[ bogdan @ 05.10.2004. 12:54 ] @
na koji nacin se sa optickog vlakna, dakle svetlosni signal moze pretvoriti
u signal koji moze dalje da se vodi na neki switch ili mikrotik ruter.
postoji li takav uredjaj i kako se zove, da li neko zna bilo sta u vezi toga?
[ markom @ 05.10.2004. 13:29 ] @
Obično se zovu optical media converters. Kako se tačno zove uređaj, zavisi od toga šta konvertuješ na šta.

Koji tip optike treba da konvertuješ?

Marko.
[ jogurt @ 05.10.2004. 14:55 ] @
Treba ti konvertor koji sa jedne strane ima optiku, a sa druge
ethernet.

Evo na primer, u ruci imam jedan primerak D-Linkovog trancivera, nesto
matoro, 10BaseT to 10Base-FL converter-a koji radi upravo to. S jedne strane
imas RJ-45 prikljucak, s druge ST opticki konektor i ima malo eksterno
napajanje.
[ bogdan @ 05.10.2004. 17:45 ] @
pa u pitanju je opticko vlakno singl mode koje dolazi u zgradu.
predpostavljam da treba kovertor, da li znate postoje li kod i gde mogu da
nabavim iste?
[ Nesh-co @ 24.05.2005. 00:03 ] @
odi na www.geneko.co.yu ili jos bolje netiks.co.yu imas fiberoptickih konvertora od 60 - 250 evra za gigabitne mreze. Ljubazni su i mislim da ce te posavetovati. U netiksu potrazi Branka i reci Nesa te je preporucio iz Opstine Prokuplje.

[ bogdan @ 24.05.2005. 00:58 ] @
Citat:
U netiksu potrazi Branka i reci Nesa te je preporucio iz Opstine Prokuplje.

zaista je lepo kad posle 100 godina covek vidi odgovor na ovo tesko pitanje, a da pri tome to nisu moderatori. u svakom slucaju hvala Nesho, ali vec sam saznao za netiks, jedino sto nisam znao za ta dva lika.
thnx jos jednom.
[ Nesh-co @ 30.05.2005. 20:07 ] @
Ma nista, inace nisam obratio paznju na datum, ali j... ga namere su mi bile casne :) s tim da ipak nisam znao dal da pizdim zbog toga sto si duhovit, a ja trosio tastaturu ili sta vec, pa kao ono ok je.
Nista i drugi put.
[ netiks @ 26.06.2005. 00:56 ] @

'Ljubazni su i mislim da ce te posavetovati. U netiksu potrazi Branka i reci Nesa te je preporucio iz Opstine Prokuplje. '

Pozdrav svima, hvala lepim recima samo sto kod nas u firmi nema ni jednog Branka, ali nema veze... Predpostavljam da je problem sa konverterima resen...

[ Nesh-co @ 01.09.2006. 09:57 ] @
Ma ok ako si obrisao, mogao si bar da ostavis nevulgarno parce poruke cisto da ne ispadnem bez veze, al nema veze valjda je video to ko treba. A i trebalo bi da se zna da covek nije hteo da ispostuje coveka koji je prevalio 350km i potrosi na njega 5 minuta. U zdravlje.