[ mico3002 @ 23.09.2004. 05:35 ] @
Vec dugo pokusavam da napravim Knoppix bootable CD ali nikako da proradi.
Boot sequence mi je OK ide prvo floppy,CD-ROM, Hard drive,etc.

Message kaže No Operating System.

Koristio sa Roxio Classic da napravim bootable CD kao hard drive emulation (unutra je .img i BOOTCAT.BIN).

Ali nasao sam ovaj link koji nesto govori o tome
http://www.sadyc.net/UBCD_Knoppix.html

Sta bi mogao biti problem?

[ filo @ 23.09.2004. 09:19 ] @
ne shvatam pitanje
jel nemas knoppix butabilan iso?
[ tdjokic @ 23.09.2004. 09:50 ] @
Izvinjavam se za off-topic pitanje - vec drugi put smatram da je tema zakljucana kad vidim u donjem desnom uglu [ ] u poruci o premestanju poruke. Da li je to zaista tako ili o cemu se radi? Cim vidim [ ] ja i ne pokusavam da odgovorim.
[ Vaxter @ 23.09.2004. 10:20 ] @
Pa kakav ti to Knoppix imash ako vec nije bootabilan???
U tome i jeste sav smisao Knoppix-a!
On dolazi bootabilan.
Cak kad se instalira i ne lichi vishe sam na sebe.
Vishe mi izgleda kao Debilan, ovaj Debian....

Da se nisi zeznuo pa raspakovao iso???

Aj ako ti bash ne uspe mogu ti iz mog image-a izvuci boot deo pa ti poslati.
[ Milan Andjelkovic @ 23.09.2004. 11:32 ] @
Citat:
tdjokic: Izvinjavam se za off-topic pitanje - vec drugi put smatram da je tema zakljucana kad vidim u donjem desnom uglu [ ] u poruci o premestanju poruke. Da li je to zaista tako ili o cemu se radi? Cim vidim [ ] ja i ne pokusavam da odgovorim.

Poruke o premeštanju teme uvek imaju [ ]. Tako je namešteno da niko od moderatora ne bi dirao te poruke, kao što se dešavalo nekada, iz nepoznatih razloga :)

Navikni se da ignorišeš to, kada vidiš poruku o premeštanju.
[ tdjokic @ 23.09.2004. 12:24 ] @
Citat:
Milan Andjelkovic: Poruke o premeštanju teme uvek imaju [ ].

Hvala za objasnjnje. Inace, coveku sam odgovorio na mail, onoliko koliko sam znao - da ne treba nista da menja, nego to sto skine da nareze na CD, zatim da u BIOS-u podesi da mu je cdrom prvi divajs za podizanje i tako ce se Knoppix kao takav i startovati.
[ filo @ 23.09.2004. 12:29 ] @
ako si mu rekao da
Citat:
tdjokic: to sto skine da nareze na CD.
onda si ga malo zayebao.
Imace cd na koji je narezan iso fajl
[ Vaxter @ 23.09.2004. 12:33 ] @
Bash tako!
Sam iso ne reze na CD, nego radi burn image.
Alcohol 120% je najbolji za takve stvari.
[ tdjokic @ 23.09.2004. 13:19 ] @
Pardon! Za sve je kriv nesporazum oko [ ]. Dakle, ne verujem da sam ga zezno, jer sam mu rekao malo vise nego vama ovde. Ovde sam preneo samo priblizno. Kao prvo, dao sam mu adresu Knoppix sajta, gde o tome ima sve to na siroko i na dugacko. Za narezivanje sam mu rekao da ja to nikada nisam radio (sto je istina) i da o tome ne znam nista precizno, ali da ne bi smeo da ima problema ako sve to nareze prema postojecim principima, meni nepoznatim.