[ Goran Rakić @ 08.03.2002. 19:06 ] @
Ovako. Ocigledno da imam problem. Podesavao sam Apache, PHP, CGI, Mail server, DNS. E sada to kako tako radi osim ovog zadnjeg koji se dosta cudno ponasa. Hvata zahteve i obradjuje ih (sada sve ide preko njega) ali... Napravio sam zonu alfasport.co.yu i NS, SOA, MX, A i CNAME (jedan) i sve lepo radi kada to pustim u lokalu... Ja ukucam www.alfasport.co.yu i onda moj virtual LAN posalje zahtev DNS-u, ovaj pronadje CNAME, A... i prikaze odgovarajuci Virtual Host u Apache-u. Isto tako radi i mail server na mail.alfasport.co.yu. E sada problem, kada idem na DNS LookUp nekada dobijem timeout, nekada odgovor kako kada. Kada idem na ping www.alfasport.co.yu dobijem komunikaciju preko 127.0.0.1 sto i treba (posto sve testiram u lokalu). Ali ako kazem nekome da u dialup knoekciji (windows) odredi da koristi DNS na mom trenutnom IP-u (postavim moj DNS da slusa pitanja sa te IP adrese - moje trenutne), on ne moze da otvori nijedan jedini sajt, a upiti ni nestizu do mog DNS-a. Sta sam pogresio? evo kako izgleda podesavanje: (xx.xx.xx.xx predstavlja moj trenutni IP) Posto mi sa oznako code jede neke znake fajl (txt) je u prilogu Znaci u lokalu kod mene sve radi, ali preko mreze nece. Takodje ako stavim umesto xx.xx.xx.xx 127.0.0.1 sve lepo radi... Molim za bilo kakvu pomoc... |