[ antonija @ 02.10.2004. 18:33 ] @
Pozdrav! Ja imam zadatak da napravim klasu polinoma i to takvu da u vezanoj listi spremam parove(koeficijent, potencija) za pojedine clanove polinoma. Definirala sam strukturu el: Code: struct el { double koef; int pot; struct el *sljedeci; }; i klasu polinoma sa privatnim clanovima stupanj i pocetak_liste i sa konstruktorom: Code: Polinomi(int st, istream& is) { stupanj = st; struct el *novi_element = NULL; struct el *zadnji_el = NULL; struct el *prvi_el = NULL; pocetak_liste = new struct el; if (pocetak_liste == NULL) { cout << "Nema dovoljno memorije!" << endl; exit (1); }; for (int i = 0; i <= stupanj; i++) { novi_element = new struct el; is >> novi_element->koef; novi_element->pot = i; novi_element->sljedeci = NULL; if (i == 0) pocetak_liste = novi_element; dodaj_posle(zadnji_el, novi_element); zadnji_el = novi_element; }; } gde je dodaj_posle metoda koja stavlja novi_element u listu iza zadnji_element. Kompajler mi ne javlja nikakvu gresku ali kad pokrenem program u kojem inicijaliziram dva polinoma tim konstruktorom on zablokira. Mozete li mi pomoci? |