[ unique_hr @ 05.10.2004. 16:33 ] @
Zanima me je li tko imao problema s rotacijom u LW-u 7.5?
Dok rotiram pogled konstantim pokretom ruke, rotacija prvo ide normalno, a onda odjednom skoči za oko 800 stupnjeva. Ukratko, ne mogu raditi zbog divljanja kamere. Probao sam smanjiti osjetljivost miša na najnižu moguću i u Windows settingsima, i u driveru za miša, ali rezultat je isti. Problem se javlja i u Modeleru i u Layoutu.
Na netu nema previše informacija o tome (gotovo ništa), al sam pročitao da treba prebaciti postavke u General Settings sa Mouse na Tablet. U tom slučaju iako i rotacija i zoom rade ispravno, oni rade samo do određene točke kada ne idu dalje već moram nazad, tj. odzumirati ili rotirati u suprotnom smjeru. Stvarno čudno. Cijenio bih svaku pomoć.
Miš je optički Samsung, Windowsi XP Pro SP2, graf. Radeon 9550
Je li možda to riješeno u novijim verzijama programa (7.5c,d)? Hvala
[ unique_hr @ 08.10.2004. 12:01 ] @
Negdje nađoh da neke verzije Logitech miš drivera prave Lightwave-u iste probleme, pa ispravno zaključih da isto radi i ovaj pacov na mom stolu. Uninstalirao Samsung driver za miša i zamijenio ga defaultnim Microsoft Win Xp Mouse driverom. Sada šljaka. Eto da znate ako netko naiđe na isto.
[ MITrAndir @ 24.10.2004. 22:03 ] @
Mozda imas previse hi-poly objekata u sceni, ako nije to a i dalje imas problem, probaj da koristis numericko rotiranje.
[ unique_hr @ 27.10.2004. 10:20 ] @
kao što rekoh, problem je bio u driveru za miš. lightwave 7.5 očito ne tolerira neke drivere. sad je sve ok. ipak, hvala na prijedlozima. no, svejedno, numerička rotacija?!? jesi siguran? koliko ja vidim, nema tu rotacije, samo pan kamere desno-lijevo (4 i 6), gore-dolje (8 i 2)