao druge mogucnosti kupovine i nasao player koji se zove XORO. Smesno ime koje zestoko mirisi na neki no name, ali i jako dobre kritike. I eto, kupio sam tu spravu i mogu vam reci da sam zaista veoma zadovoljan. Preporucujem ga svakome.

Nemam pametnija posla nego da vijam Pioneer mesec dana...
[ ANASHA @ 21.03.2005. 21:36 ] @
ok prebolija sam sta dv-470 nema sata ali kad idem snimiti novi upgrade s*** mi cant play disk sta mi je ciniti molim vas pomoc
[ yu_pilip @ 22.03.2005. 00:54 ] @
Da nije mozda problem u imenu firmware-a??? Pogledaj http://www.alltodvd.com/htm/novo.htm tu imas sliku kako da podesis nero da bi mogla da ubacis nov FW, a ako je to sve OK, onda obrati paznju kako se zove BIN fajl! Ako prvi put ubacujes FW onda fajl na CD-u treba da se zove B4FA2096.bin, a ako je vec ubacen neki FW koji je i ujedno FW za 575, onda treba da se fajl zove B4BA2096.bin.

Filip
[ seaman @ 26.03.2005. 14:47 ] @
Imam problem sa prikazom slike kako kod prikaza filmova, tako i kod glavnog menija. Slika je pomerena i nagnuta u levu stranu !!! Jel zna neko kako se ispravlja!!! Unapred hvala!!! POzdrav
[ majevica @ 27.03.2005. 21:49 ] @
NOVA VERZIJA FIRMWARE ZA PIONEER 470 VERZIJA (2.10) MOZETE SKINUTI SA SLEDECEG LINKA
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/Main/service/B4FA2206.BIN

VISE INFORMACIJA MOZETE POGLEDATI OVDE
http://groups.yahoo.com/group/mt13x9
[ Dobricina @ 30.03.2005. 21:20 ] @
Meni se upravo desilo da mi je u toku update novog firmware nestalo struje... sto mi je ciniti... molim za pomoc?
[ yu_pilip @ 30.03.2005. 23:52 ] @
Pa sta se desava sa uredjajem kada ja dosla struja? Jel radi? Ako ne radi, mislim da se u servisu moze externo "reprogramirati". Ali nisam dovoljno strucan da pricam o ovome.
[ Dobricina @ 31.03.2005. 09:38 ] @
Ne radi... putpuno mrtav je... :(
Zna li netko kako ga reprogramirati...?
[ majevica @ 31.03.2005. 16:35 ] @
Evo ti link tu imas objasnjenje kako ga vratiti u zivot

http://mtz.softpedia.com/index...sk=view&id=20&Itemid=2
[ indicator1 @ 31.03.2005. 21:37 ] @
Evo jos jedne male modifikacije firmvera ali znam da su mnogi od vas ovo jedva docekali: titl i film vise ne moraju da imaju isto ime.
Adresa za download je promenjena jer me je tripod castio ukidanjem stare stranice, pa sad idite na http://pioupdate.tripod.com/ . Posto je prethodnu modifikaciju skinulo vise od sto ljudi, mislim da ce ovo biti jos vise trazeno. Probao sam na svojoj 470-ici i nisam primetio nikakve "sporedne efekte".
[ Dobricina @ 01.04.2005. 09:57 ] @
Zahvaljujem majevica

Postupak sa sajta "http://mtz.softpedia.com/index...sk=view&id=20&Itemid=2" s kojim uspio sam vratiti u zivot moj DVD:

1) Otvorio Mtk REMAKER
2) Open "B4BA2096.BIN"
3) Save "upgrade.bin"

4) S racunala spojio tri zice na plocici DVD uredjaja serijskim kablom (GND-masa, TX, RX)

4) Otvorio MtkToolv3152.exe
5) Browse napravljen "upgrade.bin"
6) Upgrade

7) Nakon 100% upgrade, restartao uredjaj i sve radi kako treba

))
[ indicator1 @ 01.04.2005. 10:53 ] @

....
4) S racunala spojio tri zice na plocici DVD uredjaja serijskim kablom (GND-masa, TX, RX)
....

