[ ducka @ 08.10.2004. 14:05 ] @
Cao svima? Intresuje me na koji nacin bih mogao od index.html ili od uvodne flash animacije da napravim autorun za cd prezentaciju? Hvala unapred!!! |
[ ducka @ 08.10.2004. 14:05 ] @
[ 35-68 @ 08.10.2004. 14:52 ] @
Da bi ti neki html fajl posluzio za autorun, treba ti pomocni programcic tipa browsercall.exe.
I zatim u autorun.inf koji ces narezati na root CD (DVD) treba da budu sledece linije : [autorun] open=browsercall.exe ime_fajla.html icon=neka.ico shell=Install shell\Install=Pokreni CD (DVD) shell\Install\command=browsercall.exe ime_fajla.html OVE POSLEDNJE CETRI LINIJE MOZES, A NE MORAS DA IH DODAJES. S tim da i browsercall.exe mora biti u root-u. A ako nije, onda Ime_Dir/browsercall.exe Sto se tice flash animacije, nju mozes da pretvoris u exe Macromedia Flash Playerom (ili bilo cime drugim sto moze da zavrsi taj posao) i postupak je isti [autorun] open=Ime_Flasha.exe icon=neka.ico . . . P.S. Ako ne mozes da nadjes pomenuti programcic, poslacu ti na mail, velicine je nekih 60K. [ Lazarevac @ 08.10.2004. 15:19 ] @
A što ne bi napravio obican batch file bey upotrebe dodatnih programa?
Samo u notepadu izradis [ snipa @ 08.10.2004. 16:46 ] @
Citat: 35-68: Da bi ti neki html fajl posluzio za autorun, treba ti pomocni programcic tipa browsercall.exe. I zatim u autorun.inf koji ces narezati na root CD (DVD) treba da budu sledece linije : [autorun] open=browsercall.exe ime_fajla.html icon=neka.ico shell=Install shell\Install=Pokreni CD (DVD) shell\Install\command=browsercall.exe ime_fajla.html OVE POSLEDNJE CETRI LINIJE MOZES, A NE MORAS DA IH DODAJES. S tim da i browsercall.exe mora biti u root-u. A ako nije, onda Ime_Dir/browsercall.exe Sto se tice flash animacije, nju mozes da pretvoris u exe Macromedia Flash Playerom (ili bilo cime drugim sto moze da zavrsi taj posao) i postupak je isti [autorun] open=Ime_Flasha.exe icon=neka.ico . . . P.S. Ako ne mozes da nadjes pomenuti programcic, poslacu ti na mail, velicine je nekih 60K. pa mogao bi umesto toga browsercall.exe jednostavno da stavi Code: [AutoRun] open = explorer.exe index.html nisam probao ali verovatno bi radilo .. [ bOkIcA @ 08.10.2004. 18:53 ] @
Ne znam zasto je tema obrisana ali evo je iz google kesha...
http://66.102.9.104/custom?q=c...sercall&hl=en&ie=UTF-8 [ rsinisa @ 08.10.2004. 20:30 ] @
Ja koristim ovo u "autorun.inf" fajlu
[AutoRun] OPEN=start index.htm A start je u stvari "start.exe" iz 98-ice koji snimim na CD (9 kb). Pozdrav. Sinisha [ fragolan @ 13.10.2004. 23:23 ] @
Mislim da fora sa browsercall radi u svim operativnim sistemima.
Nemoj da vam se desava da pod XP-om radi, a u 98 ne ili obrnuto. [ Winex @ 24.10.2004. 19:57 ] @
A jel možda netko probao ovo:?
Code: [autorun] shellexecute=index.htm ' ostalo dalje ide sve ko u standardnom autorunu Ovdje netreba nikakvih dodatnih programa!! [ BytEfLUSh @ 24.10.2004. 20:27 ] @
Da, to je definitivno najbolji način. Na primer, explorer.exe poziva onaj Explorer, što nije dobro, a browsercall mi se čini kao prljav način.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|