[ vladapro @ 02.10.2004. 20:33 ] @
Konfigurisao sam sambu kao PDC. i To radi. Medjutim kod vise racunara nije toliko prakticno a plus sto se prava tice nema neke mogucnosti. Koliko sam razumeo LDAP moze da se inmplementira u sambu i da bude nesto kao active directory u windowsu. Medjutim sam koncept ldap mi nije jasan ni kako da ga konfigurisem tako ako neko moze
nek pomaaaaaaaaaze.

pozdrav
[ Milos Sreckovic @ 05.12.2006. 06:23 ] @
Citat:
vladapro: Koliko sam razumeo LDAP moze da se inmplementira u sambu i da bude nesto kao active directory u windowsu.
pozdrav

Nisam siguran, ali mislim da ne moze. Ali mene interesuje druga stvar, krajnje slicna. Da li je moguce na bilo koji nacin proslediti namestanja u polisama putem sambe. Da li ima i neka hard core varijanta tipa, podesim na jednom racunaru, eksportujem to u neki fajl, i prilikom svakog logovanja na svaki racunar to importujem?
[ meka @ 05.12.2006. 07:46 ] @
vladapro, nisi baš dobro shvatio kako se to radi. LDAP se koristi kao baza za podatke (username, pass, prava .... koješta), dok samba radi posao samo PDC-a. Daklem, odgovor je i da i ne. Ja bih pre probao mudrost iz http://www.linuxjournal.com/article/7336. Javi šta si uradio!