Ajde objasni jos malo, kojim kablom i koje pinove si iskoristio.
[ Dobricina @ 01.04.2005. 12:05 ] @
Kabel mi je napravio prijatelj elektricar... ne razumijem se bas u taj dio... ali na mojoj stampanoj plocici Pioneer DV-575A gdje su 4 ulaza spojio sam dvije zice (TX, RX) a trecu zicu (GND-masa) uloviio sam je za vijak plocice.
S donje strane stampane plocice pise "White 1", tako da sam na drugu rupicu spojio RX a na trecoj TX.
[ gbaj @ 01.04.2005. 12:16 ] @
Za Indicator,
Reci mi molim te dali su ove promjene s titlovima vezane uz onaj tvoj zadnji firmware koji si spustio na forum,odnosno jeli to sada sve u istoj verziji firmware-a,znači onaj od 04.03 i ovaj od 31.03.I još nešto,trenutno imam v. 2.01,dali mogu na nju staviti ovaj tvoj zadnji update firmware ili moram dignuti verziju na 2.09 pa onda tvoju verziju firmware

hvala unaprijed
[ indicator1 @ 01.04.2005. 13:51 ] @
Sve sto pise u opisu ugradjeno je u firmver od 31.4. Razlika izmedju prethodne i ove verzije je samo u vezi imena titla i DSP bloka, ostalo je potpuno isto. Obe verzije su dobijene modifikacijom originalnog 2.09 firmvera, prethodne verzije nisu uopste podrzavale titlove.
Upgrade moze sa bilo koje -> na bilo koju verziju, pod uslovom da se fajl nazove dobrim imenom. Prostije receno, ako imas 470-icu i ranije nisi ubacivao modifikovane verzije firmvera, fajl treba nazvati B4FA2096.BIN a ako jesi onda B4BA2096.BIN . Za 575 ime uvek treba da bude B4BA2096.BIN .
[ gbaj @ 01.04.2005. 14:23 ] @
Hvala prijatelju!

pozdrav
[ gbaj @ 01.04.2005. 14:27 ] @
Usput,šta je to DSP kod?
[ indicator1 @ 01.04.2005. 14:36 ] @
Mediatek procesor koji se nalazi u Pioneeru ( i u mnogim drugim plejerima) ustvari cine 3 procesora : 8032, ARM i DSP. DSP (sa svojim kodom) obavlja obradu slike i zvuka, u stvari vrsi dekodiranje DIVX-a, DVD-a, MP3... Tu se u stvari dodaju podrske za nove kodeke i slicno. Konkretno ovde i nije bas neko veliko unapredjenje, navodno je samo nesto poboljsano u audio delu, divx-i su ostali prakticno isti, nema novih kodeka. Stavio sam to ipak cisto da bude najnovija verzija, ne smeta iako moze i bez ovoga.
[ gbaj @ 01.04.2005. 14:47 ] @
E legendo stvarno ti nema ravnog...

pozdrav
[ grks @ 01.04.2005. 15:02 ] @
Molba za one koji znaju gde moze da se pazari uredjaj u Beogradu.
Naravno na pp
[ Goran Mijailovic @ 05.04.2005. 15:46 ] @
grks, e valjda ces procitati one pp sto sam ti pre pisao
poz.
[ grks @ 06.04.2005. 07:56 ] @
Gorane,
moram da priznam da ne znam nasta mislis posto smo dosad razmenjivali poruke o Musteku ali samo preko foruma.Nisam nikad dobio pp od tebe pa te molim da ih ponovo posaljes da bi adekvatno odgovorio.
Sad se secam da sam ja tebi jednom pisao na pp u vezi lose firme koja prodaje Mustek (nadam se da si ti dobio taj mail)
[ Goran Mijailovic @ 06.04.2005. 09:07 ] @
Cudno kod mene stoje u outboxu i pokazuje se da su neotvorene?!
[ error_free2003 @ 06.04.2005. 12:39 ] @
Je li moze na private,

gde ima trenutno da se kupi 470-ka u BGd-u?
[ NeoG @ 06.04.2005. 18:41 ] @
takodje, treba mi informacija gde ima u beogradu 470? (pp naravno)
dal' se isplati dati ~12.000 za njega? sta mislite?
[ mister_no_2 @ 06.04.2005. 19:04 ] @
Cao svima!

Dali je moguce da dobijem firmwer kod koga je:

ispis titla do 50 znakova u redu, u "3" a ne 2 reda?
Nemacki jezik za menije je isto vazan

Nazalost mi je to jako potrebno i veoma sam zahvalan za dosadasnji rad...

