[ DarkoNIS @ 05.10.2004. 13:38 ] @
Problem:
Da li mozete da mi date savet, da mi preporucite koji program da koristim s obzirom da je access mocan ali malo i dificult, u kome cu da ubacim bazu sa oko 200 artikla, 2 radnika, veci broj kupaca sa detaljima, i domacina prodajnog mesta (sa detaljima).

npr. radi se prodaja(prezentacija), bitno je da izvestaj bude u formi: podaci o prezentatoru, podaci o domacinu prezentacije i na kraju podaci o kupcima sa kupljenom robom. Pise se izvestaj-narudzbenica.

Potreban mi je program koji ovo najlakse moze da odradi, a da nije tipa access, nesto manje komplikovano.

Hvala
[ JogyII @ 05.10.2004. 13:52 ] @
pa prednost Accessa je bas u tome sto je najprostiji alat za izradu baze (savrsen za pocetnike)

ako tebi treba nesto jos prostije mozda ce ti Excel zadovoljiti potrebe?

naravno ne preporucujem Excel za bilo kakav ozbiljan posao tipa vodjenje magacina... posto je mogucnost ljudske greske ogromna

[ Dejan Topalovic @ 05.10.2004. 13:56 ] @
Ti mozes program napisati u kojem god programskom jeziku hoces, a isto tako i koristiti bazu koju hoces. Ako se ne razumijes dovoljno u to, onda plati nekom da ti to odradi.
Inace, Access uopste nije toliko tezak za savladati. Sta bi tek onda rekao za SQL Server, Oracle, DB2 i sl. ?

Dakle, ili sjedi i sam nauci kako to da napravis ili plati nekom 200-300 evra da uradi to umjesto tebe.