[ macuser @ 05.10.2004. 19:13 ] @
Sa windowsa prelazim na mac i uskoro mi stize powerbook i airport base station. Moj otac ima PC i sad bi smo se mi umrezili preko etherneta pozto oba cpmputera imaju mrznu karticu. Da li je moguce samo umrezavanje pomocu kabla ili postoji jos neko rjesenje.Sve ovo uz uslov da mi ne trebaju nikakvi dodaci?
[ MrNo @ 05.10.2004. 21:06 ] @
Airport BS ima 4 Ethernet porta koliko se ja secam.
Ukljuci kompjutere u BS i sad zavisi sta hoces da "delis" sa caletom. Ako znas korisnicko ime i lozinku za Windows kutiju uvek mozes da se povezes na admin shares, naravno moras da imas file and print sharing enabled. Sto se Mac-a tice moraces da ukljucis windows sharing u System Preferences. Ne moraju da budu u istom workgroup-u ali mozes da ih stavis ako hoces. Ako su u istom workgroupu onda mozes da browse network i vidis koji kompovi su ti na LAN-u. Ako nisu moraces da se povezes direktno.
Sa Mac-a dok si u Finder-u stisni Apple i K zajedno, i ukucaj smb:\\<IP Adresa>\c$ na primer.
[ madamov @ 06.10.2004. 10:07 ] @
AirPort BaseStation ima dva mrežna priključka, jedan WAN na koji kačiš kablovski modem ili DSL modem, drugi je namenjen da ide u lokalnu žičanu mrežu. U tvom slučaju, ako PowerBook ima AirPort karticu, a čim kupuješ i BaseStation pretpostavljam da ima, dovoljno je da PC-a mrežnim kablom povežeš sa BaseStationom a PowerBooka preko Airporta i videće se. Samo ćeš sa PowerBooka iz Airport Admin Utility-a da podesiš da deliš Internet vezu i računarima koji su vezani Ethernetom na BaseStation.
[ macuser @ 06.10.2004. 20:00 ] @
hvala na informacijama ukapirao sam:D