Cao
mister_no_2
[ NeoG @ 12.04.2005. 12:43 ] @
Sledece sedmice treba da kupim ovu spravu, pa me interesuje koji tip .sub subtitl-a
pusta.
primer1:
Citat:
1
00:03:17,982 --> 00:03:20,280
Dole!

2
00:04:30,354 --> 00:04:32,288
Kako ste?

primer2:
Citat:
{1}{1}29.970
{5934}{6002}Dole!
{8103}{8160}Kako ste?

I, ako neko zna gde ima povoljno, neka javi na pp naravno.

Hvala...
[ damil @ 19.04.2005. 21:23 ] @
Molim Vas i meni recite gde ima "Pioneer 470" da se kupi u SiCG ili "Pioneer 575A", ako nije velika razlika u ceni. Naravno na PM!

I da li znate koje su razlike izmedju Pioneera 470 i Philipsa DVP630, jer neki hvale i ovaj model!?

Da li je istina da Pioneer 470 ne cita XVID codec?

Hvala!
[ indicator1 @ 20.04.2005. 07:40 ] @
Citat:
damil

Naravno da nije .
[ indicator1 @ 20.04.2005. 09:02 ] @
Ajde da razjasnimo jednom za svagda.

Pioneer 575/470 je zasnovan na Mediatek chipu, i kao takav podrzava DiVx 3, 4, 5, 6 i Xvid formate. Od ovih formata jedino Xvid je "standard" koji bas i nije uredjen detaljno, tj. gomilu parametara je moguce setovati potpuno proizvoljno. Zato stacionarni DiVX plejeri najvise problema imaju upravo sa ovakvim fajlovima, jednostavno je tesko odraditi sve moguce kombinacije parametara.Xvid je zamisljen kada je DIVX postojao samo na PC-ju, i cilj mu je bio da se omoguci isteravanje maximalnog kvaliteta na racun mogucnosti podesavanja svega i svacega. Autorima je bilo sasvim svejedno sto da bi dobili 2% u kvalitetu treba povecanje u procesorskoj snazi 100%. Na zalost, kod stacionarnih plejera ovo nije tako, ne moze se izvaditi procesor i staviti duplo brzi.
Ono sto pravi problem kod Xvid-a su QPEL, GMC i packet beatstream (PBS). Za svaki od njih postoji vise "nivoa" , sto veci nivo to vise snage treba za dekodiranje.
Licno nisam sve testirao , ali prenecu sta su korisnici Pioneera izneli po pitanju Xvida( meni svi Xvid filmovi rade ali nemam ih bas mnogo):
Xvid sa QPEL, GMC i PBS radi ako su korisceni nizi nivoi (obicno je to default vrednost u enkoderu) i ako je primenjeno samo jedan efekat. Problem nastaje kada se ukljuci kombinacija, u prevodu film sa QPEL-om ili GMCom radi ali QPEL+GMC ne (ustvari radi ali "trza"). Trzanje moze biti od jedva primetnog do katastrofalnog (jedan frejm svake sekunde), sto zavisi od parametara i kombinacije efekata.

Koliko ja znam, jedino Yamada 6700 (MTK chip) podrzava PBS+neki drugi efekat, i to samo sa jednom verzijom firmera. Ostali su, sto se tice u podrsci kodecima, poredjani ovako : plejeri sa MTK chipom (medju njima i Pioneer), plejeri sa ZORAN chipom, sa ESS Vibrato (tu je valjda Philips) i Sigmatek chip na kraju.

Sto se tice poredjenja Pioneera sa drugim plejerima, evo mog misljenja (naravno subjektivnog) sta je ono sto drugi nemaju:

- niko ne pominje kvalitet slike, a to je jedna od najvecih prednosti. Pioneer ima 108 MHZ 12-bit izlazni konvertor i za dva koplja sije ostale (uglavnom 54MHz 10-bit a ima ih i sa jadnih 27MHz-a). Ovakav izlazni stepen je svojstven visoj klasi DVD plejera, ne znam da li se ista bolje moze dobiti za < 1000$. Medjutim u radu sa Sony televizorima ima problema, krivljenje slike i sl, pa obratite paznju na ovo. Ja imam LG Flatron 100Hz i preko RGB je slika fantasticna.
- audio kvalitet - na audiofilskim forumima ljudi kazu da je zvuk koji daje pioneer 575 (a valjda i 470, u pitanju su gotovo iste ploce) u rangu CD plejera klase 500-1000$. Ja na zalost nemam cevna predpojacala i ostalu egzotiku, ali mogu reci da 470 zvuci podjednako dobro kao moj modifikovani Techics 377 CD plejer.
- sa najnovijim firmverom, ovo je definitivno najbolji divx plejer: bira se velicina, polozaj, boja titla , boja trake iza titla, titl ne mora da ima isto ime kao avi, rade sub, srt, smi, ssa ali ne i txt, ima kompenzaciju "kockica" u filmu, divx6 sa integrisanim titlovima radi savrseno.
- kvalitet izrade iako ne izuzetan ipak je mnogo bolji od konfekcijskih plejera koji se kod nas prodaju.

