[ Radudzoni @ 21.09.2004. 12:21 ] @
Gde treba da stavim:
Code:
FormsAuthentication.SignOut();

kako bih izlogovao korisnika kad zatvori browser, ako se sam nije izlogovao klikom na dugme...?
[ havramm @ 21.09.2004. 14:20 ] @
Ne treba nigde, posto se sesija automatski prekida nakon zatvaranja browser-a.
[ Radudzoni @ 22.09.2004. 11:02 ] @
To jeste... ali, cooki je i dalje vazeci i kada se ponovo pokrene aplikacija poslednji korisnik ostaje ulogovan... Inace znam da mogu da odredim koliko ce cooki da vazi
ali kako da ga ponistim kad se citac zatvori ( i da li je to moguce???)...

Hvala.
[ akrosoft @ 22.09.2004. 11:27 ] @
Mislim da ti je jedino resenje da koristis javascript dogadjaj window.onclose prilikom koga ces korisnika preusmeriti na .aspx stranicu u kojoj ces uraditi na page_load dogadjaju, SignOut i kontrolisano zatvoriti browser. Jedino ti ostaje problem, ako korisnik ne zatvori browser nego ukuca drugu adresu na istoj stranici, ali mislim da i to mozes da kontrolises, i da i u tom slucaju radis SingOut.
[ havramm @ 22.09.2004. 14:30 ] @
Citat:
Radudzoni: To jeste... ali, cooki je i dalje vazeci i kada se ponovo pokrene aplikacija poslednji korisnik ostaje ulogovan... Inace znam da mogu da odredim koliko ce cooki da vazi
ali kako da ga ponistim kad se citac zatvori ( i da li je to moguce???)...

Hvala.

Mislim da ovo nije tacno vec da zavisi da li cookie postane nevalidan automatski kada se zatvori browser - da li si mu explicitno rekao da bude perzistentan (konstruktor FormsAuthenticationTicket, parametar isPersistent).

Pogledaj i ovo:FormsAuthenticationTicket on browser close, post Venkat Chilakala (MS)
[ Radudzoni @ 22.09.2004. 23:53 ] @
Citat:
Mislim da ovo nije tacno vec da zavisi da li cookie postane nevalidan automatski kada se zatvori browser...

Batice, ne mislis nego znas;-)... a Constructor samo sto nije "progovorio" (al' nema ko da pogleda....

hvala... i izvini na cimanju...
[ v.marko @ 24.09.2004. 10:17 ] @
ako u .NET- u postoji parametar kojim se navodi vremenska validnost cookie-ja, stavis parametar na neki prosli datum, npr. 1990 godinu i cookie se automatski brise kada se zatvori browser..

probaj sa tim

marko