[ broker @ 05.10.2004. 16:08 ] @
Izgleda da Microsoft ima dva lica kada su u pitanju spam oruke. S jedne strne je aktian uistrebljivanju spamera a s druge strane, kada je on u pitanju sbi dozvoljava da spamuje korisnike.

Domaca kancelarija je vec poznata po tome da svoje aktivnosti promovise tako sto salje reklame pre svega kupicima Microsoft proizvoda cije email adrese prikuplja u postupku kupovine ili registracije proizvoda.

Danas sam dobio dve poruke koje bez problema kategorisem kao spam.

Prva, u kojoj Microsoft reklamira prodaju software Assurance Value programa - ako se vlasnik OSL licence vasi zaposleni mogu da kupe racunar + Microsoft softver, navodno po nekom popustu. microsoft nam salje ove reklame iako je od njih svaki put kada su slali takve stvri trazeno da prekinu.

Drugi spam je vec malo cudan. Poslat je na srpskom, u ime kancelarije u Srbiji, poziva na ucesce u nekakvoj Microsoftovoj anketi. Medjutim - email je poslat iz Cehoslovacke, i sa IP - adresa koje nemaju nikakve vidljive veze sa Microsoft-om. Sajt na koji vodi link takodje nema vidljive veze sa Microsoftom osim sto na njemu stoji Microsoft logo. U emailuiance dobijete lozinku koju treba da ukucate na sajtu da bi ste usli u anketu. Meni to vise lici da se radi o validiranju email adresa i da Microsoft u stvari i ne stoji iza ove kampanje.
[ Loading sys*cRasH @ 05.10.2004. 17:35 ] @
ouuu ...

pa zar nema lakshi nacina za validaciyu mail-a ??!!

[ pctel @ 05.10.2004. 18:03 ] @
Kod mene vec skoro godinu dana svaka poruka u kojoj se pominje rec "microsoft" automatski brise sa servera. Od kada sam to postavio primetio sam znacajan pad udela spama i virusa u pristiglim porukama. Mislim da se ni u jednoj korisnoj poruci ne pominje microsoft...
[ VRKY @ 09.10.2004. 20:43 ] @
Ima tih crva koji u poruki pokušavaju navest "žrtvau" pomoću Microsoft-ovog imena da odu na nek link ili da pokrenu attechment itd... ali to se u većini slučajeva skuži.
Ja osobno nisam nikad imao ni jedan incident sa spamom.... i nadam se da ne ću ni dalje...