[ choky @ 01.10.2004. 20:12 ] @

Pozdrav svima iz Linux svijeta!

Evo jedno kratko pitanje: Kako da pod Linuxom (Slackware) namjestim da kad npr. pod GNOM-om odem na shutdown tj. halt da mi u potpunosti iskljuci racualo?

Meni pocne gasiti racunalo, ispisuje sve one poruke a zadnja mu je poruka Power Off. Nakon toga moram rucno iskljuciti komp.

Pod Windozima mi sljaka sve ok. Naravno imam novo napajnaje pa nije stvar do toga. A i pod drugim verzija Linuxa koje sam isprobao ugase mi sve u potpunosti racunalo.

Znam da se u Slackweru mora dosta toga podesiti rucno. Problem je sto u ovom slucaju ne znam sto.

Unaprijed Hvala!!!
[ random @ 01.10.2004. 20:23 ] @
Edituj /etc/rc.d/rc.modules i nađi liniju

Code:
#/sbin/modprobe apm

Odkomentariši taj red (ukloni znak #). Zatim, da ne bi morao da restartuješ računar, kao root kucaj /sbin/modprobe apm. I probaj da li radi.
[ choky @ 01.10.2004. 21:48 ] @
Nemam rijeci. Nije ni dva sata proslo od kada sam postavio pitanje. Puno hvala na odgovoru. Rijesio sam problem.
[ random @ 01.10.2004. 21:49 ] @
Dva sata? Dobio si odgovor za 10 minuta. Pogledaj vremena poruka.
[ choky @ 02.10.2004. 19:18 ] @
Sorry za ona dva sata nisam mislio na tvoj odgovor, vec koliko je meni trebalo da se pojavim ponovno na forumu. I jos jednom HVALA!
[ weB_KiLeR @ 03.10.2004. 02:24 ] @
random je brzi ;)
Ja sam pogledao poruku i posle 15-20 min hteo da napisem odgovor kad sam video da me random pretekao sta da ti kazem mnogo si brz ;)