Naravno ima i mana, nista nije savrseno. Ipak pozitivno odnese prevagu, tako da nisam video nekoga ko je kupio doticni uredjaj a da nije extra zadovoljan njime.

Cena je nazalost povecana, kad sam ga ja uzimao bio je smesnih 105e. Ako bi cena pala, svima bezrezervno preporucujem ovaj plejer.
[ dejoa @ 20.04.2005. 09:25 ] @
Citat:
damil: Molim Vas i meni recite gde ima "Pioneer 470" da se kupi u SiCG ili "Pioneer 575A", ako nije velika razlika u ceni. Naravno na PM!

I da li znate koje su razlike izmedju Pioneera 470 i Philipsa DVP630, jer neki hvale i ovaj model!?

Hvala!

Ja sam DV-575A uzeo u PG za 160€ (sad je malo skuplji). Ako si nedje u bliyini javi na PM.
[ dadodado @ 20.04.2005. 11:49 ] @
vec sam pisao o ovom problemu, al nitko ne odgovara. Ima li kod vas malih trzavica prilikom izvodenja Divx-a i DVD-ova, il je to kod mene nesto u krivu. Onako slika malo zatrza pa opet pici dobro. Imam pioneer 575. Sto se tice mahine ona cita sve zivo i nezivo. Stvarno je u odlicna.
[ indicator1 @ 20.04.2005. 12:51 ] @
Citat:
dadodado: vec sam pisao o ovom problemu, al nitko ne odgovara. Ima li kod vas malih trzavica prilikom izvodenja Divx-a i DVD-ova, il je to kod mene nesto u krivu. Onako slika malo zatrza pa opet pici dobro. Imam pioneer 575. Sto se tice mahine ona cita sve zivo i nezivo. Stvarno je u odlicna.

Kod mene toga nema, mozda je kod tebe u pitanju konverzija NTSC u PAL? Da li ti se to javlja na svim diskovima ili samo na nekim?
[ dadodado @ 20.04.2005. 14:44 ] @
Na svim Divx-iam. Prije nisam imao boje pa sam prebacio na PAL. Nije to stalno, vec nekad malo trzne dva, tri puta onda ide normalno bez trzanja pa opet trzne malo i tako. Nisam gledao DVD-ove, samo jedan sam pogledao, kad ono i na njemu. Mislio sam da kod njih (DVD-ova) nece bit tih trzavica. Morat cu ih nabaviti vise , pa cemo vidjeti.
[ dejoa @ 21.04.2005. 09:19 ] @
Citat:
dadodado: vec sam pisao o ovom problemu, al nitko ne odgovara. Ima li kod vas malih trzavica prilikom izvodenja Divx-a i DVD-ova, il je to kod mene nesto u krivu. Onako slika malo zatrza pa opet pici dobro. Imam pioneer 575. Sto se tice mahine ona cita sve zivo i nezivo. Stvarno je u odlicna.

Ni ja nemam takvih problema. Stavi neki drugi FW.
[ dadodado @ 21.04.2005. 10:40 ] @
Ne trza ni kod mene stalno. Trzne malo pa ona 3-4 minute ne pa opet trzne. Malo zivcira. Posebno kad sam citao da je jedan od boljih playera (sto se tice kvalitete slike). Ima li to kake veze sa brzinom snimanja na cd-u. Snimao sam na maximumu (40x il 42x) filmove. Nisam bas u potpunosti siguran u to morat cu jos pogledati, ali kad ugasim titlove onda ide normalno.
[ kiza063 @ 21.04.2005. 10:57 ] @
Probaj sa najnovijim firmware-om jer mi je čudno da kad isključoš titl on radi normalno ako ti to ne pomogne onda je neka greška u uređaju, jer on može da secka samo zbog lošje podržanog codec-a ( neki od Xvid ) a ne zbog titla.
[ NeoG @ 21.04.2005. 12:01 ] @
Citat:
indicator1: Medjutim u radu sa Sony televizorima ima problema, krivljenje slike i sl, pa obratite paznju na ovo.

