[ Srki__ @ 28.09.2004. 14:59 ] @
trenutno koristim XP, ali win mi se generalno smučio,
hteo bih da pređem na linux ili unix sistem, možda mi to bude još gore , ne znam ali moram da probam. uzeću mandrake, i sad jurim drivere, konkretno imam gforce 2 i na sajtu sam potražio driver ali ne znam koji da skinem za Linux IA32 AMD64 ili IA64???
sta znače te oznake i gde mogu na nađem dobre drivere??
unapred hvala
[ Gordon Bennett @ 28.09.2004. 15:45 ] @
to su oznake procesorske arhitekture. Ukoliko nemas amd athlon64 (AMD64) ili intel Xeon (IA64), nego neki celeron, pentijum ili athlon xp, onda skini IA32.
[ Srki__ @ 06.10.2004. 14:42 ] @
aha, ok hvala
[ Srki__ @ 08.10.2004. 02:45 ] @
graficku, zvucnu, lan i te osnovne je sam prepoznao mandrake9.
u uputstvu za modem kaze da extrakujem u folder i onda "cd into" folder gde je otpakovano. CD??? sta to znaci, i posle pise da kucam MAKE CLEAR, gde to kucam??
[ tdjokic @ 08.10.2004. 03:17 ] @
Citat:
Srki__: graficku, zvucnu, lan i te osnovne je sam prepoznao mandrake9.
u uputstvu za modem kaze da extrakujem u folder i onda "cd into" folder gde je otpakovano. CD??? sta to znaci, i posle pise da kucam MAKE CLEAR, gde to kucam??

cd = change direktory, tako nekako, promeni direktorij

Ako radis graficki, u Konqueroru, onda klikom desnog dugmeta na drajver dobijes meni pa pise tamo Action / biras Extrat here i dobije novi folder. Kliknes na njega i u njemu si. To ti je najbrze cd. Sad kad si tamo, ides na vrh, Tools / Open terminal i tu kucas Make clean - nije clear, nego clean. Verovatno je to najbolje raditi kao root, to poznajes po tome da je u terminalu na kraju reda znak #. Ako je $ onda si obican korisnik. Mozda moze da prodje i pomocu "su" - to otkucas, pa Enter i on trazi root password itd. Ima tu raznih sitnica koje ces morati i sam da otkrivas jer i nisu bas identicne svuda.
[ Srki__ @ 22.10.2004. 22:51 ] @
uh, hvala (sa zakasnjenjem)
poceo sam da provaljujem, ali imam muke sa modemom
prijavljuje gresku prilikom extrakovanja
[ tdjokic @ 22.10.2004. 23:20 ] @
Kakav drajver imas? Mozda je vec spreman, mozda ga ne treba extrakovati. Sigurno ima tamo neki fajl u stilu "Redme" ili slicno, pa malo citaj. Obicno tamo ima mnogo toga, ali ce ti se postepeno razjasniti. Evo ti primer nekog drajvera koji se mora extarkovati: ltmodem-8.26a9.tar.gz, to ti kazu ove oznake na kraju "tar.gz". Malo je cudno da javlja gresku prilikom extrakovanja. Jesi li ga sam skidao sa neta? Mozda je lose skinut.