[ Milan @ 08.03.2002. 20:24 ] @
| Zamolio bih nekoga da mi detaljno objasni kako da napravim dugme u flashu. Ja sam tek poceo da radim sa ovim i ne kontam kako se to radi. Citao sam neke tutoriale ali mi i dalje ne uspijeva.
Ja napravim ona 3 dugmeta ali ne znam sta treba sa poljem hit i ne znam kako se to povezuje...
molim vas opet da ako znate ovo objasnite sto bolje.
Unaprijed zahvalan
Pozdrav |
[ prosams @ 09.03.2002. 09:36 ] @
Sine, otvoriš Flash help i naučiš. Prvo pređi kopmletan help, pa onda tek počni da učiš sa neta složenije stvari
Konkretnio, hit poljem označavaš površinu osetljivosti dugmeta, tj. da li će površina osetljivosti biti veličine dugmeta, veća ili manja.
[ Dart_jedI @ 11.03.2002. 13:01 ] @
Citat:
prosams:
Sine, otvoriš Flash help i naučiš. Prvo pređi kopmletan help, pa onda tek počni da učiš sa neta složenije stvari
Konkretnio, hit poljem označavaš površinu osetljivosti dugmeta, tj. da li će površina osetljivosti biti veličine dugmeta, veća ili manja.
DOBAR ODGOVOR!!!:)))
[ kewy @ 12.03.2002. 09:59 ] @
[ hajduk7 @ 10.02.2007. 00:45 ] @
up- je normalan izgled dugmeta over-kad misem predjes preko dugmeta down-kad ga pritisnes i hit-kad dugme izvrsi zadatu komandu
[ alokiN_GL @ 12.02.2007. 16:23 ] @
1. U novoj datoteci nacrtajte elipsu-to ce biti Vase komandno dugme.
2. Pomocu alatke Selection selektujte celu elipsu i pretvorite je u simbol pomocu menija Modify. Convert to Symbol. Nazovite ga MojeDugme, proverite da li je parametar Behaviour postavljen na Button i kliknite OK.
3. Sada morate editovati master verziju simbola dugmeta koje ste upravo kreirali. Kliknite duplo primerak dugmeta, cime cete uci u master verziju; u njoj cete videti oblik (shape) eliose koju ste ranije nacrtali.
4. Da biste obezbedili potpunu efikasnost, konvertujte oblik elipse u simbol pre nego sto pocnete da dodajete kljucne kadrove. Selektujte celu elipsu, aktivirajte komandu menija Modify, Convert to simbol, dodelite naziv Oval novom simbolu, parametar Behaviur postavite na Movie Clip i kliknite OK.
5.Sada prvi kljucni kadar sadrzi primerak simbola Oval. Proverite kadar Over u kljucni i u njemu obojite simbol Oval(selektujte ga, pa u panelu propertes iz padajuce liste Color Stiles izaberite Tint, odaberite nijansu - hue i podesite klizac na 100 odsto). Ako zelite, mozete promeniti cak i velicinu promerka Oval i naciniti ga nesto vecim.
6. Pretvorite i kadar Down u kljucni. Flesh ce u njega automatski kopirati sadrzaj predhodnog kljucnog kadra - iz kadra Over. Pomerite neznatno primerak simbola nadole i udesno; selektujte primerak pa pritisnite strelicu nadole(na tastaturi) dva puta i strelicu udesno dva puta.
7. Vratite se na glavnu scenu i testirajte animaciju.
Izvor: Flash MX 2004, Phillip Kerman.
[ akasha org. @ 13.02.2007. 23:23 ] @
Ja koristim Flash 8 Prof. i uopshte ne koristim button simbole. Jeste da imaju ta 4 stanja, pa se tu i tamo lakshe odredi izgled za Up, Down... ali meni movieClipovi odradjuju posao + koristim i filtere... Bevel, npr. A filteri nisu definisani za button. Postoji li josh neka prednost buttona u odnosu na MC?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.