Je li ovo neki generalni problem kompatibilnosti Sony-ja i Pioneera , ili zavisi i od tipa TV-a?
I jel postoji neki siguran nacin da znam da li radi sa mojim tv-om (KV-29CL11)
Neke od karakteristika su :
SmartLink
2 x Scart (1 x RGB)

Hvala unaprijed
[ milosvas @ 21.04.2005. 13:12 ] @
Imamo isti Sony model televizora i meni radi perfektno 470.
[ indicator1 @ 22.04.2005. 07:45 ] @
Ovo za Sony televizore sam preneo sa drugih foruma, vise korisnika se zalilo tako da to nije usamljen slucaj. Vazi za 100Hz-ne modele, za RGB konekciju, ali izgleda ne za bas sve, tako da jedino ostaje metoda probe. Kompozitna veza koliko se secam radi dobro bez obzra na model.

Citat:
dadodado: Ne trza ni kod mene stalno. Trzne malo pa ona 3-4 minute ne pa opet trzne. Malo zivcira. Posebno kad sam citao da je jedan od boljih playera (sto se tice kvalitete slike). Ima li to kake veze sa brzinom snimanja na cd-u. Snimao sam na maximumu (40x il 42x) filmove. Nisam bas u potpunosti siguran u to morat cu jos pogledati, ali kad ugasim titlove onda ide normalno.

Probaj da snimis film manjom brzinom, pa vidi da li se javlja "trzanje", to bi mogao da bude uzrok. Ako Pioneer ne drzi ceo titl u memoriji vec ga parcijalno ucitava, velika je sansa kod losih diskova da kad god se otvori titl fajl, malo zastane citanje avi-ja pa zato (mozda) kod tebe nema trzanja kad iskljucis titlove - nema prekida u citanju avi fajla. Ovo je samo pretpostavka, zato probaj.

Ovu pojavu kod mene nisam uocio, valjda bih je do sada primetio da postoji. Imam filmova i na najgorim no-name diskovima al su svi snimani sa <= 24X.
[ dadodado @ 22.04.2005. 13:39 ] @
Vidjet cemo. Jedino mi je bilo cudno sto je na DVD-u bilo trzanja, ali to je neki nas DVD (malo losije kvalitete, snimak). Sad sam nabavio 20. DVD-ova pa cemo vidjeti. Kod njih nebi smjelo biti problema. A sto se tice trzanja. Netrzne svaki put kad se titl otvori, vec onako neodredeno (nekad netrzne po pla sata, pa onda malo i tako). Neda mi se sada svaki divx presnimavati na manjoj brzini (treba presnimit opet brdo filmova). Vidjet cu to kad budem snimao nove filmove. U svakom slucaju puno hvala.
[ majevica @ 23.04.2005. 15:59 ] @
@indicator1
Brale kad ce biti mtz-ova 6 verzija firmware za 575 modifikovana sa tvoje strane sa srpskim i ostalo sta ti odradjujes? Mogao bi i ja to da odradim ali ipak ti se bolje tu snalazis od mene koliko vidim i dosadasnje stvari su bile odlicne.
pozdrav majevica
[ indicator1 @ 25.04.2005. 11:25 ] @
Nisam probao MTZ-ov V6 ali mislim da je to potpuno isti firmver kao i onaj ciji je link postavljen u ovoj temi, samo sa nesto drugacijim fontovima. Prakticno nema sta da se doda, sve sto bih ja mogao da modifikujem vec je uradjeno. Srpski meni je ionako uradio AlltoDVD, ja to sigurno necu raditi jer zahteva vremena koga bas i nemam. Za sve ostale dorade MTKRemaker ce biti dovoljan (fontovi, pozadine...).
[ goku @ 25.04.2005. 11:49 ] @
da li se moze na najnovijem firmware-u mijenjati velicina titlova sa 2x display ???
stavio sam ga i normalno radi,ali ne reagira kad 2 puta stisnem display na daljinskom.ili ima neki drugi nacin ????
[ gorang @ 25.04.2005. 13:06 ] @
to sa dva puta klik na display je u stvari bio bug u jednoj od prethodnih verzija, sada velicinu lepo odaberes u meniju...
[ goku @ 25.04.2005. 20:23 ] @
znam da ce izgledati smijesno,ali gdje u meniju ???svi divx-i su mi sa .sub ili .srt titlovima (gledao sam ih prije na playstation-u 2),pa mi ih 470 ucitava odmah sa filmom.cak mi ih ne prikazuje u meniju od diska kad udem u njega,ali ih zato normalno iskljucuje i ukljucuje na tipku subtitle.ali nigdje nisam nasao opciju za podesavanje velicine titla-ni u home meniju,ni u top meniju,ni u meniju diska.firmware sam skinuo sa ovog linka :

