[ MilošV @ 01.10.2004. 06:59 ] @
| Ili jos bolje, sto da uradim da bi mi umjesto explorer.exe windows podizao neku drugu aplikaciju?
Znam "kako se to radi" na win98, treba mi za 2K/XP...
Neeeee, necu da pravim virus, samo da sprijecim neke moje operatere da igraju igrice na kompjuteru koji nije predvidjen za to :) |
[ Black_eyed @ 01.10.2004. 07:54 ] @
Ne znam za ovo prvo, nikada mi to nije palo na pamet.
Ako hoces da ogranicis prava korisnika zar nije logicno da im se urade odgovarajuci profili u kojima su maksimalno ograniceni, jos u kombinaciji sa nekim dobrim Tweak-erom nece moci da mrdnu, osim u slucaju da ti ne saznaju administratorski pass, a to je uvek ljudska greska.
[ MilošV @ 01.10.2004. 08:17 ] @
Cao :)
Naravno da je to bolja kombinacija ali problem je sto ovi rade sa jednom specijalizovanom aplikacijom (nije moja, njemacka je :) kojoj je, da bi funkcionisala, neophodno da korisnik ima administratorska prava... Zato se jako cesto desava da obrisu nesto ili zeznu windows instalirajuci igre i div-x ove i radeci Bog_zna_sto...
Ova zamjena explorera se u 98-ici radila vrlo jednostavno, samo u win.ini fajlu promijenis liniju "shell=explorer.exe" u "shell=neka_druga_ap.exe"... Tako sam, svojevremeno, napravio da mi umjesto explorera podize wincmd i ferceralo je savrseno, ali kako ovo promijeniti u NT sistemima, nemam pojma...
Uglavnom, planiram da napravim aplikaciju koja ce "odmijeniti" explorer i imati samo mogucnost da pokrene ovu koja pravi svu zavrzlamu i napravi backup podataka, nista drugo... Mozda jos i da prikaze koliko je sati :)
[ Shadowed @ 01.10.2004. 09:58 ] @
Registry...
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\
Prepravi Shell entry sa explorer.exe na ono sto ti treba.
[ MilošV @ 01.10.2004. 10:15 ] @
Cushty! :)
Hvala :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.