[ djnesha @ 23.09.2004. 00:19 ] @
| Jao kako ovo programiranje zna da iznervira coveka! Stvar je jednostavna: ovaj kod nece da radi:
With MediaPlayer1 do begin
Filename := 'animacija.AVI';
DeviceType := dtAVIVideo;
Display := Panel1;
Open;
Play;
end;
Startuje se forma i nema nicega, tj. sve stoji. Ubacivao sam je i u oncreate, onclick i nece pa nece da krene animacija! U cemu je problem, recite mi molim vas!!!
Jednostavno zelim da u delphiju pustim jedan klipcic. |
[ neuromancer @ 23.09.2004. 08:48 ] @
Jedino sto mi pada na pamet trenutno je da nisi naveo pravu putanju do
fajla koji zelis da pustis. Ako ovako stoji onda on mora da ti bude i
istom direktorijumu gde je i sama aplikacija, ako nije navedi celu
putanju.
poz
[ djnesha @ 23.09.2004. 12:18 ] @
Ma tacne su sve putanje, navodio sam i punu i ovako i nece pa nece. Ali, mislim da je problem u samom Delphiju! U ovoj verziji, kada ga instaliram, da bi se krekovao mora da mu se iskljuce sample programi i sample data pri instalaciji kao i neki klijent (govorim o verziji 6). Da li je moguce da zbog toga nece? Ili zbog win XP-a? Recimo u XP-u nece server-klijent komponenta u Delphiju 6 da radi uopste!
[ Zmaj @ 24.09.2004. 01:20 ] @
baci taj d6 i nabavi drugi ili probaj d7. inace pogledacu, radio sam sa media playerom. mozda budes imao problem sa win9x, jer win9x u odredjenom stanju nece da prosledjuje poruke, pa se desavalo da na prosledi poruku da je avi gotov.
[ djnesha @ 24.09.2004. 02:01 ] @
Moracu da probam sa drugom verzijom. Ma najgore od svega je to sto mi je onaj kod radio pre godinu dana (na WinMe i delphi4) ali se ne secam da li mi je mozda radio i sa d6!? Ovo je example iz helpa, znaci mora da radi..
Ma da se ubije covek..
[ burex @ 24.09.2004. 21:26 ] @
dtAVIVideo sluzi verovatno za nekompresovani AVI format.
Probaj sa: DeviceType := dtAutoSelect;
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.