http://pioupdate.tripod.com/

na slici pozadine je pioneer dv 470
dajte mi molim vas objasnite gdje se nalazi ta opcija
[ gorang @ 25.04.2005. 21:47 ] @
ups, nisam mislio da pitas za taj fw, najnoviji skini odavde:
http://mtz.softpedia.com/
ili odavde:
http://grgart.tripod.com/pioneer/fw.htm
[ goku @ 25.04.2005. 22:18 ] @
Hvala na pomoci prijatelju.
mislio sam da je najnoviji firmware sa onog linka koji sam stavio.
[ indicator1 @ 26.04.2005. 08:02 ] @
Da ne bude vise zabune, ukinucu pioudate.tripod.com. To je bila "moja" modifikovana verzija zasnovana na 2.09 fabrickom i u njoj nema izbor velicine titla, a to sve lepo pise (pisalo je) na sajtu.
[ dadodado @ 28.04.2005. 11:57 ] @
Evo mene opet. Sto se tice trzanja slike na DVD-ovima to je bila stvar do DVD-a. Losa kvaliteta. Al me jos pati trzavica na divx-ima. Ipak nema veze s titlovima. Steka samo kada kadar zahvati sirik prostor, i to trza samo onaj dio u pozadini, malo, jedva primjetno (nije mi to jasno, valjda bi trebala trzati cijela slika). Ima li takih stvari kod vas. Jednostavo to covjeka zivcira.

I moze li jos neki prijedlog sto se tice kupovine zvucnika. Posto 575 ima 5.1 izlaz. Koje zvucnike kupit za iznos od otprilike 150€. Treba li s pojacalom il ne, i ostalo. Posto bas nisam upucen u to.
[ damil @ 29.04.2005. 15:57 ] @
Moze li neko biti ljubazan, i postaviti ovdje sliku nekog divx filma sa slovima da vidimo kolika su najveca slova na pioneeru 470 ili 575a?

Hvala unaprijed!
[ kamicak @ 29.04.2005. 17:18 ] @
Da li je istina da stize novi model Pioneer-a 480, pa zato nema nigde model 470?
Pozdrav
[ tjkomi @ 10.05.2005. 20:54 ] @
POZDRAV SVIMA!!!

Da li iko zna gde se trenutno u Beogradu moze kupiti Pioneer DV-575?

Odgovor mi posaljite kao PRIVATNU PORUKU.

HVALA!!!
[ yu_pilip @ 10.05.2005. 22:22 ] @
Da li sam ja jedini kome ne radi opcija pomeranja titla u MTZ v6 ili je to nesto uobicajeno? Tj, opcija postoji i radi, ali ne daje nikakve rezultate.
[ yu_pilip @ 11.05.2005. 00:17 ] @
Ili ajde konkretnije, kako da namestim da mi titl na divx-u da mi bude na onoj crnoj liniji ispod filma? On se pomeri dole kad se na ekranu pojavi npr. "This action cannot be performed" (ili sta vec pise), ali se vrati gore cim ovo nestane... HELP!
[ indicator1 @ 11.05.2005. 07:29 ] @
Nisam probao MTZ V6, ali je procedura je vrlo jednostavna: udjes u meni, podesavanje titlova, nadjes position, koliko se secam moze da ide u plus i minus, podesis , izadjes iz menija. Potom ugasis pa upalis plejer i to je to.
Inace poziciju titla mozes podesiti i programom MTK Windows.
[ yu_pilip @ 11.05.2005. 10:45 ] @
Hvala!
Samo je trebalo da ugasim pa da upalim player... Toga se nisam setio.
[ kali @ 18.05.2005. 01:12 ] @
kratke upute za citanje titlova:

1. download nekakav software za obradu titlova: npr SUBTITLE WORKSHOP
2. titlove bilo kojeg formata (srt. sub. txt...) otvoriti u tom programu i prebaciti iz frames u TIME
3. spremiti kao subrip u .srt formatu sa istim imenom kao i film

I svaki ce player ocitavati te titlove!
[ msav @ 12.06.2005. 15:31 ] @
Da li je neko probao MTZ v7 na DV-470 ? Izgleda da samo sa default fontom
ima podršku za naša slova a onaj medium mi je taman po veličini.

