[ Mikes @ 04.10.2004. 11:59 ] @
Koji je najlaksi nacin da se “sakrije” kod uradjen u php ?

Znaci, ako napisem programcic u php-eu, kako da napravim da onaj ko pristupa toj stranici ne moze vidjeti izvorni kod radjen u php-eu ?
[ mordor @ 04.10.2004. 12:40 ] @
ako si mislio da posetilac moze da vidi php src?? ne moze
ako si mislio da kriptujes program tako da kad ga ljudi downloaduju nemogu da vide src pogledaj www.zend.com
[ LaMpiR @ 04.10.2004. 16:39 ] @
pa php kod se ne moze vidjeti

Ako napises
<?php

echo "test";

?>

Ko posjeti sajt i pogleda source vidjece samo test...
[ set_X @ 04.10.2004. 16:57 ] @
Nisam siguran da li sam u pravu , ali mislim...

Kad okacis stranicu na server i otvaras je iz browsera , server automatski generise HTMl , stranicu i zato ti imas mogucnost da snimas str. u HTMl ,a ne u PHP.

Kad bi se PHP mogao skidati , vec pola sveta bi koristillo ES :)
[ oliver78 @ 04.10.2004. 17:25 ] @
Da nisi možda mislio na to da ako se npr. nekoj firmi proda aplikacija u php-u, a ne želimo da ima mogućnost da vidi i sors? To je već druga stvar. Može li malo na ovu temu? Jedno je rešenje u enkripciji(windows), a ima li nekog još?
[ Goran Rakić @ 04.10.2004. 19:03 ] @
A zasto enkripciji(windows). Enkriptovanje php koda radi i na ostalim platformama. Drugo resenje jeste ostavljanje dela skripte remote, sa validacijom prava pristupa tom web servisu.
[ oliver78 @ 05.10.2004. 01:01 ] @
Nisam radio na drugim platformama :( pa sam se ogranicio na ono što znam. Može li malo pojašnjenja oko ovog drugog rešenja. Znači li to da ipak kod ne može da se ostavi i "običnim smrtnicima" na računar (bez enkripcije) već samo npr. na jednom (u nekoj firmi etc.) na kome su fajlovi enkriptovani, a ostalima dozvoljen samo remot pristup tom web serveru? Da li se to ipak vraća na prvo rešenje? Problem je u tome da nekome treba da ostavimo "kupljenu" aplikaciju ili aplikaciju sa pravima autora na korišćenje u lokalu (localhost), a ne želimo da im "prodamo" kod? Da li je takvo rešenje moguće bez enkripcije?
[ NetworkAdmin @ 05.10.2004. 13:55 ] @
pa sad mozes tako a mozes i napraviti dobro smisljen backdoor pa ako neko ne plati onda udjes na server i radis sta ti je volja.

Na kraju krajeva haker samo dok mu ne uletis u sobu nije ulovljen
[ Mikes @ 07.10.2004. 10:06 ] @
U redu je.
Kada se pokrene php kod na serveru, on se u stvari i ne vidi!

Mislio sam da se vidi kao i svaka stranica html, pa sam se pitao kako ga sakriti.

U svakom slucaju, culi smo zanimljive ideje kada se php kod proda nekome.
[ Mikes @ 07.10.2004. 11:49 ] @
Interesuje me jos nesto!

Postoji li mogucnost da se program u php kodu pokrene sa obicne stranice .html ?

Hocu reci sledece: pristupa se obicnoj stranici koja ima extenziju .html ili slicno, a pri ucitavanju te stranice ona poziva i php kod i nesto se odradjuje. Moze li server prepoznati u tom slucaju php kod i odraditi ga.

[Ovu poruku je menjao Judge Dred dana 07.10.2004. u 14:43 GMT+1]
[ Jbyn4e @ 07.10.2004. 12:34 ] @
Moze ako se server podesi da html stranice "shvata" kao php. Mada ne vidim zasto bi to radio. Npr. umesto .php ekstenzije moze se staviti da bude i .wdr ili bilo koja druga, samo se podesi na serveru.
Ako imas .php fajl, onda mozes da kombinujes html/javascript i php. Npr:

Citat:
index.php
Code:

<? echo "ovaj deo je u php-u<br>"; ?>
<h2>Ovaj deo je u html-u</h2><br>
<script language="javascript">
document.write ("ovaj deo je u javascript-u");
</script>

[ Zoran Rašković @ 07.10.2004. 13:43 ] @
Citat:
Mikes: Interesuje me jos nesto!

Postoji li mogucnost da se program u php kodu pokrene sa obicne stranice .html ?

Hocu reci sledece: pristupa se obicnoj stranici koja ima extenziju .html ili slicno, a pri ucitavanju te stranice ona poziva i php kod i nesto se odradjuje. Moze li server prepoznati u tom slucaju php kod i odraditi ga.

Koja je svrha toga? Šta fali da stranica ima .php ektenziju? Ionako je na kraju finalni output čista HTML stranica.
[ Mikes @ 08.10.2004. 11:49 ] @
ok, ok.

Evo zasto mi ovo treba:
Ja bih htio da korisnik posjecuje html stranicu a ja u pozadini odradim brojac stranice i slicno, a korinik posjecuje obicnu html stranicu i ne zna da u pozadini nesto odradi.

Vjerovatno ima takvih rjesenja.
Evo npr. i ovaj forum cim dodjem na ovu stranicu, prepozna me kao korinika, a forum nema ekstenziju .php.

Nadam se da sam objasnio sta hocu.

Ima li rjesenja za to ?
[ flylord @ 08.10.2004. 12:22 ] @
procitaj malo o mod_rewrite. Pomocu njega (uz mozda malu modifikaciju aplikcije) mozes da dobijes URL-ove kao na ES-u. Nikakva nauka.