[ brnjo @ 02.10.2004. 00:29 ] @
Nakon dosta programiranja u turbo pascalu (informaticka natjecanja i slicno - uglavnom logicko-matematicko-iteracijski programi) poceo sam uciti c++ pomocu eckelove Thinking in C++ i pomalo iz Stroutstrupove The c++ programming language. Tako sam sve fino citao i pomalo pisao source i sve je fino, sve ide glatko osim ... Kad sam pokusao kompajlati svoj source nije mi uspjelo. Tada sam probao kompajlati primjer-program iz eckelove knjige (naravno uz 100% sigurnost da je kod ispravan) i takodjer nije uspjelo. Probao sam sa dva kompajlera Dev C++ i Borlandov bcc32. Kod prvog mi kod kompajlanja javi "unable to run program" vec u drugoj lini (bez obzira sto je u drugoj liniji, moze biti i //komentar), a kod drugog mi javi da ne moze nac iostream.h koji bi trebalo po defaultu naci (a ako ga stavim u isti dir onda ne moze nac druge header fileove koje on ukljucuje i tako dalje sve lancano do toga da ne moze naci definiciju funkcie "cout"). Molim da pomognete ako slutite ili znate u cemu je problem. Hvala unaprijed. EDIT : Za dev-cpp sak skuzio da nisam dl-dao gcc compiler sa dev-om. Koji sam ja zbunjen tip. :) Jos uvijek ostaje problem sa bc32 kompajlerom. |