Ima li leka ?

Zašta služe language podešavanja za subtitles? Kada stavim "sr" nema
nikakve razlike.
[ gorang @ 12.06.2005. 18:07 ] @
pogledaj na forumu (mtz), neko je to vec isravio...

ima i noviji, pogledaj na poljskom forumu
http://forum.divx.pl/viewforum.php?f=38
od novih opcija postoji sound volume +-

language podesavanja su ustvari zeljena default podesavanja za DVD, recimo imas dvd na kome se nalazi engleski i srpski audio, i engleski i srpski prevod, ako je tvoj uredjaj podesen na 'sr' on ce pokrenuti srpski audio i prevod.... bar bi trebalo :)
[ goku @ 14.06.2005. 14:03 ] @
da li se moze gledati film u windows media video formatu na dv-470 sa trenutnom fw verzijom ???
[ kali @ 17.06.2005. 02:11 ] @
Da li se moze Pioneer DV-470 optickim kabelom spojiti na usb creative sound blaster da dobijem zvuk 5.1? Zanima me jel tko to probao i kako da to napravim? Hvala
[ yoohoo @ 06.10.2005. 23:19 ] @
Ima li neko najnoviji firmware sa raznim velicinama i bojama slova, ali da je za raspored 1250, a ne za 1252...
10x
[ etar @ 05.12.2005. 18:45 ] @
zdravo
jel bi mogao neko da mi posalje poruku
gde da kupim model 470?
hvala
[ yu_pilip @ 06.12.2005. 14:05 ] @
tesko da ces uspeti bilo gde da ga sada nadjes..... po bilo kojoj ceni....
[ etar @ 07.12.2005. 12:20 ] @
a neki sonyev
slican po karakteristikama
ili pak pioneer?
[ yu_pilip @ 07.12.2005. 12:29 ] @
Ja bih izabrao pioneer. Eventualno samsung. Sony je dosta skup, ali je i verovatno dobar - ne znam nisam imao nikakva iskustva sa sond dvd/divx playerima, ali renome firme obecava.
[ etar @ 07.12.2005. 13:44 ] @
i ja sam vise za pioneer..
jel bi mogao da mi preporucis neki model
koji mogu da nadjem u beogradu?
a i dalje ostajem i za sony,
jer mogu da dobijem njihove proizvode
po nizim cenama...
[ calexx @ 14.12.2005. 09:52 ] @
Citat:
yu_pilip: tesko da ces uspeti bilo gde da ga sada nadjes..... po bilo kojoj ceni.... :(

Verovatno neće mnogo da vam znači ali ovde ga još uvek ima mada po onoj većoj ceni od oko 12k (jel beše nije zabranjeno pisanje cena?). Ja sam ga pazario pre jedno mesec dana za 8999, slučajno sam naleteo na njega u radnji koju drži moj poznanik. Kaže da nije u pitanju neki škart ili primerak vraćen sa reklamacije ili tako nešto, sve normalno radi, nabacio sam poslednji Gufiakov firmware i izuzetno sam zadovoljan. Planirao sam da kupim 585 ali ovo nisam mogao da propustim. Naravno, u radnji je bio samo taj jedan komad. :(
[ borac2 @ 17.05.2006. 21:45 ] @
imam pioneer 575. odlican je ali bi ga htio jos nadograditi. imam titlove, velicinu slova. ako zna netko jos koje adrese za nadogradnju slobodno mi posaljite. pozdrav!!
[ calexx @ 21.05.2006. 00:34 ] @
Šta još kod njega može da se nadogradi? Ako su ti titlovi u redu, nema šta tu više da se radi. Sve je skoro savršeno.
[ borac2 @ 21.05.2006. 09:23 ] @
hti bi ako se moze kod sviranja pijesama da ima neku pozadinu, jednostavno
da se nesto desava da nije samo prazan ekran ili naziv pijesme. i jos te
neke sitnice ako ima za nadograditi.